Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ανδρέας Νεφελούδης: “Κουνάνε το δάχτυλο οι άθλιοι της ρεμούλας-The Party is over”

nefeΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ. (Aυτά δεν θα τα δείτε σε κανένα συστημικό κανάλι)
Μετά από καιρό έρευνας και παρακολούθησης της αχαλίνωτης παραβατικότητας και ασυδοσίας διαφόρων, το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να παίρνει μέτρα, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, για να τσακίσει την αίσθηση της ασυδοσίας, στην οποία είχαν συνηθίσει για να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.
Έτσι στα τέλη του Οκτώβρη το ΙΚΑ με εντολή του Υπουργείου Εργασίας κατάσχεσε το σήμα της ΣΟΦΤΕΞ, που έκλεισε στις αρχές του χρόνου, επειδή έτσι επέλεξαν οι ιδιοκτήτες (πολυεθνική ΜΠΟΛΤΟΝ) αφού προηγούμενα έριξαν στα βράχια την ιστορική βιομηχανία, ενώ χρωστούσαν δεκάδες εκατομμυρίων στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε άλλη περίοδο (την περίοδο που Υπουργός Εργασίας ήταν ο τροχονόμος των απολύσεων Βρούτσης), όλα θα ήταν μέλι-γάλα. Η επιχείρηση αγνοώντας ίσως ότι τώρα υπάρχει κυβέρνηση που προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, προσπάθησε, παρόλα τα χρέη, να πουλήσει το σήμα και είχαν γίνει μάλιστα και οι σχετικές ανακοινώσεις. Δεν πρόλαβαν όμως, γιατί έγινε η κατάσχεση από το ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύετε να χρησιμοποιηθεί αυτό το σήμα από τον οποιοδήποτε, ενω το ΙΚΑ έχει την δυνατότητα να εκπλειστηριάσει το σήμα, παίρνοντας τα λεφτά του. Το ίδιο έγινε και με την ΕΛΠΑ, αλλά επειδή εκεί διάφοροι μηχανεύονται μέσα για να ξαναλειτουργήσουν την ΕΛΠΑ με άλλη ονομασία, ενω χρωστούν περί τα 35 εκ. στο ΙΚΑ και από 10 σε εργαζόμενους και στο δημόσιο, παράλληλα με την κατάσχεση των σημάτων, το Υπουργείο Εργασίας έστειλε με πολυσέλιδη αναφορά του την υπόθεση στην δικαιοσύνη, έχοντας συντριπτικά στοιχεία για την δολιότητα με την οποία η προσωρινή διοίκηση της ΕΛΠΑ κινείται. Το ίδιο περίπου έγινε και με μιά ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας (σε Αθήνα και Κρήτη) και χρωστά δεδουλευμένα 10 μηνών στους εργαζόμενους (παρότι το Υπουργείο Υγείας πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του) και επίσης περί τις 600.000€ στο ΙΚΑ (δεν μιλάμε για επιχείρηση αλλά για μιά ΜΚΟ).
Αυτή είναι η πρώτη φουρνιά, θα ακολουθήσουν και άλλες, γιατί αταλάντευτη επιλογή μας είναι αφενός η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η διασφάλιση των χρημάτων των ασφαλισμένων,και αφετέρου η διάλυση κάθε ελπίδας για ασυδοσία και παραβατικότητα στην οποία είχαν συνηθίσει διάφοροι, εκμεταλλευόμενοι την αναλγησία και κοινωνική αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Βλέπετε δύο επιχειρηματικές δραστηριότητες φέσωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, διαχρονικά, με χρέη που ξεπερνούν τα 50 εκ €, τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν όταν μιλάμε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατάντησαν το ασφαλιστικό σύστημα απολύτως, τότε, μη βιώσιμο; Ρεμούλα, ασυδοσία, πάρτυ με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών και διαρκής παραβατικότητα. Και έχουν το θράσος να κουνούν και το δάχτυλο οι άθλιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: