Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής, γιατί δεν ήθελε να ψηφίσει

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής, γιατί δεν ήθελε να ψηφίσειΤην παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Σακελλαρίδης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, του είπε ότι διαφωνεί με κάποια σημεία του πολυνομοσχεδίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να του επισημαίνει ότι δεν μπορεί να ψηφίζονται νομοσχέδια α λα καρτ και του ζήτησε την παραίτησή του.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα»
Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε:
«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».
Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κρεμαστινός κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου