Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Άσαντ: Αυτό που υπέστη η Γαλλία είναι αυτό που γίνεται εδώ και πέντε χρόνια στη Συρία

sant

Η γαλλική πολιτική στη Μέση Ανατολή συνέβαλε «στην επέκταση της τρομοκρατίας», υποστήριξε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, αντιδρώντας στις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 128 ανθρώπους στο Παρίσι και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και υποστήριξε πως τέτοιες πράξεις είναι παρόμοιες με αυτό που ο λαός του αντιμετωπίζει στον βίαιο εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και χρόνια στη Συρία.

«Αυτό που υπέστη η Γαλλία από την άγρια τρομοκρατία είναι αυτό που ο συριακός λαός υφίσταται εδώ και πάνω από πέντε χρόνια», δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος.

  «Οι εσφαλμένες πολιτικές, που υιοθετήθηκαν από τις δυτικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Γαλλία, στην περιοχή, συνέβαλαν στην επέκταση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Άσαντ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με το SANA, ο πρόεδρος Άσαντ έκανε αυτή τη δήλωση υποδεχόμενος μια γαλλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή Τιερί Μαριανί (των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων).

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν στόχο τη γαλλική πρωτεύουσα δεν μπορούν να αποσυνδεθούν απ’ αυτό που συμβαίνει τελευταία στη Βηρυτό ούτε απ’ αυτό που συμβαίνει εδώ και πέντε χρόνια στη Συρία», δήλωσε ο Άσαντ αναφερόμενος στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη νότια Βηρυτό που ελέγχεται από τη σιιτική Χεζμπολάχ και στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου