Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Χαμός στον ΣΚΑΪ ανάμεσα σε Παπαχριστόπουλο, Βούλτεψη, Λοβέρδο και μία... αποκάλυψη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΚΑΪ Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 13:37

Για μία ακόμα φορά η εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή φιλοξένησε ένα ιδιαίτερο πολιτικό πάνελ με τον κύριο Παπαχριστόπουλο, την κυρία Βούλτεψη και τον κύριο Λοβέρδο.
«Το πρόβλημα δεν είναι πώς αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία. (…) Το θέμα είναι πώς αισθάνεται η χώρα. Ο κόσμος έχει καταλάβει αλλά η χώρα είναι χωρίς οικονομία. Η κυβέρνηση βασίζεται στην προπαγάνδα και το ψέμα. Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει την αλήθεια», σημείωσε η Σοφία Βούλτεψη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε: «Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε τη θητεία που οδηγούσε τη χώρα εκτός μνημονίων» και τόνισε πως «Η κυβέρνηση βάζει στη βιτρίνα το χρέος ενώ τα μέτρα για αυτό αφορούν για μετά τη λήξη του προγράμματος. Το θέμα δεν είναι η Νέα Δημοκρατία αλλά τι γίνεται στη χώρα».
Λοβέρδος: Η επόμενη κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτημα αν βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, τόνισε πως για να αλλάξει κάτι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνουν εκλογές για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί.
«Το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Προϋπόθεση είναι οι εκλογές», είπε ο κ. Λοβέρδος.
Αναγνώρισε ότι «μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 από αυτή τη Bουλή θα μπορούσε να προκύψει νέα κυβέρνηση» αλλά σημείωσε πως η κατάσταση άλλαξε.
Οποιαδήποτε προσπάθεια συναίνεσης προϋποθέτει αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων», επανέλαβε ο κ. Λοβέρδος.
Παπαχριστόπουλος: Ο Σόιμπλε είναι πανίσχυρος
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κύριος Παπαχριστόπουλος, υπεραμύνθηκε της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση τονίζοντας πως «Δίνουμε τιτάνιο αγώνα για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο Eurogroup» ενώ νωρίτερα χαρακτήρισε «πανίσχυρο» στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο κύριος Παπαχριστόπουλος τόνισε πως «πλέον δεν υπάρχει ύφεση, αλλά μικρή ανάπτυξη» υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι από τα κέρδη που έχει φέρει η κυβέρνηση.
Στις 20 Μαΐου ο κ. Παπαχριστόπουλος έλεγε στον ΣΚΑΪ πως είναι θέμα λίγων ημερών είναι η χώρα να βγει από το τούνελ. Σήμερα που έχουμε απομακρυνθεί από αυτό το χρονικό ορόσημο ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε: «Και σήμερα που μιλάμε είμαι αισιόδοξος».
Δικαιολογώντας την αισιοδοξία της κυβέρνησης ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε: » (…) Φαντάζεστε τον πρωθυπουργό να βγαίνει έξω με πνεύμα απαισιοδοξίας;»
Πρόσθεσε επίσης πως δεν μπορεί να μην είναι αισιόδοξος «Όταν βλέπω αντί για ύφεση να έχουμε ανάπτυξη, όταν βλέπω πλεόνασμα 4,1%»
«Όλος ο κόσμος είναι εναντίον του Σόιμπλε εκτός από κάποιους», αρνούμενος να κατονομάσει κάποιον συγκεκριμένα και επανέλαβε με στόμφο: «Φοβού τον Σόιμπλε και δώρα φέροντα».
Ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε: » Οι προηγούμενοι μάς παρέδωσαν μια χρεοκοπημένη χώρα «, ενώ υποστήριξε πως βλέπει «έναν γενικό αναβρασμό υπέρ της Ελλάδας».
Λοβέρδος: Ακυβέρνητη πολιτεία η χώρα για 2,5 χρόνια
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Ανδρέας Λοβέρδος στο «Ακραίως»: «2,5 χρόνια υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται. Ακυβέρνητη πολιτεία είναι η χώρα για 2,5 χρόνια. Σε ό,τι στόχους έθεσε η κυβέρνηση, απέτυχε.
Πλέον ζούμε στη «δεύτερη φάση της κρίσης. Σήμερα πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής. Ο Τσίπρας έχει ξεγελάσει τον κόσμο και τις τελευταίες μέρες. Ο Τσίπρας είναι το πρόβλημα», προσθέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Αποκάλυψη από τον Τάκη Χατζή: Για μία παράγραφο ο καβγάς στο Eurogroup
Αντιπαράθεση σχετικά με την περίφημη πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την οποία ο κ. Παπαχριστόπουλος ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση ήδη έχει απορρίψει, είχαμε στον αέρα της εκπομπής «Ακραίως».
Ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής επικαλούμενος πηγές από το Eurogroup τόνισε πως όλος ο καβγάς «γίνεται για μία παράγραφο» και πρόσθεσε πως αυτή είναι η πρόταση που θα δεχθεί η κυβέρνηση.
Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
Αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς ουσιαστική συζήτηση στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».
«Ο Πρωθυπουργός ντρέπεται να ομολογήσει ότι εγκλημάτισε στο θέμα του δημόσιου χρέους», πρόσθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Παπαχριστόπουλος: Παραλάβαμε «εν δυνάμει χρεοκοπημένη» χώρα
Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Παπαχριστόπουλος λέγοντας πως η κυβέρνηση αυτή «δεν έβαλε ποτέ το χέρι στο μέλι».
Άσκησε ιδιαίτερη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας πως η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα «με πολλές πληγές» προσθέτοντας: «Δεν έχω ακούσει αυτοκριτική από αυτούς που κυβέρνησαν για 40 χρόνια».
Σημείωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση παρέλαβε ένα δημόσιο χρέος για το οποίο δεν έχει η ίδια ευθύνη ενώ υποστήριξε πως έχουν γίνει «σημεία και τέρατα» που ευθύνονται για το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η χώρα.
Χαρακτήρισε «εν δυνάμει χρεοκοπημένη» τη χώρα που παρέλαβε η κυβέρνηση.
Βούλτεψη: Δεν ισχύει τίποτα από όσα λένε για την οικονομία
«Ως προς τα προαπαιτούμενα» είπε η κυρία Βούλτεψη «είχαμε ψηφίσει τρεις βδομάδες πριν. Αυτό δεν ήταν τα προαπαιτούμενα» και πρόσθεσε: «πήγαν έξω και τους είπαν ότι δεν τα έχετε ψηφίσει όλα».
Σύμφωνα με τη Σοφία Βούλτεψη «Ουδέποτε υπήρξε θέμα χρέους για το οποίο πανηγύριζαν».
Μετά τη διαφαινόμενη αποτυχία στο θέμα του χρέους η κυβέρνηση έχει αλλάξει το αφήγημα της και μιλά για έξοδο στις αγορές, θύμισε η Σοφία Βούλτεψη και διερωτήθηκε: «Ποιες αγορές; Τους Διεθνείς απατεώνες που λέγανε;»
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση της η Σοφία Βούλτεψη ισχυρίστηκε ότι οι οικονομικοί δείκτες είναι βυθισμένοι απλά στην κυβέρνηση: «Συγκρίνουν τον κακό τους εαυτό με τον χειρότερο τους εαυτό». «Δεν ισχύει τίποτα από όσα λένε για την οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.
Παπαχριστόπουλος: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο
«15 του μήνα είναι μια σημαντική ημερομηνία» υποστήριξε ο κ. Παπαχριστόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως μετά τελευταία προαπαιτούμενα αφαίρεσαν το τελευταίο φύλλο συκής από τους δανειστές και πλέον έχουμε καλύτερες πιθανότητες διευθέτησης του χρέους.
Ως προς τη στάση του ΔΝΤ στο θέμα του χρέους αναγνώρισε πως είναι σωστή αφού πράγματι «το χρέος δεν είναι βιώσιμο».
«Η μη λύση θα κάνει κακό στη χώρα» αφού το «χρέος είναι μείζον θέμα» είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
enimerosi24.gr
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: