Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5o Χαριστικό παζάρι αλληλεγγύης

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Εμφάνιση DSC_0129.JPGΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη Κυριακή το χαριστικό παζάρι αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών στους Αμπελόκηπους. Άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής και πρόσφεραν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, τρόφιμα, φάρμακα κ.α. αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη και οι αγώνες μας,
είναι το όπλο μας απέναντι στην οικονομική-ανθρωπιστική κρίση και το σύστημα που τη δημιουργεί. Μεγάλη ήταν και η προσέλευση συμπολιτών μας-που χτυπημένοι από την κρίση-δεν διαθέτουν πλέον τα αναγκαία για την επιβίωση (τροφή, ρούχα, παπούτσια κτλ).
Παράλληλα συμμετείχαμε στο 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που διεξήχθη στις 16,17,18 Οκτωβρίου στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ενημερώνοντας για τις δράσεις της Επιτροπής, ενώ έγινε συλλογή υλικών για το παζάρι και τους πρόσφυγες.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση!
Εμφάνιση DSC_0121.JPGΚανένας μόνος του απέναντι στις πολιτικές των μνημονίων που σπέρνουν τη φτώχεια,  την εξαθλίωση και την ανεργία. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Δημιουργώντας μέσα από  επιτροπές και συνελεύσεις, αυτοοργανωμένα  από τους ίδιους δίκτυα αλληλεγγύης σε κάθε γειτονία. Να μην αφήσουμε να πεταχτούν οικογένειες στο δρόμο. Να προστατέψουμε όσους απειλούν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες ντόπιοι και ξένοι. Να ενοποιούμε τους αγώνες μας με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
- Ανοιχτή συνέλευση κάθε δεύτερη Πέμπτη (η επόμενη στις 29 Οκτωβρίου στις 7 μμ στο Δημαρχείο Αμπελόκηπων)
 - Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ. κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:
·   Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·   Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
·   Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·   Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
·   Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·   Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου