Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Παππάς: Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, θα επανέλθουμε στα κανάλια χωρίς άδειες Πηγή: Παππάς: Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, θα επανέλθουμε στα κανάλια χωρίς άδειες

Παππάς: Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, θα επανέλθουμε στα κανάλια χωρίς άδειες«Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές, αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεσης», είπε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.  «Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στην παγίδα της απόφασης να μη συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα ήταν καλό για τη Δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

«Είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση», σημείωσε.
«Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από επιχειρηματικά συμφέροντα; Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτά τα συμφέροντα. Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών», τόνισε ο κ. Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Το πρόβλημα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι εμφανίζεται ουραγός αυτών των συμφερόντων», πρόσθεσε.
«Αλλαξε το παράδειγμα των σχέσεων διαπλοκής με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το καθεστώς νομιμότητας με τη χορήγηση προηγούμενης άδειας, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Εχει υπάρξει ένα τηλεοπτικό παρακράτος, η κυβέρνηση κι εγώ έχουμε υποστεί επιθέσεις»,  υπογράμμισε.
Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι δεν πρόκειται να επαναφέρει τη νομοθετική πρόταση του για τους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν εξαντληθεί η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής για συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια», κατέληξε.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Παππά στην ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: