Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:«Εκβιαστική η αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. Η Κομισιόν σαμποτάρει συνειδητά τον ελληνικό τουρισμό».

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα με παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε εκβιαστική την επιβολή αύξησης του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά,  κατηγόρησε την Κομισιόν ότι σαμποτάρει εν γνώσει της τον πλέον παραγωγικό και αναπτυξιακό τομέα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και την κάλεσε να απαντήσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.
Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης.
 «Είναι τουλάχιστον ύποπτο, όταν ζητάμε ως Κοινοβούλιο από τα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν τη σημασία της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες (παράγραφος 63 της έκθεσης),την ίδια στιγμή οι λεγόμενοι «θεσμοί», του περίφημου κουαρτέτου, να επιβάλουν στην Ελλάδα με το μνημόνιο την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Προφανέστατα ο μειωμένος ΦΠΑ δεν ίσχυε χαριστικά, ούτε επιλεκτικά. Εξισορροπούσε το αυξημένο κόστος μεταφοράς και τις ειδικές συνθήκες γεωγραφικής διασποράς των νησιών.
Να μας απαντήσει λοιπόν η Επιτροπή, αυτή η εκβιαστική επιβολή, που εν γνώσει τους σαμποτάρει τον πλέον παραγωγικό και αναπτυξιακό τομέα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί;
Γιατί υπάρχει τεράστια αντίφαση αν δεν είναι σκέτη ειρωνεία, ότι την ίδια στιγμή που μιλάει για ανάπτυξη, την ίδια στιγμή επιβάλλει ένα τέτοιο, αυταπόδεικτα υφεσιακό μέτρο. Αυτή η διγλωσσία δεν οφείλεται σε λάθος και φυσικά δεν είναι τυχαία. Περιμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της Επιτροπής».

Σχετικός σύνδεσμος: http://sakorafa.gr/page.php?pge=1002&lng=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: