Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ο Δ. Τεμπονέρας απαντάει στον Κ. Μπακογιάννη

Για τη νόμιμη χορήγηση της 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που χθες έφερε σύγκρουση στη Βουλή, αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του ΚΚΕ, και δηλώσεις στα τηλεοπτικά πάνελ, τοποθετήθηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας.
Ο γιος του αριστερού καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, που δολοφονήθηκε το 1991 από στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, σχολίασε την δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη, που είπε ότι φοβάται ότι θα χρειαστεί να πάει «και σε μια άλλη κηδεία θύματος».

Σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Τεμπονέρας έγραψε τα εξής:
Ξεχνά προφανώς ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες. Και είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες - οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί - να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας. 
Δεν έδειξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού.
Δεν βρήκαν μια λέξη να αρθρώσουν οι δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας, αλλά δύο μέρες τώρα εκμεταλλεύονται πολιτικά τους νεκρούς τους, για να ξεπλύνουν τα ανομήματα της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο της Siemens που είναι σε εξέλιξη και στα Paradise Papers, στρέφοντας άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης. 
Ο ίδιος στην τοξική και νεοφιλελέυθερη σκέψη του προφανώς δεν έχει βρει ούτε τη στοιχειώδη ισορροπία που εμπεριέχει η αστική δημοκρατία. Εκείνης που επιβάλλει η συμπεριφορά μιας οργανωμένης κοινωνίας σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους, να μην είναι εκδικητική, αλλά να προτάσσει τον ανθρωπισμό. Εκείνης που δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως αιώνιο εγκληματία και του παρέχει στοιχειώδη δικαιώματα που παρέχονται από το νόμο. 
Δεν είμαστε ίδιοι κ. Περιφερειάρχη. Δεν θα είμαστε ποτέ…

1 σχόλιο:

Συγκαμμένος είπε...

ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΘΡΟΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.
Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ 17Ν, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΗΣ MARFIN.
Ο ΔΕ ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΘΟΥΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΗΝ OFFSHORE ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ , ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ...ΚΛΠ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ.