Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΣΚΕΙ ΒΕΤΟ !

 «Δεν μπορεί ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του»
12222Ή θα βρισκόμαστε σε μία ένωση με κοινούς κανόνες για όλους που όλοι θα τους τηρούμε ή ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε το δεύτερο, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρώπη και προαναγγέλοντας ταυτόχρονα τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
«Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως:
 
«Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να απαιτήσει από εδώ και στο εξής από τους εταίρους μας να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, όπως συμπεριφερόμαστε και εμείς. Από εδώ και στο εξής δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά. «Η Ελλάδα δεν θα συναινέσει σε συμφωνίες εάν δεν ισχύουν για όλους. Κάναμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να δώσουμε ανθρωπιά, ασφάλεια σε κυνηγημένους και ξεριζωμένους ανθρώπους. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να αποδεχθούμε την μετατροπή της χώρας μας σε μία μόνιμη αποθήκη ψυχών και την ίδια στιγμή να συνεχίζουμε στις Συνόδους Κορυφής σαν να μην συμβαίνει τίποτα».
 
Στην ομιλία του επίσης, ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι η διαχείριση της κρίσης από την Ευρώπη είναι απογοητευτική, δήλωσε πως κάποιοι δεν κατανοούν πως οι συμφωνίες είτε τηρούνται είτε δεν υπάρχουν συμφωνίες, ενώ τόνισε πως αυτό που έχει συμβεί αποτελεί ντροπή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφερόμενος στην στάση της Αυστρίας, είπε πως είναι απαράδεκτο να συγκαλεί συσκέψεις χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών και για ένα θέμα που δεν μπορεί να λυθεί χωρίς τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία.
 
Συμβούλιο αρχηγών
 
Την σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά και από τις πιέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όπως είπε θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί λίγο πριν φύγει για την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου.
 
Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος για το ίδιο ζήτημα επισκέφθηκε το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών είναι αναγκαίο να συγκληθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας».
 
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει την ασύδοτη μετακίνηση των μεταναστών μέσα στην ελληνική επικράτεια», και υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστεί επειγόντως «εθνικό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης».
 
Μια ημέρα νωρίτερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: