Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Πούτιν – Ασαντ: Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη κατά του ISIS και υπέρ της ανεξαρτησίας του συριακού λαού

Με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε χθες βράδυ στο Κρεμλίνο ο Μπασάρ αλ Ασαντ. Ο σύριος πρόεδρος ήταν προσκεκλημένος της Μόσχας προκειμένου οι δύο ηγέτες να συζητήσουν την πορεία των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων κατά των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία και τη συνεργασία με τον συριακό στρατό.
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ευχαρίστησε προσωπικά τον ρώσο ηγέτη για την συνεχή στήριξη στον αγώνα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας: «Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη προς το σύνολο της διοίκησης της Ρωσικής
Ομοσπονδίας και του ρωσικού λαού για τη βοήθεια που παρέχουν εμπράκτως στη Συρία. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη τους στην ενότητα και την ανεξαρτησία του συριακού λαού. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι πως τα πολιτικά και τα στρατιωτικά βήματα της Ρωσίας από την αρχή αυτλής της κρίσης είναι πάντα σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους. […] Η τρομοκρατία των εξτρεμιστών ισλαμιστών θα είχε εξαπλωθεί πολύ πιο πολύ και πολύ πιο γρήγορα εάν δεν υπήρξε η καθοριστική παρέμβαση της Ρωσίας. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αποτελούν εμπόδιο στην επιτευξη πολιτικής και διπλωματικής λύσης στην κρίση που ταλανίζει τη Συρία και την οποία αποζητούν όχι μόνο η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι αλλά ολόκληρος ο συριακός λαός, ώστε να είναι σε θέση να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του» τόνισε ο Ασαντ.
Καταλήγοντας ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά και το σύνολο του ρωσικού λαού «για τη βοήθεια έχουν δώσει στη χώρα μας» ενώ τέλος επεσήμανε: «Θα ήθελα να εκφράσω την ελπίδα ότι αυτίος ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα είναι νικηφόρος καιι η χώρα μας θα επιστρέψει στην ειρήνη και στην ανάπτυξη».

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: