Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

H Γερμανία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Στρασβούργου για το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ευρωκοινοβουλίου για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συνεδρίασης ηγετών.
«Αναρωτιέμαι για πόσα χρόνια θα συζητάνε Επιτροπή και Συμβούλιο για το πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή τη χωρίς προηγούμενο ανθρωπιστική κρίση.
Απέναντι σε αυτήν την τραγική πραγματικότητα παρακολουθήσαμε την χθεσινή φάρσα της μίνι-συνόδου κορυφής.
Τα συμπεράσματα που συζητάμε δεν αντέχουν σε καμία κριτική και αποτελούν ύβρη για τα εκατομμύρια των προσφύγων, για τους χιλιάδες νεκρούς και φυσικά για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Η ανθρωπιστική κρίση αποκάλυψε την γύμνια της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Η Γερμανία απροκάλυπτα θέλει να μετατρέψει το νότο και ειδικά την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης, ενισχύοντας έτσι πολιτικές κλειστών συνόρων εντός της Ε.Ε.

Παράλληλα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης  με την Τουρκία, σε βάρος τόσο της ευρωπαϊκής πολιτικής διεύρυνσης, όσο και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν αντιλαμβάνεται ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αποκαλύπτει τα σαθρά θεμέλια του.
Το έχω ξαναπεί:
Η ανθρωπιστική κρίση ξεπερνάει κατά πολύ το δίλημμα του «ποια Ευρώπη θέλουμε». Αν συνεχίσουμε αυτήν την πολιτική, απλά δεν θα υπάρχει Ευρώπη».
Σχετικός σύνδεσμος: http://www.sakorafa.gr/page.php?pge=999&lng=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου