Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ο Κουμουτσάκος ή δεν ξέρει να διαβάζει ή πουλάει τρέλα για το φιάσκο με την Ισπανία

Ο Κουμουτσάκος ή δεν ξέρει να διαβάζει ή πουλάει τρέλα για το φιάσκο με την Ισπανίαο θέμα της Καταλωνίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με τη φίλη Ισπανία» έσπευδε να δηλώσει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος προχθές το μεσημέρι, την ώρα που ο Ισπανός πρέσβης έδινε τις εξηγήσεις του στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών…
Χθες, μετά και τις διευκρινίσεις του ισπανικού ΥΠΕΞ στον Έλληνα πρέσβη στη Μαδρίτη, η ισπανική πρεσβεία επανερχόταν στις δηλώσεις του πρέσβη, που προκάλεσαν την αντίδραση του ΥΠΕΞ στην οποία αναφερόταν ο κ. Κουμουτσάκος, για να τονίσει -επίσημα και δημόσια- πως «ο ίδιος λυπάται που έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, αλλά και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές Αρχές».

Τι έκανε ο κ. Κουμουτσάκος; Αντί να ζητήσει συγγνώμη για το «ανφέρ», έτρεξε στο Τwitter και έγραψε: «Δήλωση – δηλητήριο της ισπανικής πρεσβείας. 1) Ευχαριστεί κυβέρνηση που έκανε ό,τι της ζήτησε. 2) Της λέει ότι παρεξήγησε τις δηλώσεις πρέσβυ». Με άλλα λόγια, πιστός στη γραμμή της αντιπολίτευσης πάση θυσία, στήνει διπλωματικό επεισόδιο εκεί που δεν υπάρχει…

Πώς ζήτησε «συγγνώμη» η Ισπανία από την Ελλάδα και άδειασε τον Πρέσβη της – Έκθετος ο Κουμουτσάκος

Η Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με δήλωσή της την Τρίτη, ανασκεύασε τις «ατυχείς» δηλώσεις του Ισπανού Πρέσβη, Ενρίκε Βιγκέρα που δημοσιεύτηκαν σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Χόρχε Τολέδο Αλμπινάνα, σε συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στη Μαδρίτη άδειασε τον Ισπανό Πρέσβη στη χώρα μας, τον χαρακτήρισε «άπειρο», ενώ όπως έγινε γνωστό το ισπανικό ΥΠΕΞ τον επέπληξε για την ανάμιξή του στα εσωτερικά της Ελλάδας.
Μόνη έκθετη από όλη αυτή την εξέλιξη η ΝΔ και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί την τιμή του Ισπανού Πρέσβη εις βάρος της τιμής της Ελλάδας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του TRIBUNE, ο κ. Βιγκέρα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, από το οποίο είχε κληθεί, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για τη συνέντευξή του.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος εμφανίστηκε απολογητικός, ενώ φέρεται να επέρριψε τις ευθύνες στον δημοσιογράφο, ο οποίος, κατά τον ίδιον, δεν απέδωσε ορθά τις δηλώσεις του.
Εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών του ζητήθηκε να ανασκευάσει τις «ατυχείς» δηλώσεις του, πράγμα που έγινε την Τρίτη με την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:

«Η Πρεσβεία της Ισπανίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για την δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.
»Σε σχέση με τις δηλώσεις του πρέσβη της Ισπανίας το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, ο ίδιος λυπάται που έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, αλλά και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές Αρχές.
»Οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και η Πρεσβεία της Ισπανίας θα προσπαθήσει σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνει την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει».

Για μια ακόμη φορά έκθετη η ΝΔ

Μετά την απολογία του Ισπανού Πρέσβη θα είχε ενδιαφέρον και μια απολογία της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος εκτίθεται για μια ακόμη φορά εξαιτίας της αμετροέπειάς του και της βιασύνης του να ασκήσει κάποια δήθεν αντιπολίτευση στην εξωτερική μας πολιτική.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος με δήλωσή του κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «…για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις στο θέμα της Καταλονίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την φίλη Ισπανία».
Στην ίδια δήλωση ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ως αυτοχρισμένος υπερασπιστής της τιμής του Ισπανού Πρέσβη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιτίθεται εκτός μέτρου στον Ισπανό πρέσβη, εμπλέκοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, επειδή είπαμε εξ αρχής, όπως όλη η Ευρώπη, το αυτονόητο. Ότι σεβόμαστε τη συνταγματική τάξη και την ακεραιότητα της Ισπανίας. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα και γίνεται καταγέλαστη στην διπλωματική κοινότητα», ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο μόνος καταγέλαστος από τα γεγονότα.
«Αφού πρώτα σύρθηκε σε μια αδικαιολόγητα καθυστερημένη δήλωση, στη συνέχεια επιτέθηκε έξω από κάθε διπλωματική πρακτική στον Ισπανό Πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος είχε απλώς επισημάνει αυτό που τελικά έκαναν! Έχασαν ψυχραιμία, λογική και μέτρο και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», κατέληγε η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, αυτού του… μετρ της εξωτερικής πολιτικής, που από τη μία γκάφα πέφτει στην άλλη και συνεχίζει να αναζητά την επόμενη γκάφα να πατήσει.
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί και άλλη δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, η οποία κυκλοφόρησε μαζί με τη συνέντευξη του Ισπανού Πρέσβη, στην οποία ανέφερε ότι «οι εξελίξεις στο ζήτημα της Καταλονίας είναι ιδιαιτέρως σοβαρές. Η σημασία τους υπερβαίνει τα σύνορα της Ισπανίας και αποκτά ευρωπαϊκές διαστάσεις.
»Η Νέα Δημοκρατία έχει από την αρχή τοποθετηθεί με σαφήνεια:
»- υπέρ της αρχής του αμετάβλητου και της σταθερότητας των συνόρων
»- υπέρ του σεβασμού της εσωτερικής συνταγματικής και έννομης τάξης στην Ισπανία
»- υπέρ της επίλυσης της κρίσης με ειλικρινή διάλογο καθώς η βία δεν δίνει λύσεις και
»- κατά των μονομερών αποσχιστικών ενεργειών.
»Ο σεβασμός της συνταγματικής τάξης στην Ισπανία δεν είναι μόνο θέση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά σύσσωμης της Ε.Ε. Η Κυβέρνηση που παραδόξως σιωπά, οφείλει επιτέλους να τοποθετηθεί.»
Και ρωτούσε την κυβέρνηση «Έχει ή δεν έχει άποψη η Κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην Ισπανία; Αναγνωρίζει ή καταδικάζει τις μονομερείς αποσχίσεις;
»Η σιωπή της εκθέτει ήδη τη χώρα», έλεγε στην πρώτη του δήλωση ο επικίνδυνος Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος αγνοούσε -τόσο πρόχειρος ή τόσο λαϊκιστής;- ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε κάνει ήδη ξεκάθαρες δηλώσεις υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ισπανίας.
Ευτυχώς να λέμε που δεν έχουμε τον Γιώργο Κουμουτσάκο υπουργό Εξωτερικών, γιατί από τον νεοραγιαδισμό που τον διακρίνει και την ανεύθυνη προχειρότητά του δεν θα προλαβαίναμε να ισιώσουμε από τις πολλές υποκύψεις.
Πράγματι, αυτός ο απίθανος Κουμουτσάκος αντί να εγκαλέσει τον Ισπανό Πρέσβη για την πρωτοφανή ανάμιξή του του στα εσωτερικά της χώρας, βγήκε να τον υπερασπιστεί και μάλιστα συκοφαντώντας την πατρίδα του. Ένα πανηγυρικό χειροκρότημα στον Γιώργο Κουμουτσάκο, του αξίζει!
«Συγγνώμη» και από την ισπανική κυβέρνηση και άδειασμα του Ισπανού Πρέσβη
Ο εξευτελισμός της Νέας Δημοκρατίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερος και από τη «συγγνώμη» που ζήτησε το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του TRIBUNE, τη Δευτέρα δέχτηκε στη Μαδρίτη τον Έλληνα Πρέσβη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.
Ο κ. Χόρχε Τολέδο Αλμπινάνα, φέρεται να δήλωσε στον Έλληνα Πρέσβη, μεταξύ άλλων, ότι η συμπεριφορά του Ισπανού Πρέσβη στην Αθήνα δεν προσιδιάζει σε πρέσβη κύρους του επιπέδου του και ότι είναι εντελώς εκτός γραμμής.
Ο Ισπανός υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για την αναταραχή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι η Μαδρίτη ήδη προέβη σε επίπληξη του Πρέσβη της στην Αθήνα.
Ο κ. Χόρχε Τολέδο Αλμπινάνα απέδωσε το «ατόπημα», όπως κατά πληροφορίες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη, στην «απειρία» του για τα ελληνικά πράγματα και ειδικότερα για τη «συνταγματική και πολιτική τάξη» στην Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για «στιγμιαίο ατύχημα».
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη «θερμή και ειλικρινή σχέση των δυο πρωθυπουργών» και ευχαρίστησε θερμά για τις «δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά της απόσχισης της Καταλονίας», οι οποίες, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος, «ήταν ακριβώς εκείνο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή».
Συμπέρασμα: Τον Κουμουτσάκο στη ΝΔ καλύτερα να του δίνετε τυρόπιτα να μασά παρά να μιλά και να τον έχετε «δεμένο» γιατί ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα άσχετος. Ντροπή στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: