Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

O Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, δεν ήρθε στην Ελλάδα για πλάκα


Charlie Rose and Bernie Sanders. Screenshot, CBS NewsΤου Ανδρέα Τσιλογιάννη* Ο αξιότιμος πρώην δήμαρχος του Μπέρλιγκτον κ. Μπερνς Σάντερς, γερουσιαστής της πολιτείας του Βερμόντ και αντισυστημικός ηττημένος – διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, παραχώρησε βαρυσήμαντη συνέντευξη, την πρώτη μετά τις Αμερικανικές εκλογές, στον έγκυρο δημοσιογράφο του δικτύου PBS Τσάρλι Ρόουζ, την ώρα που ο 44ος αφροαμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα απολάμβανε την πρώτη νύχτα διαμονής στην χώρα της κοιτίδας του Πολιτισμού, της Δημοκρατίας και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Την Ελλάδα. Παράθεση επίσημου δείπνου προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, αποχωρεί ευχαριστημένος από το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ιδίου στο Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας ομόλογός του κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έχοντας γευθεί ελληνική σφυρίδα και κατ’ ενθουσιασμένος έχοντας ακούσει από την παιδική χορωδία της Λυρικής σκηνής και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας τα ελληνικά τραγούδια «Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ και Χρυσοπράσινο φύλλο -προς τιμήν της Κύπρου-», αλλά και τα αμερικανικά τραγούδια «Ιmagine & The Sound of Silence».
Δεν γνωρίζω αν ο απερχόμενος 44ος Αμερικανός πρόεδρος κ. Ομπάμα πρόλαβε είτε μέσα στην προεδρική Candilac, γνωστή ως «θηρίο», είτε κατά τη διάρκεια της παραμονής στην προεδρική σουίτα του Αστέρα Βουλιαγμένης να δει την εξαιρετική συνέντευξη του Δημοκρατικού Γερουσιαστή κ. Σάντερς, σίγουρα όμως, οι σύμβουλοι επικοινωνίας του Οβάλ γραφείου ενημέρωσαν τον πολιτικό τους προϊστάμενο και υψηλό επισκέπτη της χώρας μας για τη συγκεκριμένη συνέντευξη του δημοκρατικού γερουσιαστή. 
Το μήνυμα Σάντερς στην Ελλάδα « πίσω » από τη συνέντευξη στον Τσάρλι Ρόουζ του Bloomberg. Ο γερουσιαστής Σάντερς, μίλησε για όλα όσα συνέβησαν στο Δημοκρατικό Κόμμα κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών Εκλογών και τους λόγους που οι Δημοκρατικοί αν και νίκησαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, δεν κατόρθωσαν να εκλέξουν τον 45ο Αμερικανό Πρόεδρο, άρα ηττήθηκαν, καθώς ως γνωστό, στη χώρα που επικρατεί το σύνθημα « Το πορτοφόλι σου, η ψήφος σου » μετράει το αποτέλεσμα, με το αποτέλεσμα και την ιστορία να γράφουν πως 45ος εκλεγμένος Αμερικανός Πρόεδρος είναι ο κ. Ντόναλτ Τραμπ. 
Η συγκεκριμένη συνέντευξη του κ. Σάντερς, σίγουρα θα άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στον 44ο Αμερικανό Πρόεδρο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου επίσημου και συνάμα αποχαιρετιστήριου ταξιδιού στην Γηραιά Ήπειρο ως Προέδρου των Ε.Π.Α.. Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Σάντερς, στις αιτίες του αρνητικού αποτελέσματος για τους Δημοκρατικούς των πρόσφατων Αμερικανικών εκλογών, δεν στάθηκε τόσο στα πραγμένα της συνυποψήφιας για το χρίσμα των δημοκρατικών κα Κλίντον, αλλά στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Μπέρνι Σάντερς έδωσε έμφαση, τονίζοντας στη συνέντευξη στο δίκτυο Bloomberg, πως κατά τη διάρκεια της Προεδρίας Ομπάμα έγιναν τόσες πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εξόδου της κρίσης, όπου ο Αμερικανικός λαός ή δεν μπορούσε ή ήταν αδύνατο να τις αφομοιώσει, οπότε χωρίς να μπορέσουν να καταλάβουν τι έγινε στην Αμερική ψήφισαν, με αποτέλεσμα την εκλογή στη θέση του 45ου Αμερικανού Προέδρου του δισεκατομμυριούχου -επιχειρηματία κ. Ντόναλτ Τραμπ. 
Ο γερουσιαστής Σάντερς, παράλληλα με το μήνυμα προς τους Αμερικανούς, στέλνει και μήνυμα στους Έλληνες, φιλοξενούσαν τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο των Ε.Π.Α, το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου του 2016, στο πρώτο και τελευταίο επίσημο ταξίδι ως Προέδρου των ΗΠΑ, τονίζοντας στους πολίτικούς της χώρας που αποτελεί θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, την ανάγκη να καταλάβουν, να αφομοιώσουν και κυρίως να κάνουν πράξη στα λεγόμενα που, ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, τον δήμο και το κράτος. 
Η επίσημη επίσκεψη του 44ου Αμερικανού Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Παρακολουθώντας από την αρχή και λεπτό προς λεπτό την ιστορική παρουσία του απερχόμενου 44ου Αμερικανού Προέδρου κ. Ομπάμα στη χώρα μας, εύκολα μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, την ικανότητα του Προέδρου Ομπάμα μέσα σε διάρκεια πέντε λεπτών, να μιλήσει τόσο για τα πραγμένα της θητείας του Δημοκρατικού ηγέτη στον Λευκό Οίκο, όσο και για τα αποτέλεσμα των απερχόμενων Αμερικάνικων εκλογών, αρνητικό για το κόμμα του. Ο Μιχάλης Ιγνατίου ο ένας εκ των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων που απευθύνουν ερωτήσεις σε Ομπάμα – Τσίπρα. Ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, απαντάει μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων, δυο από την κάθε πλευρά, με τον Μιχάλη Ιγνατίου – διευθυντή του www.mignatiou.com – να αποτελεί τον ένα εκ των δυο εκπροσώπων από τα Μ.Μ.Ε. της ελληνικής πλευράς -, απευθύνοντας στους δύο ηγέτες ερώτηση που αφορά το Κυπριακό. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα, δίνει έμφαση στο Κυπριακό, επιθυμεί μια βιώσιμη λύση επιθυμώντας τη λύση του στους επόμενους μήνες. Μπαράκ Ομπάμα: Πως οι Η.Π.Α., « βγήκαν» από την οικονομική κρίση, επιστρέφοντας στην ανάπτυξη. Ο υψηλός επισκέπτης κ. Μπαράκ Ομπάμα, στις απαντήσεις που δίνει στους δημοσιογράφους, αναλύει πως οι Ε.Π.Α. , βγήκαν από μια σκληρή παγκόσμια κρίση, στην οποία πρώτοι εισήλθαν, με συγκεκριμένες πολιτικές ειδικά στην πρώτη φάση της κρίσης και των ασκούμενων πολιτικών, με τη μεσαία Αμερικανική τάξη να επωμίζεται την κρίση καθώς είδε μειώσεις στα εισοδήματα. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να θεμελιώσει αλλαγές στο Αμερικανικό κράτος με μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν την ανάπτυξη, την πρόοδο, με στόχο την ευημερία. 
Ο απερχόμενος Αμερικανός 44ος Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα τονίζει, πως πολυεπίπεδες μεταρρυθμίσεις οδηγούν την αμερικανική οικονομία στην έξοδο από την κρίση και στην πρόοδο. Έμφαση στην επιχειρηματικότητα, ενίσχυση των αμερικανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Αμερικανικής Οικονομίας και παράλληλα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, η δημιουργία ενός γρήγορου και με διαφάνεια κράτους, η χειραγώγηση του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου, το ψηστίρι στους πλούσιους Αμερικανούς να πληρώσουν παραπάνω από αυτά που τους αναλογούν στο όνομα του έθνους. 
Επίσης η ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της βαριάς Αμερικανικής βιομηχανίας με πάταξη της παραοικονομίας και τη θεσμοθέτηση της μη κλοπής της τεχνογνωσίας, αλλά και με μια επιθετική οικονομική πολιτική, όπου Αμερικανικά ομόλογα αγοράζονται μέσα στην Αμερικανική κρίση, λογίζονται ως μεταρρυθμίσεις οι οποίες επέτρεψαν στις Η.Π.Α και στην κυβέρνηση Ομπάμα στην δημιουργία ενός ισχυρού κράτους το οποίο οδήγησε την αμερικανική οικονομία στην έξοδο από την οικονομική κρίση και στον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου. Κατά τον Ομπάμα, αν και παρέλαβε μια ανεργία της τάξεως του 6% στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ανέβηκε στο 11%, κατάφερε με τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις και με γνώμονα την δημιουργία θέσεων εργασίας με την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να παραδίδει την ανεργία στους Ρεπουμπλικάνους στο 5 %. 
Ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ομπάμα αναφέρεται στα δικά του λάθη που οδήγησαν στην εκλογή Τράμπ. Στη διάρκεια της πεντάλεπτης αναφοράς στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει το θάρρος να σταθεί και στα δικά του λάθη, λάθη που οδήγησαν στην εκλογή Τραμπ, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως η μη ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην υγεία, αλλά και η μη αφομοίωση των μεταρρυθμίσεων από τους Αμερικανούς πολίτες, στάθηκαν παράγοντες ώστε να χαθούν σε κρίσιμες πολιτείες αρκετός αριθμός εκλεκτόρων. Αναρωτιέμαι, ποιος από την Ελλάδα πολιτικός μιλάει ευθαρσώς για τα δικά του λάθη στη διάρκεια της θητείας, όταν μάλιστα δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές. 
«Υποταγή» και αφοσίωση Μπαράκ Ομπάμα στην Δημοκρατία και στο Ήθος. «Ο καλός και ο αγαθός» . Ο απερχόμενος 44ος Πρόεδρος των Ενωμένων Αμερικανικών Πολιτείων κ. Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της παραμονή του στην Ελλάδα, διδάσκει ήθος αλλά και « υποταγή » στη δημοκρατία, στο κράτος και στον λαό. Αναφέρεται στον καλό και στον αγαθό πολίτη στα ελληνικά κατά τα διάρκεια της αντιφώνησης στο επίσημο δείπνου που προς τιμήν του δίνει ο Έλληνας ομόλογος του κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πίνει στην υγεία και στην πρόοδο του ελληνικού λαού, αλλά κυρίως τονώνει το ηθικό των Ελλήνων στην από καρδιάς και χωρίς χειρόγραφο ομιλία στο ίδρυμα Νιάρχου. Η απαραίτητη ανάγκη για τη μείωση του ελληνικού χρέους και η προσφορά απλών μαθημάτων δημοκρατίας. 
Ο κ. Μπαράκ Ομπάμα γνώστης της ελληνικής κουλτούρας και ιστορίας, τονίζει την αναγκαιότητα ρύθμισης – μείωσης του ελληνικού χρέους, στέλνει μηνύματα σε εταίρους – δανειστές τονίζοντας την ορθότητα της κρίσης του IMF για μείωση του χρέους και συγχρόνως δημιουργίας συνθηκών ώστε η ελληνική οικονομία να περάσει στην τροχιά ανάπτυξης και το χρέος να γίνει βιώσιμο. 
Παράλληλα, προσφέρει μαθήματα απλής δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός ελληνικού κράτους δικαίου, τονίζει την αναγκαιότητα τόνωσης της επιχειρηματικότητας όπου οδηγεί στην ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, επιθυμεί την δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους με προστασία των αδύναμων ομάδων, την πάταξη της φοροδιαφυγής καλώντας συγχρόνως τον Έλληνα να μη μεταναστεύει για να βρει εργασία, αλλά να μείνει στην χώρα του και να δημιουργήσει στη χώρα του παρά τις δυσκολίες της κρίσης. Αναφορά σε μεταναστευτικό – προσφυγικό. 
Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν ξεχνάει και τους Έλληνες των νησιών, ευχαριστώντας για τη σημαντική συμβολή και βοήθεια στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως μια ευνομούμενη κοινωνία και δημοκρατία δέχεται τους πρόσφυγες και τους βοηθάει καθώς οι ίδιοι νιώθουν πως βρίσκονται σε μια δημοκρατική χώρα. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναγνωρίζει την καθολική συμβολή της Ελλάδας στο μεταναστευτικό τονίζοντας πως δεν είναι μόνη η Ελλάδα, αλλά και πως μόνη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πληθυσμιακή μετακίνηση της ιστορίας. Στήριξη στην Ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο απερχόμενος 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ομπάμα, δίνει χέρι στήριξης, αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, εκθέτει διαρκώς την αναγκαιότητα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους και βλέπει την ανάγκη να σταματήσει το σκοτάδι ώστε να περάσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. 
Ως γνώστης του ελληνικού προβλήματος ο Μπαράκ Ομπάμα στέκεται αναφορικά στον εθνικό διχασμό έχοντας καταλάβει τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναφέροντας πως στην δημοκρατία υπάρχει συνέχεια όπως και στην Αμερική όπου ο ίδιος ο εκλεγμένος 45ος Πρόεδρος κ. Ντόναλντ Τραμπ αν και με χάσμα διαφορών, κουλτούρας και απόψεων συμφωνούν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και βλέπουν πως με την ανάπτυξη έρχονται οι θέσεις εργασίας. Κράτος, Δήμος, Λαός. Ομιλία 44ου Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα Νιάρχου. Κράτος, Δήμος, λαός, το τρίπτυχο που γεννούν τη δημοκρατία κατά Ομπάμα, αλλά και το τρίπτυχο της ιστορικής ομιλίας του απερχόμενου 44ου Αμερικανού Προέδρου στην τελευταία στην Ευρώπη ομιλία και παρουσίας του ιδίου με τον τίτλο του Προέδρου.
 Έχοντας ως παρακαταθήκη την ιστορική ομιλία αλλά και τη διήμερη παραμονή του Αμερικανού Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, οφείλουμε να καταλάβουμε πως ο εθνικός διχασμός είναι κακός σύμβουλος στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Δεν είναι δυνατόν ο Αμερικανός επισκέπτης να έχει καταλάβει την πηγή του προβλήματος και εμείς ως λαός να εθελοτυφλούμε ή μη θέλοντας να βγούμε από την κρίση να επιθυμούμε την συνέχεια αυτής που ενδεχομένως θα προκαλέσει ένα νέο πισωγύρισμα κοιτάζοντας μόνο το προσωπικό συμφέρον ή την επίτευξη προσωπικών στόχων. 
Ο Ρόλος της Ομογένειας στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ώρα και των Ελλήνων της Ομογένειας, όπου ζουν χωρίς μνημόνιο, να δουν και να βοηθήσουν με τις επενδύσεις τη χώρα καταγωγή τους. 
Ώρα να ξαναεμπιστευτούν την Ελλάδα και να έρθουν οι επενδύσεις. Ορθά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα, Έλληνας που γνωρίζει τα πράγματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μίλησε για την έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων της Ομογένειας στην κάθε ελληνική κυβέρνηση που διαχειρίστηκε ή διαχειρίζεται την κρίση, αλλά και την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι παραδόσεις της Εθνικής Εορτής και της Ημέρας της Ανεξαρτησίας και από την προεδρία Τραμπ. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα γνώστης της Ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης. Ο Μπαράκ Ομπάμα, γνωρίζει τις παραδόσεις των Ελλήνων, το ούζο και την σπανακόπιτα, τιμάει την Μέρα της Ανεξαρτησίας, δείχνει τον τρόπο και κυρίως προσφέρει λύσεις τις οποίες ο Έλληνας πρέπει να ενστερνιστεί ώστε να περάσει από την περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήρθε στην Ελλάδα για πικ – νικ. Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, όπως άλλωστε και ο μεγάλος αφροαμερικανός μπασκετμπολίστας του NBA Ντομινίκ Ουίλκινς, δεν ήρθαν στην Ελλάδα για πικ-νικ. 
Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα ήρθε για συγκεκριμένους λόγους στην πατρίδα μας, αλλά και να αποτελέσει αυτό το ταξίδι, ως παρακαταθήκη στην υστεροφημία του ιδίου, μιλώντας για τα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας, στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία. Την Ελλάδα. 
Μπάρακ Ομπάμα, Αυτός ο κόσμος, ο μικρός, ο Μέγας, σ` ευχαριστεί. Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρε των Η.Π.Α. αυτή η χώρα, η μικρή, αυτός ο τόπος ο μεγάλος, Σ` Ευχαριστεί. Πρόεδρε Ομπάμα, «Μη λησμονήσεις τη χώρα μας» .
”Γη των κοριτσιών που γελούν, γη των αγοριών που μεθούν, γη του μύρου, του χαιρετισμού, Κύπρος της αγάπης και του ονείρου Χρυσοπράσινο φύλλο, ριγμένο στο πέλαγο”.

Πηγή: Αυτός ο κόσμος, ο μικρός, ο Μέγας: O Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, δεν ήρθε στην Ελλάδα για πλάκα http://mignatiou.com/2016/11/aftos-o-kosmos-o-mikros-o-megas-o-barak-chouse%ce%90n-ompama-den-irthe-stin-ellada-gia-plaka/


Του Ανδρέα Τσιλογιάννη* Ο αξιότιμος πρώην δήμαρχος του Μπέρλιγκτον κ. Μπερνς Σάντερς, γερουσιαστής της πολιτείας του Βερμόντ και αντισυστημικός ηττημένος – διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, παραχώρησε βαρυσήμαντη συνέντευξη, την πρώτη μετά τις Αμερικανικές εκλογές, στον έγκυρο δημοσιογράφο του δικτύου PBS Τσάρλι Ρόουζ, την ώρα που ο 44ος αφροαμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα απολάμβανε την πρώτη νύχτα διαμονής στην χώρα της κοιτίδας του Πολιτισμού, της Δημοκρατίας και των Ολυμπιακών Αγώνων. Την Ελλάδα. Παράθεση επίσημου δείπνου προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, αποχωρεί ευχαριστημένος από το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ιδίου στο Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας ομόλογός του κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έχοντας γευθεί ελληνική σφυρίδα και κατ’ ενθουσιασμένος έχοντας ακούσει από την παιδική χορωδία της Λυρικής σκηνής και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας τα ελληνικά τραγούδια «Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ και Χρυσοπράσινο φύλλο -προς τιμήν της Κύπρου-», αλλά και τα αμερικανικά τραγούδια «Ιmagine & The Sound of Silence». Δεν γνωρίζω αν ο απερχόμενος 44ος Αμερικανός πρόεδρος κ. Ομπάμα πρόλαβε είτε μέσα στην προεδρική Candilac, γνωστή ως «θηρίο», είτε κατά τη διάρκεια της παραμονής στην προεδρική σουίτα του Αστέρα Βουλιαγμένης να δει την εξαιρετική συνέντευξη του Δημοκρατικού Γερουσιαστή κ. Σάντερς, σίγουρα όμως, οι σύμβουλοι επικοινωνίας του Οβάλ γραφείου ενημέρωσαν τον πολιτικό τους προϊστάμενο και υψηλό επισκέπτη της χώρας μας για τη συγκεκριμένη συνέντευξη του δημοκρατικού γερουσιαστή. Το μήνυμα Σάντερς στην Ελλάδα « πίσω » από τη συνέντευξη στον Τσάρλι Ρόουζ του Bloomberg. Ο γερουσιαστής Σάντερς, μίλησε για όλα όσα συνέβησαν στο Δημοκρατικό Κόμμα κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών Εκλογών και τους λόγους που οι Δημοκρατικοί αν και νίκησαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, δεν κατόρθωσαν να εκλέξουν τον 45ο Αμερικανό Πρόεδρο, άρα ηττήθηκαν, καθώς ως γνωστό, στη χώρα που επικρατεί το σύνθημα « Το πορτοφόλι σου, η ψήφος σου » μετράει το αποτέλεσμα, με το αποτέλεσμα και την ιστορία να γράφουν πως 45ος εκλεγμένος Αμερικανός Πρόεδρος είναι ο κ. Ντόναλτ Τραμπ. Η συγκεκριμένη συνέντευξη του κ. Σάντερς, σίγουρα θα άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στον 44ο Αμερικανό Πρόεδρο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου επίσημου και συνάμα αποχαιρετιστήριου ταξιδιού στην Γηραιά Ήπειρο ως Προέδρου των Ε.Π.Α.. Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Σάντερς, στις αιτίες του αρνητικού αποτελέσματος για τους Δημοκρατικούς των πρόσφατων Αμερικανικών εκλογών, δεν στάθηκε τόσο στα πραγμένα της συνυποψήφιας για το χρίσμα των δημοκρατικών κα Κλίντον, αλλά στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Μπέρνι Σάντερς έδωσε έμφαση, τονίζοντας στη συνέντευξη στο δίκτυο Bloomberg, πως κατά τη διάρκεια της Προεδρίας Ομπάμα έγιναν τόσες πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εξόδου της κρίσης, όπου ο Αμερικανικός λαός ή δεν μπορούσε ή ήταν αδύνατο να τις αφομοιώσει, οπότε χωρίς να μπορέσουν να καταλάβουν τι έγινε στην Αμερική ψήφισαν, με αποτέλεσμα την εκλογή στη θέση του 45ου Αμερικανού Προέδρου του δισεκατομμυριούχου -επιχειρηματία κ. Ντόναλτ Τραμπ. Ο γερουσιαστής Σάντερς, παράλληλα με το μήνυμα προς τους Αμερικανούς, στέλνει και μήνυμα στους Έλληνες, φιλοξενούσαν τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο των Ε.Π.Α, το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου του 2016, στο πρώτο και τελευταίο επίσημο ταξίδι ως Προέδρου των ΗΠΑ, τονίζοντας στους πολίτικούς της χώρας που αποτελεί θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, την ανάγκη να καταλάβουν, να αφομοιώσουν και κυρίως να κάνουν πράξη στα λεγόμενα που, ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, τον δήμο και το κράτος. Η επίσημη επίσκεψη του 44ου Αμερικανού Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Παρακολουθώντας από την αρχή και λεπτό προς λεπτό την ιστορική παρουσία του απερχόμενου 44ου Αμερικανού Προέδρου κ. Ομπάμα στη χώρα μας, εύκολα μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, την ικανότητα του Προέδρου Ομπάμα μέσα σε διάρκεια πέντε λεπτών, να μιλήσει τόσο για τα πραγμένα της θητείας του Δημοκρατικού ηγέτη στον Λευκό Οίκο, όσο και για τα αποτέλεσμα των απερχόμενων Αμερικάνικων εκλογών, αρνητικό για το κόμμα του. Ο Μιχάλης Ιγνατίου ο ένας εκ των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων που απευθύνουν ερωτήσεις σε Ομπάμα – Τσίπρα. Ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, απαντάει μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων, δυο από την κάθε πλευρά, με τον Μιχάλη Ιγνατίου – διευθυντή του www.mignatiou.com – να αποτελεί τον ένα εκ των δυο εκπροσώπων από τα Μ.Μ.Ε. της ελληνικής πλευράς -, απευθύνοντας στους δύο ηγέτες ερώτηση που αφορά το Κυπριακό. Ο Μπαράκ Ομπάμα, δίνει έμφαση στο Κυπριακό, επιθυμεί μια βιώσιμη λύση επιθυμώντας τη λύση του στους επόμενους μήνες. Μπαράκ Ομπάμα: Πως οι Η.Π.Α., « βγήκαν» από την οικονομική κρίση, επιστρέφοντας στην ανάπτυξη. Ο υψηλός επισκέπτης κ. Μπαράκ Ομπάμα, στις απαντήσεις που δίνει στους δημοσιογράφους, αναλύει πως οι Ε.Π.Α. , βγήκαν από μια σκληρή παγκόσμια κρίση, στην οποία πρώτοι εισήλθαν, με συγκεκριμένες πολιτικές ειδικά στην πρώτη φάση της κρίσης και των ασκούμενων πολιτικών, με τη μεσαία Αμερικανική τάξη να επωμίζεται την κρίση καθώς είδε μειώσεις στα εισοδήματα. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να θεμελιώσει αλλαγές στο Αμερικανικό κράτος με μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν την ανάπτυξη, την πρόοδο, με στόχο την ευημερία. Ο απερχόμενος Αμερικανός 44ος Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα τονίζει, πως πολυεπίπεδες μεταρρυθμίσεις οδηγούν την αμερικανική οικονομία στην έξοδο από την κρίση και στην πρόοδο. Έμφαση στην επιχειρηματικότητα, ενίσχυση των αμερικανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Αμερικανικής Οικονομίας και παράλληλα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, η δημιουργία ενός γρήγορου και με διαφάνεια κράτους, η χειραγώγηση του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου, το ψηστίρι στους πλούσιους Αμερικανούς να πληρώσουν παραπάνω από αυτά που τους αναλογούν στο όνομα του έθνους. Επίσης η ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της βαριάς Αμερικανικής βιομηχανίας με πάταξη της παραοικονομίας και τη θεσμοθέτηση της μη κλοπής της τεχνογνωσίας, αλλά και με μια επιθετική οικονομική πολιτική, όπου Αμερικανικά ομόλογα αγοράζονται μέσα στην Αμερικανική κρίση, λογίζονται ως μεταρρυθμίσεις οι οποίες επέτρεψαν στις Η.Π.Α και στην κυβέρνηση Ομπάμα στην δημιουργία ενός ισχυρού κράτους το οποίο οδήγησε την αμερικανική οικονομία στην έξοδο από την οικονομική κρίση και στον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου. Κατά τον Ομπάμα, αν και παρέλαβε μια ανεργία της τάξεως του 6% στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ανέβηκε στο 11%, κατάφερε με τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις και με γνώμονα την δημιουργία θέσεων εργασίας με την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να παραδίδει την ανεργία στους Ρεπουμπλικάνους στο 5 %. Ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ομπάμα αναφέρεται στα δικά του λάθη που οδήγησαν στην εκλογή Τράμπ. Στη διάρκεια της πεντάλεπτης αναφοράς στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει το θάρρος να σταθεί και στα δικά του λάθη, λάθη που οδήγησαν στην εκλογή Τραμπ, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως η μη ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην υγεία, αλλά και η μη αφομοίωση των μεταρρυθμίσεων από τους Αμερικανούς πολίτες, στάθηκαν παράγοντες ώστε να χαθούν σε κρίσιμες πολιτείες αρκετός αριθμός εκλεκτόρων. Αναρωτιέμαι, ποιος από την Ελλάδα πολιτικός μιλάει ευθαρσώς για τα δικά του λάθη στη διάρκεια της θητείας, όταν μάλιστα δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές. «Υποταγή» και αφοσίωση Μπαράκ Ομπάμα στην Δημοκρατία και στο Ήθος. «Ο καλός και ο αγαθός» . Ο απερχόμενος 44ος Πρόεδρος των Ενωμένων Αμερικανικών Πολιτείων κ. Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της παραμονή του στην Ελλάδα, διδάσκει ήθος αλλά και « υποταγή » στη δημοκρατία, στο κράτος και στον λαό. Αναφέρεται στον καλό και στον αγαθό πολίτη στα ελληνικά κατά τα διάρκεια της αντιφώνησης στο επίσημο δείπνου που προς τιμήν του δίνει ο Έλληνας ομόλογος του κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πίνει στην υγεία και στην πρόοδο του ελληνικού λαού, αλλά κυρίως τονώνει το ηθικό των Ελλήνων στην από καρδιάς και χωρίς χειρόγραφο ομιλία στο ίδρυμα Νιάρχου. Η απαραίτητη ανάγκη για τη μείωση του ελληνικού χρέους και η προσφορά απλών μαθημάτων δημοκρατίας. Ο κ. Μπαράκ Ομπάμα γνώστης της ελληνικής κουλτούρας και ιστορίας, τονίζει την αναγκαιότητα ρύθμισης – μείωσης του ελληνικού χρέους, στέλνει μηνύματα σε εταίρους – δανειστές τονίζοντας την ορθότητα της κρίσης του IMF για μείωση του χρέους και συγχρόνως δημιουργίας συνθηκών ώστε η ελληνική οικονομία να περάσει στην τροχιά ανάπτυξης και το χρέος να γίνει βιώσιμο. Παράλληλα, προσφέρει μαθήματα απλής δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός ελληνικού κράτους δικαίου, τονίζει την αναγκαιότητα τόνωσης της επιχειρηματικότητας όπου οδηγεί στην ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, επιθυμεί την δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους με προστασία των αδύναμων ομάδων, την πάταξη της φοροδιαφυγής καλώντας συγχρόνως τον Έλληνα να μη μεταναστεύει για να βρει εργασία, αλλά να μείνει στην χώρα του και να δημιουργήσει στη χώρα του παρά τις δυσκολίες της κρίσης. Αναφορά σε μεταναστευτικό – προσφυγικό. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν ξεχνάει και τους Έλληνες των νησιών, ευχαριστώντας για τη σημαντική συμβολή και βοήθεια στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως μια ευνομούμενη κοινωνία και δημοκρατία δέχεται τους πρόσφυγες και τους βοηθάει καθώς οι ίδιοι νιώθουν πως βρίσκονται σε μια δημοκρατική χώρα. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναγνωρίζει την καθολική συμβολή της Ελλάδας στο μεταναστευτικό τονίζοντας πως δεν είναι μόνη η Ελλάδα, αλλά και πως μόνη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πληθυσμιακή μετακίνηση της ιστορίας. Στήριξη στην Ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο απερχόμενος 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ομπάμα, δίνει χέρι στήριξης, αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, εκθέτει διαρκώς την αναγκαιότητα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους και βλέπει την ανάγκη να σταματήσει το σκοτάδι ώστε να περάσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Ως γνώστης του ελληνικού προβλήματος ο Μπαράκ Ομπάμα στέκεται αναφορικά στον εθνικό διχασμό έχοντας καταλάβει τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναφέροντας πως στην δημοκρατία υπάρχει συνέχεια όπως και στην Αμερική όπου ο ίδιος ο εκλεγμένος 45ος Πρόεδρος κ. Ντόναλντ Τραμπ αν και με χάσμα διαφορών, κουλτούρας και απόψεων συμφωνούν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και βλέπουν πως με την ανάπτυξη έρχονται οι θέσεις εργασίας. Κράτος, Δήμος, Λαός. Ομιλία 44ου Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα Νιάρχου. Κράτος, Δήμος, λαός, το τρίπτυχο που γεννούν τη δημοκρατία κατά Ομπάμα, αλλά και το τρίπτυχο της ιστορικής ομιλίας του απερχόμενου 44ου Αμερικανού Προέδρου στην τελευταία στην Ευρώπη ομιλία και παρουσίας του ιδίου με τον τίτλο του Προέδρου. Έχοντας ως παρακαταθήκη την ιστορική ομιλία αλλά και τη διήμερη παραμονή του Αμερικανού Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, οφείλουμε να καταλάβουμε πως ο εθνικός διχασμός είναι κακός σύμβουλος στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Δεν είναι δυνατόν ο Αμερικανός επισκέπτης να έχει καταλάβει την πηγή του προβλήματος και εμείς ως λαός να εθελοτυφλούμε ή μη θέλοντας να βγούμε από την κρίση να επιθυμούμε την συνέχεια αυτής που ενδεχομένως θα προκαλέσει ένα νέο πισωγύρισμα κοιτάζοντας μόνο το προσωπικό συμφέρον ή την επίτευξη προσωπικών στόχων. Ο Ρόλος της Ομογένειας στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ώρα και των Ελλήνων της Ομογένειας, όπου ζουν χωρίς μνημόνιο, να δουν και να βοηθήσουν με τις επενδύσεις τη χώρα καταγωγή τους. Ώρα να ξαναεμπιστευτούν την Ελλάδα και να έρθουν οι επενδύσεις. Ορθά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα, Έλληνας που γνωρίζει τα πράγματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μίλησε για την έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων της Ομογένειας στην κάθε ελληνική κυβέρνηση που διαχειρίστηκε ή διαχειρίζεται την κρίση, αλλά και την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι παραδόσεις της Εθνικής Εορτής και της Ημέρας της Ανεξαρτησίας και από την προεδρία Τραμπ. Ο Μπαράκ Ομπάμα γνώστης της Ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης. Ο Μπαράκ Ομπάμα, γνωρίζει τις παραδόσεις των Ελλήνων, το ούζο και την σπανακόπιτα, τιμάει την Μέρα της Ανεξαρτησίας, δείχνει τον τρόπο και κυρίως προσφέρει λύσεις τις οποίες ο Έλληνας πρέπει να ενστερνιστεί ώστε να περάσει από την περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήρθε στην Ελλάδα για πικ – νικ. Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, όπως άλλωστε και ο μεγάλος αφροαμερικανός μπασκετμπολίστας του NBA Ντομινίκ Ουίλκινς, δεν ήρθαν στην Ελλάδα για πικ-νικ. Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα ήρθε για συγκεκριμένους λόγους στην πατρίδα μας, αλλά και να αποτελέσει αυτό το ταξίδι, ως παρακαταθήκη στην υστεροφημία του ιδίου, μιλώντας για τα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας, στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία. Την Ελλάδα. Μπάρακ Ομπάμα, Αυτός ο κόσμος, ο μικρός, ο Μέγας, σ` ευχαριστεί. Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρε των Η.Π.Α. αυτή η χώρα, η μικρή, αυτός ο τόπος ο μεγάλος, Σ` Ευχαριστεί. Πρόεδρε Ομπάμα, «Μη λησμονήσεις τη χώρα μας» .”Γη των κοριτσιών που γελούν, γη των αγοριών που μεθούν, γη του μύρου, του χαιρετισμού, Κύπρος της αγάπης και του ονείρου Χρυσοπράσινο φύλλο, ριγμένο στο πέλαγο”.

Πηγή: Αυτός ο κόσμος, ο μικρός, ο Μέγας: O Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, δεν ήρθε στην Ελλάδα για πλάκα http://mignatiou.com/2016/11/aftos-o-kosmos-o-mikros-o-megas-o-barak-chouse%ce%90n-ompama-den-irthe-stin-ellada-gia-plaka/
Αυτός ο κόσμος, ο μικρός, ο Μέγας: O Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, δεν ήρθε στην Ελλάδα για πλάκα TOPICS:ΗΠΑΜπάρακ ΟμπάμαΣάντερςΤραμπ Charlie Rose and Bernie Sanders. Screenshot, CBS NewsCharlie Rose and Bernie Sanders. Screenshot, CBS News November 18, 2016 66 SHARES Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to Google+ Google+Share to LinkedIn LinkedIn Του Ανδρέα Τσιλογιάννη* Ο αξιότιμος πρώην δήμαρχος του Μπέρλιγκτον κ. Μπερνς Σάντερς, γερουσιαστής της πολιτείας του Βερμόντ και αντισυστημικός ηττημένος – διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, παραχώρησε βαρυσήμαντη συνέντευξη, την πρώτη μετά τις Αμερικανικές εκλογές, στον έγκυρο δημοσιογράφο του δικτύου PBS Τσάρλι Ρόουζ, την ώρα που ο 44ος αφροαμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα απολάμβανε την πρώτη νύχτα διαμονής στην χώρα της κοιτίδας του Πολιτισμού, της Δημοκρατίας και των Ολυμπιακών Αγώνων. Την Ελλάδα. Παράθεση επίσημου δείπνου προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, αποχωρεί ευχαριστημένος από το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ιδίου στο Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας ομόλογός του κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έχοντας γευθεί ελληνική σφυρίδα και κατ’ ενθουσιασμένος έχοντας ακούσει από την παιδική χορωδία της Λυρικής σκηνής και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας τα ελληνικά τραγούδια «Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ και Χρυσοπράσινο φύλλο -προς τιμήν της Κύπρου-», αλλά και τα αμερικανικά τραγούδια «Ιmagine & The Sound of Silence». Δεν γνωρίζω αν ο απερχόμενος 44ος Αμερικανός πρόεδρος κ. Ομπάμα πρόλαβε είτε μέσα στην προεδρική Candilac, γνωστή ως «θηρίο», είτε κατά τη διάρκεια της παραμονής στην προεδρική σουίτα του Αστέρα Βουλιαγμένης να δει την εξαιρετική συνέντευξη του Δημοκρατικού Γερουσιαστή κ. Σάντερς, σίγουρα όμως, οι σύμβουλοι επικοινωνίας του Οβάλ γραφείου ενημέρωσαν τον πολιτικό τους προϊστάμενο και υψηλό επισκέπτη της χώρας μας για τη συγκεκριμένη συνέντευξη του δημοκρατικού γερουσιαστή. Το μήνυμα Σάντερς στην Ελλάδα « πίσω » από τη συνέντευξη στον Τσάρλι Ρόουζ του Bloomberg. Ο γερουσιαστής Σάντερς, μίλησε για όλα όσα συνέβησαν στο Δημοκρατικό Κόμμα κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών Εκλογών και τους λόγους που οι Δημοκρατικοί αν και νίκησαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, δεν κατόρθωσαν να εκλέξουν τον 45ο Αμερικανό Πρόεδρο, άρα ηττήθηκαν, καθώς ως γνωστό, στη χώρα που επικρατεί το σύνθημα « Το πορτοφόλι σου, η ψήφος σου » μετράει το αποτέλεσμα, με το αποτέλεσμα και την ιστορία να γράφουν πως 45ος εκλεγμένος Αμερικανός Πρόεδρος είναι ο κ. Ντόναλτ Τραμπ. Η συγκεκριμένη συνέντευξη του κ. Σάντερς, σίγουρα θα άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στον 44ο Αμερικανό Πρόεδρο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου επίσημου και συνάμα αποχαιρετιστήριου ταξιδιού στην Γηραιά Ήπειρο ως Προέδρου των Ε.Π.Α.. Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Σάντερς, στις αιτίες του αρνητικού αποτελέσματος για τους Δημοκρατικούς των πρόσφατων Αμερικανικών εκλογών, δεν στάθηκε τόσο στα πραγμένα της συνυποψήφιας για το χρίσμα των δημοκρατικών κα Κλίντον, αλλά στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Μπέρνι Σάντερς έδωσε έμφαση, τονίζοντας στη συνέντευξη στο δίκτυο Bloomberg, πως κατά τη διάρκεια της Προεδρίας Ομπάμα έγιναν τόσες πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εξόδου της κρίσης, όπου ο Αμερικανικός λαός ή δεν μπορούσε ή ήταν αδύνατο να τις αφομοιώσει, οπότε χωρίς να μπορέσουν να καταλάβουν τι έγινε στην Αμερική ψήφισαν, με αποτέλεσμα την εκλογή στη θέση του 45ου Αμερικανού Προέδρου του δισεκατομμυριούχου -επιχειρηματία κ. Ντόναλτ Τραμπ. Ο γερουσιαστής Σάντερς, παράλληλα με το μήνυμα προς τους Αμερικανούς, στέλνει και μήνυμα στους Έλληνες, φιλοξενούσαν τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο των Ε.Π.Α, το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου του 2016, στο πρώτο και τελευταίο επίσημο ταξίδι ως Προέδρου των ΗΠΑ, τονίζοντας στους πολίτικούς της χώρας που αποτελεί θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, την ανάγκη να καταλάβουν, να αφομοιώσουν και κυρίως να κάνουν πράξη στα λεγόμενα που, ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, τον δήμο και το κράτος. Η επίσημη επίσκεψη του 44ου Αμερικανού Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Παρακολουθώντας από την αρχή και λεπτό προς λεπτό την ιστορική παρουσία του απερχόμενου 44ου Αμερικανού Προέδρου κ. Ομπάμα στη χώρα μας, εύκολα μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, την ικανότητα του Προέδρου Ομπάμα μέσα σε διάρκεια πέντε λεπτών, να μιλήσει τόσο για τα πραγμένα της θητείας του Δημοκρατικού ηγέτη στον Λευκό Οίκο, όσο και για τα αποτέλεσμα των απερχόμενων Αμερικάνικων εκλογών, αρνητικό για το κόμμα του. Ο Μιχάλης Ιγνατίου ο ένας εκ των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων που απευθύνουν ερωτήσεις σε Ομπάμα – Τσίπρα. Ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, απαντάει μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων, δυο από την κάθε πλευρά, με τον Μιχάλη Ιγνατίου – διευθυντή του www.mignatiou.com – να αποτελεί τον ένα εκ των δυο εκπροσώπων από τα Μ.Μ.Ε. της ελληνικής πλευράς -, απευθύνοντας στους δύο ηγέτες ερώτηση που αφορά το Κυπριακό. Ο Μπαράκ Ομπάμα, δίνει έμφαση στο Κυπριακό, επιθυμεί μια βιώσιμη λύση επιθυμώντας τη λύση του στους επόμενους μήνες. Μπαράκ Ομπάμα: Πως οι Η.Π.Α., « βγήκαν» από την οικονομική κρίση, επιστρέφοντας στην ανάπτυξη. Ο υψηλός επισκέπτης κ. Μπαράκ Ομπάμα, στις απαντήσεις που δίνει στους δημοσιογράφους, αναλύει πως οι Ε.Π.Α. , βγήκαν από μια σκληρή παγκόσμια κρίση, στην οποία πρώτοι εισήλθαν, με συγκεκριμένες πολιτικές ειδικά στην πρώτη φάση της κρίσης και των ασκούμενων πολιτικών, με τη μεσαία Αμερικανική τάξη να επωμίζεται την κρίση καθώς είδε μειώσεις στα εισοδήματα. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να θεμελιώσει αλλαγές στο Αμερικανικό κράτος με μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν την ανάπτυξη, την πρόοδο, με στόχο την ευημερία. Ο απερχόμενος Αμερικανός 44ος Πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα τονίζει, πως πολυεπίπεδες μεταρρυθμίσεις οδηγούν την αμερικανική οικονομία στην έξοδο από την κρίση και στην πρόοδο. Έμφαση στην επιχειρηματικότητα, ενίσχυση των αμερικανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Αμερικανικής Οικονομίας και παράλληλα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, η δημιουργία ενός γρήγορου και με διαφάνεια κράτους, η χειραγώγηση του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου, το ψηστίρι στους πλούσιους Αμερικανούς να πληρώσουν παραπάνω από αυτά που τους αναλογούν στο όνομα του έθνους. Επίσης η ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της βαριάς Αμερικανικής βιομηχανίας με πάταξη της παραοικονομίας και τη θεσμοθέτηση της μη κλοπής της τεχνογνωσίας, αλλά και με μια επιθετική οικονομική πολιτική, όπου Αμερικανικά ομόλογα αγοράζονται μέσα στην Αμερικανική κρίση, λογίζονται ως μεταρρυθμίσεις οι οποίες επέτρεψαν στις Η.Π.Α και στην κυβέρνηση Ομπάμα στην δημιουργία ενός ισχυρού κράτους το οποίο οδήγησε την αμερικανική οικονομία στην έξοδο από την οικονομική κρίση και στον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου. Κατά τον Ομπάμα, αν και παρέλαβε μια ανεργία της τάξεως του 6% στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ανέβηκε στο 11%, κατάφερε με τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις και με γνώμονα την δημιουργία θέσεων εργασίας με την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να παραδίδει την ανεργία στους Ρεπουμπλικάνους στο 5 %. Ο 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ομπάμα αναφέρεται στα δικά του λάθη που οδήγησαν στην εκλογή Τράμπ. Στη διάρκεια της πεντάλεπτης αναφοράς στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει το θάρρος να σταθεί και στα δικά του λάθη, λάθη που οδήγησαν στην εκλογή Τραμπ, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως η μη ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην υγεία, αλλά και η μη αφομοίωση των μεταρρυθμίσεων από τους Αμερικανούς πολίτες, στάθηκαν παράγοντες ώστε να χαθούν σε κρίσιμες πολιτείες αρκετός αριθμός εκλεκτόρων. Αναρωτιέμαι, ποιος από την Ελλάδα πολιτικός μιλάει ευθαρσώς για τα δικά του λάθη στη διάρκεια της θητείας, όταν μάλιστα δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές. «Υποταγή» και αφοσίωση Μπαράκ Ομπάμα στην Δημοκρατία και στο Ήθος. «Ο καλός και ο αγαθός» . Ο απερχόμενος 44ος Πρόεδρος των Ενωμένων Αμερικανικών Πολιτείων κ. Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της παραμονή του στην Ελλάδα, διδάσκει ήθος αλλά και « υποταγή » στη δημοκρατία, στο κράτος και στον λαό. Αναφέρεται στον καλό και στον αγαθό πολίτη στα ελληνικά κατά τα διάρκεια της αντιφώνησης στο επίσημο δείπνου που προς τιμήν του δίνει ο Έλληνας ομόλογος του κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πίνει στην υγεία και στην πρόοδο του ελληνικού λαού, αλλά κυρίως τονώνει το ηθικό των Ελλήνων στην από καρδιάς και χωρίς χειρόγραφο ομιλία στο ίδρυμα Νιάρχου. Η απαραίτητη ανάγκη για τη μείωση του ελληνικού χρέους και η προσφορά απλών μαθημάτων δημοκρατίας. Ο κ. Μπαράκ Ομπάμα γνώστης της ελληνικής κουλτούρας και ιστορίας, τονίζει την αναγκαιότητα ρύθμισης – μείωσης του ελληνικού χρέους, στέλνει μηνύματα σε εταίρους – δανειστές τονίζοντας την ορθότητα της κρίσης του IMF για μείωση του χρέους και συγχρόνως δημιουργίας συνθηκών ώστε η ελληνική οικονομία να περάσει στην τροχιά ανάπτυξης και το χρέος να γίνει βιώσιμο. Παράλληλα, προσφέρει μαθήματα απλής δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός ελληνικού κράτους δικαίου, τονίζει την αναγκαιότητα τόνωσης της επιχειρηματικότητας όπου οδηγεί στην ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, επιθυμεί την δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους με προστασία των αδύναμων ομάδων, την πάταξη της φοροδιαφυγής καλώντας συγχρόνως τον Έλληνα να μη μεταναστεύει για να βρει εργασία, αλλά να μείνει στην χώρα του και να δημιουργήσει στη χώρα του παρά τις δυσκολίες της κρίσης. Αναφορά σε μεταναστευτικό – προσφυγικό. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν ξεχνάει και τους Έλληνες των νησιών, ευχαριστώντας για τη σημαντική συμβολή και βοήθεια στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως μια ευνομούμενη κοινωνία και δημοκρατία δέχεται τους πρόσφυγες και τους βοηθάει καθώς οι ίδιοι νιώθουν πως βρίσκονται σε μια δημοκρατική χώρα. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναγνωρίζει την καθολική συμβολή της Ελλάδας στο μεταναστευτικό τονίζοντας πως δεν είναι μόνη η Ελλάδα, αλλά και πως μόνη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πληθυσμιακή μετακίνηση της ιστορίας. Στήριξη στην Ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο απερχόμενος 44ος Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ομπάμα, δίνει χέρι στήριξης, αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, εκθέτει διαρκώς την αναγκαιότητα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους και βλέπει την ανάγκη να σταματήσει το σκοτάδι ώστε να περάσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Ως γνώστης του ελληνικού προβλήματος ο Μπαράκ Ομπάμα στέκεται αναφορικά στον εθνικό διχασμό έχοντας καταλάβει τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναφέροντας πως στην δημοκρατία υπάρχει συνέχεια όπως και στην Αμερική όπου ο ίδιος ο εκλεγμένος 45ος Πρόεδρος κ. Ντόναλντ Τραμπ αν και με χάσμα διαφορών, κουλτούρας και απόψεων συμφωνούν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και βλέπουν πως με την ανάπτυξη έρχονται οι θέσεις εργασίας. Κράτος, Δήμος, Λαός. Ομιλία 44ου Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα Νιάρχου. Κράτος, Δήμος, λαός, το τρίπτυχο που γεννούν τη δημοκρατία κατά Ομπάμα, αλλά και το τρίπτυχο της ιστορικής ομιλίας του απερχόμενου 44ου Αμερικανού Προέδρου στην τελευταία στην Ευρώπη ομιλία και παρουσίας του ιδίου με τον τίτλο του Προέδρου. Έχοντας ως παρακαταθήκη την ιστορική ομιλία αλλά και τη διήμερη παραμονή του Αμερικανού Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας, οφείλουμε να καταλάβουμε πως ο εθνικός διχασμός είναι κακός σύμβουλος στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Δεν είναι δυνατόν ο Αμερικανός επισκέπτης να έχει καταλάβει την πηγή του προβλήματος και εμείς ως λαός να εθελοτυφλούμε ή μη θέλοντας να βγούμε από την κρίση να επιθυμούμε την συνέχεια αυτής που ενδεχομένως θα προκαλέσει ένα νέο πισωγύρισμα κοιτάζοντας μόνο το προσωπικό συμφέρον ή την επίτευξη προσωπικών στόχων. Ο Ρόλος της Ομογένειας στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ώρα και των Ελλήνων της Ομογένειας, όπου ζουν χωρίς μνημόνιο, να δουν και να βοηθήσουν με τις επενδύσεις τη χώρα καταγωγή τους. Ώρα να ξαναεμπιστευτούν την Ελλάδα και να έρθουν οι επενδύσεις. Ορθά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα, Έλληνας που γνωρίζει τα πράγματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μίλησε για την έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων της Ομογένειας στην κάθε ελληνική κυβέρνηση που διαχειρίστηκε ή διαχειρίζεται την κρίση, αλλά και την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι παραδόσεις της Εθνικής Εορτής και της Ημέρας της Ανεξαρτησίας και από την προεδρία Τραμπ. Ο Μπαράκ Ομπάμα γνώστης της Ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης. Ο Μπαράκ Ομπάμα, γνωρίζει τις παραδόσεις των Ελλήνων, το ούζο και την σπανακόπιτα, τιμάει την Μέρα της Ανεξαρτησίας, δείχνει τον τρόπο και κυρίως προσφέρει λύσεις τις οποίες ο Έλληνας πρέπει να ενστερνιστεί ώστε να περάσει από την περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήρθε στην Ελλάδα για πικ – νικ. Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, όπως άλλωστε και ο μεγάλος αφροαμερικανός μπασκετμπολίστας του NBA Ντομινίκ Ουίλκινς, δεν ήρθαν στην Ελλάδα για πικ-νικ. Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα ήρθε για συγκεκριμένους λόγους στην πατρίδα μας, αλλά και να αποτελέσει αυτό το ταξίδι, ως παρακαταθήκη στην υστεροφημία του ιδίου, μιλώντας για τα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας, στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία. Την Ελλάδα. Μπάρακ Ομπάμα, Αυτός ο κόσμος, ο μικρός, ο Μέγας, σ` ευχαριστεί. Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρε των Η.Π.Α. αυτή η χώρα, η μικρή, αυτός ο τόπος ο μεγάλος, Σ` Ευχαριστεί. Πρόεδρε Ομπάμα, «Μη λησμονήσεις τη χώρα μας» .”Γη των κοριτσιών που γελούν, γη των αγοριών που μεθούν, γη του μύρου, του χαιρετισμού, Κύπρος της αγάπης και του ονείρου Χρυσοπράσινο φύλλο, ριγμένο στο πέλαγο”.

Πηγή: Αυτός ο κόσμος, ο μικρός, ο Μέγας: O Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, δεν ήρθε στην Ελλάδα για πλάκα http://mignatiou.com/2016/11/aftos-o-kosmos-o-mikros-o-megas-o-barak-chouse%ce%90n-ompama-den-irthe-stin-ellada-gia-plaka/

Δεν υπάρχουν σχόλια: