Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Απαραίτητο στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας και βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, σε λιποδιαλυτές βιταμίνες E και σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι πολυφαινόλες που ενισχύουν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Μην ακούτε κάποιους που διαδίδουν οτι το χύμα ελαιόλαδο είναι νοθευμένο.
Εύκολα μπορείτε να ξεχωρίσετε το καλό, παρθένο, αγουρόλαδο με απλούς τρόπους.

  1. Βάλτε στην συντήρηση του ψυγείο ένα συνηθισμένο λάδι που αγοράσατε από κάποιο super market  και δίπλα βάλτε την ίδια ποσότητα από αυτό που σας έδωσε ο Έλληνας παραγωγός, θα  διαπιστώσετε ότι του παραγωγού παγώνει ποιό γρήγορα από του  super market, για τον απλό λόγο ότι περιέχει περισσότερα λιπαρά.
  2. Μεγάλη διαφορά θα νοιώσετε και στην μυρωδιά, γιατί του παραγωγού μυρίζει άρωμα έντονα.
  3. Ρίξτε αργά - αργά σε ένα αβαθή πιάτο την ίδια ποσότητα ελαιολάδου από το super market και την ίδια ποσότητα του παραγωγού. Θα δείτε ότι το αγουρόλαδο του παραγωγού απλώνει ποιό αργά, δηλαδή είναι ποιό παχύρευστο λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε ακόρεστα λιπαρά.
  4.  Το αγνό ελαιόλαδο αν μείνει αρκετά εκτεθειμένο στον Ήλιο Ταγγίζει και ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ δηλαδή χάνει το αρχικό του χρώμα. Βάλτε σε ένα μικρό γυάλινο μπουκαλάκι λίγο από το λάδι που...ξέρετε και εμπιστεύεστε και αφήστε το για λίγες μέρες σε εξωτερικό χώρο να το δει ο Ήλιος. Αν το...αγνό λαδάκι συνεχίζει να κρατάει το χρώμα του τότε....το λαδάκι δεν είναι αγνό αλλά τεχνητώς κεχρωσμένο
 Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες εταιρείες έχουν το νόμιμο θράσος να μας λένε πως μας πουλάνε ελαιόλαδο που προέρχεται από αγνά ελαιόλαδα και εξευγενισμένα ελαιόλαδα και εμείς έχουμε την παράνομη άγνοια να μην ξέρουμε ότι αγοράζουμε 20% λάδι σε 80% χημικά!
 Για να είστε σίγουροι ότι αυτό που τρώτε είναι αυτό που πρέπει,  βρείτε κάποιον παραγωγό που είναι της απολύτου εμπιστοσύνης σας και αγοράστε από αυτόν αφού τσεκάρετε πρώτα το προϊόν....
 Η τιμή του αγνού παρθένου ( ο Θεός να το κάνει παρθένο) ελαιολάδου στο super market κυμαίνεται μεταξύ 6-6,45€ , ενώ από τον παραγωγό θα το αγοράσετε γύρω στα 60€ τον 17κιλο τενεκέ, δηλαδή περίπου 3,50€ το κιλό.
Αν κάνετε ένα οικογενειακό ταξιδάκι στην επαρχία, για καλό λάδι στην Μεσσηνία και επισκεφτείτε ένα  ελαιοτριβείο, θα το αγοράσετε 3,30€ το κιλό.

Για καλό, αγνό, αγουρόλαδο, πραγματικό άρωμα, βιολογικό  απο την ορεινή Μεσσηνία τηλεφωνείστε: 6932-366195 ,όποιος προλάβει ..η αφήστε μήνυμα..!!


Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: