Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Νέο «όπλο» έναντι των αλλοιώσεων του τραχήλου και των HPV λοιμώξεων

Ένα νέο βοηθητικό «όπλο» προστέθηκε στη φαρέτρα των ιατρών στην προσπάθεια αντιμετώπισης χαμηλόβαθμων αλλοιώσεων του τραχήλου, απόδειξη και του ενδιαφέροντος στον τομέα της έρευνας για την ενίσχυση συμπληρωματικών θεραπειών.
Ο λόγος για την κρέμα με την επωνυμία SILOffGyn της εταιρείας μας Heremco Pharmaceuticals M. ΕΠΕ. που κυκλοφορεί και επίσημα εδώ και λίγους μήνες και στην ελληνική αγορά, με τα αποτελέσματα της χρήσης της, σε διάρκεια μάλιστα μικρότερη από το σύνηθες διάστημα των έξι μηνών, να είναι εντυπωσιακά.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού συνεδρίου της εταιρείας HECPA  «Παθολογία Τραχήλου & Κολποσκόπησης: Κυτταρολογία – Βιοδείκτες – Κολποσκόπηση – Ιστολογία & Περαιτέρω Διαχείριση- Παρουσίαση Περιστατικών - Problem Based Learning» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 16 - 19 Νοεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Du Lac, στα Ιωάννινα, παρουσιάζονται και συμπληρωματικές θεραπευτικές και φαρμακευτικές ουσίες. Μία από αυτές και το συγκεκριμένο προϊόν με βασική πρώτη ύλη την κουρκουμίνη, ουσία που περιέχεται στον κουρκουμά και η οποία λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.


Τα αποτελέσματα χρήσης του συγκεκριμένου προϊόντος σύμφωνα με τον καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας Ευάγγελο Παρασκευαϊδη είναι εντυπωσιακά αφού μέσα σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών, η χρήση του επηρεάζει προς το θετικότερο τις διαστάσεις των αλλοιώσεων στον τράχηλο.
Ο κ. Παρασκευαΐδης αναφέρθηκε σε μελέτες που έχουν γίνει σε άλλες χώρες για τη συγκεκριμένη ουσία, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του τραχήλου των συσχετιζόμενων HPV λοιμώξεων. «Το προϊόν αναφέρεται κυρίως σε νεαρές κοπέλες, έφηβες ή λίγο μετά την εφηβεία, που παρουσιάζουν χαμηλόβαθμες αλλοιώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε επέμβαση που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη μελλοντική γονιμότητα και στην οικογενειακή τους ζωή.
Πρόκειται για ένα νέο όπλο που έχουμε στα χέρια μας και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα χρήσης του σε μικρότερη μάλιστα χρονική διάρκεια από τους έξι μήνες που ορίζονται συνήθως για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Αποδεικνύεται ότι έχουμε σημαντική μείωση στις διαστάσεις των αλλοιώσεων και μείωση της έντασής τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευαΐδης.
Το συγκεκριμένο προϊόν παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίας του σεμιναρίου το απόγευμα της Πέμπτης στην κατηγορία της παρουσίασης πολυκεντρικών και προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της ελληνικής ομάδας μελετών παθολογίας τραχήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: