Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αποικία λαθρομεταναστών η Ελλάδα: Παίρνουν τα σπίτια από τους Έλληνες και τα χαρίζουν στους ξένους!

Αποικία λαθρομεταναστών η Ελλάδα: Παίρνουν τα σπίτια από τους Έλληνες και τα χαρίζουν στους ξένους!  Μόνο ως τραγελαφική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το «προσφυγικό», στην οποία συναίνεσε με χέρια και με πόδια (λες και ψήφιζε μνημόνιο) η «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση.
Είχαμε γράψει προ ημερών για την αποκάλυψη του περιοδικού Spiegel που ήθελε να έχει υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Τσίπρα και Μέρκελ για την δημιουργία μίας αποικίας λαθρομεταναστών στο κέντρο των Αθηνών, όπου θα στεγάζονταν 50.000 «πρόσφυγες». Τελικώς το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού επιβεβαιώθηκε σχεδόν πλήρως, με κάποιες διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας αποδέχτηκε να δημιουργηθούν «κέντρα υποδοχής» για 7.000 άτομα στα νησιά και για 23.000 σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ για να καλυφθεί η λογιστική διαφορά των 20.000 που απομένει, προωθείται η λύση της επιδότησης ενοικίου. Κοινώς, το ελλαδικό (και όχι ελληνικό) κράτος αντί να φροντίσει για τους Έλληνες άστεγους θα δημιουργήσει τεράστιες υποδομές για τους λαθρομετανάστες και θα νοικιάσει και 20.000 σπίτια για αυτούς που δεν θα μπορέσει να στεγάσει.
Ιδού, λοιπόν, τι θα γίνουν τα σπίτια των Ελλήνων που θα πάρουν οι τράπεζες από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οι οποίοι ξεκινάνε οσονούπω, με τις ευλογίες των «φιλολαϊκών» Τσιπροκαμμένων. Θα τα πάρουν από τους Έλληνες και θα τα δώσουν στους λαθροομετανάστες, με το κράτος να πληρώνει ενοίκιο στις τράπεζες. Γίνεται έτσι πραγματικότητα η προτροπή κρατικοδίαιτης – αριστερίστικης ΜΚΟ να δοθούν τα σπίτια των Ελλήνων στους «πρόσφυγες».
Και για όσους νομίζουν ότι με αυτό το αίσχος ουσιαστικά τελειώνει το ζήτημα (και συνεπώς θα... πρέπει να το ανεχτούμε όπως θα λένε τα συριζόσκυλα στα κανάλια), εμείς απλά να θυμίσουμε ότι η απόφαση αφορά 50.000 λαθρομετανάστες, δηλαδή μόνο όσους μας ήρθανε τις τελευταίες 5 (βροχερές) μέρες. Συνήλθε, λοιπόν, ολόκληρη Σύνοδος Κορυφής και η Ελλάδα κατέβασε τα παντελόνια για τη... σοδειά 5 μόνο ημερών.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της Διάσκεψης για το μεταναστευτικό αναμένεται να ληφθούν μια σειρά μέτρων για τον συντονισμό της δράσης μεταξύ των κρατών-μελών.
Αναλυτικά:
1. Ανταλλαγή πληροφοριών και ορισμός σημείων επαφής επικοινωνίας που θα διευκολύνουν την ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και τον συντονισμό τους έτσι ώστε μέσα στις επόμενες 24 ώρες να υπάρχουν αυτά τα σημεία επαφής ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή, ελεγχόμενη και ομαλή κυκλοφορία των προσφύγων κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων.
2. Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να γίνει χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Οι άμεσες προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παροχή προσωρινής στέγασης καθώς και για την οργάνωση ταχεία και αποτελεσματική επιστροφή των μεταναστών που δεν προκρίνονται για άσυλο.
3. Δέσμευση για την αύξηση της ικανότητας των χωρών μας για την παροχή προσωρινής στέγης, τροφής, υγείας, ύδρευσης και αποχέτευσης σε όσους τη χρειάζονται. Σε περίπτωση που αυτά υπολείπονται, θα δεσμευτούν να κάνουν τις ανάγκες σαφές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, ενδεχομένως, να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Επαρκείς εγκαταστάσεις προσωρινής στέγης θα πρέπει να εξασφαλίζεται κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων. Χαιρετίζουμε την πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής σε 50.000 θέσεις, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας πριν από το τέλος του έτους.
4. Δέσμευση για συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες (UNHCR). Αίτημα για άμεση ενίσχυση της Ύπατης Αρμοστείας όσον αφορά την ικανότητα υποδοχής και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
5. Άμεση επικοινωνία με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι έτοιμες να υποστηρίξουν οικονομικά τις προσπάθειες για την παροχή καταφυγίου. Δεσμευόμαστε να συνεργαστεί με αυτά τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ενεργούν με συντονισμένο τρόπο. Χαιρετίζουμε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συγκαλέσει μια συνάντηση συντονισμού με αυτά τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσα σε μια εβδομάδα.
Διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από κοινού
6. Να εξασφαλιστεί η πλήρης ικανότητα να εγγράφονται οι αφίξεις, με τη μεγαλύτερη χρήση των βιομετρικών δεδομένων, ιδίως τα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως στο σημείο πρώτης εισόδου στην ΕΕ. Εγγραφή δεν αντικαθιστά την υποχρέωση των κρατών μελών της υποχρεωτική καταχώριση σύμφωνα με τους κοινούς κανόνες ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου της ΕΕ.
7. Άμεση ανταλλαγή πληροφοριών των κρατών μελών για το μέγεθος και την κίνηση των ροών μέσω των χωρών, ιδίως τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, και όταν ζητηθεί για όλες φτάνουν πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός μας.
8. Συνεργασία με τους οργανισμούς της ΕΕ, ιδίως την Frontex και την EASO για να γίνει άμεσα η ανταλλαγή πληροφοριών. Οι εν λόγω οργανισμοί της ΕΕ καλούνται να παράσχουν τεχνική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια και να συμβουλεύει σχετικά με τις πληροφορίες που πρέπει να ανταλλάσσονται.
9. Δέσμευση να ενισχυθούν οι εθνικές και συλλογικά συντονισμένες προσπάθειές μας για την ταχεία επιστροφή των μεταναστών που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως στο σημείο πρώτης εισόδου στην ΕΕ. Η Frontex και η EASO καλούνται να παράσχουν τεχνική βοήθεια.
10. Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex ώστε να εντείνουν την συνεργασία για επανεισδοχή μεταναστών στις τρίτες χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Ιράκ και το Πακιστάν.
Δευτερογενείς μετακινήσεις
11. Δέσμευση ώστε να μην διευκολύνεται η κυκλοφορία των προσφύγων ή μεταναστών στα σύνορα μιας άλλης χώρας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της εν λόγω χώρας. Μια πολιτική μεταφοράς προσφύγων προς τις γειτονικές χώρες δεν είναι αποδεκτή. Αυτό πρέπει να ισχύει σε όλες τις χώρες κατά μήκος της διαδρομής.
Διαχείριση των Συνόρων
12. Δέσμευση για άμεση αύξηση της προσπάθειας για τη διαχείριση των συνόρων μας και αύξηση του συντονισμού των ενεργειών μας όσον αφορά τη διαχείριση των συνόρων.
- Πλήρης εφαρμογή του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των ακτοφυλακών, της διαχείρισης των συνόρων και της επανεισδοχής.
- Αναβάθμιση της κοινής επιχείρησης Poseidon στην Ελλάδα, της παρουσία της Frontex ιδιαίτερα στο Αιγαίο, και σημαντική ενίσχυση της Frontex ώστε να στήριξει την Ελλάδα στην καταγραφή και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων
- Ενίσχυση της υποστήριξης της Frontex στα σύνορα μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.
- Άμεση διμερή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης σχετικά με τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια
- Η δημιουργία ενός νέου κέντρου λειτουργίας του Frontex στα εξωτερικά χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα, τα Σκόπια και την Αλβανία, που θα επικεντρωθεί σε ελέγχους εξόδου, αλλά επίσης και για την καταχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στην Ελλάδα.
- Αύξηση της παρουσίας της Ύπατης Αρμοστείας στα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια
- Συνεργασία με τον Frontex για τον εντοπισμό παράνομων διελεύσεων των συνόρων και την καταγραφή υποστήριξης και δακτυλικών αποτυπωμάτων στην Κροατία.
- Αποστολή μέσα σε μια εβδομάδα 400 συνοριοφυλάκων αλλά και του απαραίτητου εξοπλισμό μέσω διμερούς στήριξης και, επιπλέον, η ενεργοποίηση στην Σλοβενία της ομάδας ταχείας επέμβασης στα σύνορα (RABIT)
13. Επιβεβαίωση της αρχής ότι μια χώρα μπορεί να αρνηθεί την είσοδο στους υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι, όταν προσέρχονται στα σημεία διέλευσης των συνόρων, δεν επιβεβαιώνουν την επιθυμία να υποβάλουν αίτηση για διεθνή προστασία.
Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου
14. Δέσμευση για την ενίσχυση της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας ώστε να επιταχύνουν τις ενέργειές της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Συμμετοχή της Europol και της Interpol για τη στήριξη της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ανθρώπων.
Πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των προσφύγων και των μεταναστών
15. Δέσμευση να γίνει χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων επικοινωνίας για την ενημέρωση πρόσφυγες και μετανάστες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Η Ύπατη Αρμοστεία να στηρίξει σε αυτό το θέμα.
Παρακολούθηση
16. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρακολουθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών σε εβδομαδιαία βάση, σε συνεργασία με τα εθνικά σημεία επαφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: