Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Οι Γάλλοι απαντούν στην τρομοκρατία με Λεπέν και ακροδεξιά

marin-lepen-arxeiou
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Καιρός πλέον να τελειώνουμε με τις φαντασιώσεις των Ελλήνων ευρωπαϊστών για την ταύτιση Ευρώπης και ελευθεριών, δημοκρατίας κλπ. Οι Γάλλοι απαντούν στην ένταση της περιόδου όπως αναμενόταν δυστυχώς.
Στις περιφερειακές εκλογές που έλαβαν χώρα χθες, Κυριακή στη Γαλλία, η Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο είναι οι ξεκάθαροι νικητές. Ο Νικολά Σαρκοζί ήρθε σε συνολικά αποτελέσματα δεύτερος, κερδίζοντας και αυτός από τις επενδύσεις που έκανε στον πολιτικό του λόγο για την ανοχύρωτη Ευρώπη και την τρομουστερία.
Μία τρομουστερία που στη Γαλλία δεν μπορεί παρά να ακούγεται ως η φωνή της λογικής αφού οι ασφαλείς ευρωπαίοι είδαν ξαφνικά τους πολέμους που κάνουν στη Μέση Ανατολή να εκβάλλουν πλέον απόνερα και μέσα στις πόλεις τους.
Οι σοσιαλδημοκράτες που με τον Φρανσουά Ολάντ προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες, εφαρμόζοντας ωστόσο την σκληρή ευρωπαική εξωτερική πολιτική στο Συριακό, ήρθαν τρίτοι.
«Αποστολή μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα την εθνική ενότητα που έχει ανάγκη η χώρα», είπε η κ. Λεπέν, λίγη ώρα αφού δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα
Στην πρώτη του αντίδραση ο κ. Σαρκοζί απευθυνόμενος προς τους πολίτες, ανέφερε ότι δεν θα λάβουν απάντηση για τους φόβους και τις ανησυχίες τους ψηφίζοντας το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο. Παράλληλα είπε «όχι» σε τακτικές συμμαχίες εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών.
Την ίδια ώρα το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, στις δύο περιφέρειες, Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία και Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή απέσυρε τους υποψηφίους του προκειμένου να ενισχύσει τους ρεπουμπλικάνους και να δημιουργηθεί τείχος απέναντι στο επελάβνον Εθνικό Μέτωπο.
Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: