Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ



του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 30-10-2016
Οι δύο αυτές χώρες τα τελευταία 200 και πλέον χρόνια, είχαν μια αγαστή   συνεργασία, αρχικά για να αντιμετωπίσουν την τότε κραταιά στην Κοινωνία των Εθνών  Μεγάλη Βρετανία  και στη συνέχεια με τους δύο παγκοσμίους Πολέμους να ελέγχουν τις κινήσεις των Ρώσων στην Μεσόγειο και γενικότερα στην περιοχή.
Να θυμηθούμε το πάθος της Γερμανίας και γενικότερα της Αυστροουγγαρίας  το 1823
να μην θέλουν την σύσταση του Ελληνικού κράτους αφού είχαν ως σύμμαχό τους και γενικό  κουμανταδόρο – τρομοκράτη στην περιοχή την Τουρκία, και υποχρεώθηκαν σε υποχώρηση  μετά από ισχυρές πιέσεις του Τσάρου της Ρωσίας και με την συμβολή του κορυφαίου Ελληνα πολιτικού όλων των εποχών της σύγχρονης Ελλάδας   Ιωάννη Καποδίστρια.

Να θυμηθούμε ότι η Τουρκία από την Συνθήκη των Σεβρών, η οποία συμπληρώθηκε με την Συνθήκη της Λοζάνης,  υποχρεώθηκε σε άτακτο συμβιβασμό και σε συμφωνία - αποδοχή στα σημερινά όρια  και στην λειτουργία των γύρω χωρών.
Να τονιστεί ότι η ανατολική Θράκη δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα από την Τουρκία αλλά από την Βουλγαρία με την Συνθήκη του ΝΕΥΓΙ το 1918 ως αποζημίωση του Ελληνοβουλγαρικού πολέμου.
Να σημειωθεί επίσεις  ότι και στους δύο παγκόσμιους πολέμους οι δύο χώρες Γερμανία και Τουρκία υπήρξαν ισχυροί σύμμαχοι.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Γερμανία ζουν με ειδικούς όρους πολλοί τούρκοι,  οι οποίοι λόγω της πολυτεκνότητας των οικογενειών τους, απορροφούν σχεδόν στο σύνολο των κονδυλίων της χώρας για την κοινωνική πολιτική.
Παρατηρούμε αυτές τις ημέρες ενόψει των εκλογών στις USA από την μία μια πρωτοφανή κινητικότητα με τις επισκέψεις κορυφαίων Αμερικανών και Ρώσων πολιτικών στην Ελλάδα και από την άλλη τις έντονες προκλήσεις του Ερντογαν τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τις USA και Ρωσία .
Σήμερα  η Γερμανία, πιεζόμενη, τόσο από  την υπόλοιπη Ευρώπη (ΒΡΕΧΙΤ,  δηλώσεις Ρέντσι κλπ), όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  για την εξεύρεση λύσης το συντομότερο  στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, και ενόψει των ανακατατάξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά τον παραδοσιακό της σύμμαχο την Τουρκία για να εκβιάσει και να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: