Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Aθήνα 16-7-2016
Όλα τα παρακάτω αρκούν για να θεωρήσουμε ότι το επιχειρούμενο πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν ελεγχόμενο από τον Εντοργάν ο οποίος αν και στον υπόλοιπο κόσμο ο αποτελεί το κόκκινο πανί, εν τούτοις όλοι καταδίκασαν το πραξικόπημα αναδεικνύοντάς τον στην ουσία ως Σουλτάνο.
Οι 10 βασικοί λόγοι για τους οποίους απέτυχε το πραξικόπημα και είναι οι απολύτως λογικοί και απλοί εκφράζοντας κάποιος την απορία του είναι:


  1.   Δεν έγινε άμεση σύλληψη του Ερντογαν με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί σχεδόν ελεύθερος σε όλη την επικράτεια , αφού είχε την δυνατότητα να πετάει και με αεροπλάνο.
  2.  Δεν έγινε άμεσα η σύλληψη των βασικών πολιτικών που στηρίζουν τον Εντοργάν με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να ξεσηκώνουν τον λαό.
  3.    Δεν έγινε άμεση κατάληψη των ΜΜΕ .
  4.    Το πραξικόπημα έγινε στις 11,00 μ.μ. ώρα που ο λαός βρισκόταν στους δρόμους  και όχι όπως συνήθως ξημερώματα , με αποτέλεσμα οι πραξικοπηματίες να βρεθούν απέναντι στον Λαό.
  5.   Οι πραξικοπηματίες δεν διέθεταν μέσα ώστε να μπλοκάρουν την κοινωνική δικτύωση.
  6.     Ο στρατός δεν έδρασε συντονισμένα και ολοκληρωτικά πράγμα που φανερώνει ότι  οι πραξικοπηματίες δεν έλεγχαν απόλυτα ούτε την πραγματική τους δύναμη που ήταν ο Στρατός.
  7.     Οι πραξικοπηματίες δεν μπλόκαραν τα κεντρικά αεροδρόμια της χώρας.
  8.      Οι πραξικοπηματίες  φαίνεται ότι δεν είχαν στήριξη από το εξωτερικό.
  9.      Οι πραξικοπηματίες δεν είχαν την στήριξη της θρησκείας του Ισλάμ γιατί ελέγχεται απόλυτα από τον Ερντογαν, με αποτέλεσμα οι ιμάμηδες να καλούν τον κόσμο σε εξέγερση.
  10.   Ο Εντοργάν γνώριζε για το πραξικόπημα και τους την είχε στημένη γι αυτό τον τελευταίο καιρό προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις με τους γύρω λαούς και κυρίως με την Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: