Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Χαμός στη ΝΔ! Η Σπυράκη “κάρφωσε” την κυβέρνηση Σαμαρά οτι πούλησε όπλα στον ISIS ! Παίρνει και την Φώφη η “μπάλα”!Χαμός στη ΝΔ αλλά και τη Δημ Συμπαράταξη ( έξαλλη η Φώφη Γεννηματά ) από την … “γκάφα” (;) της Μαρίας Σπυράκη, να “δείξει” εμμεσως ευθύνη της ΝΔ ( κυβερνηση Σαμαρά ) αλλά και της Φωφης Γεννηματα (ΠΑΣΟΚ τοτε ) ως αν. ΥΠΕΘΑ , στην πώληση πολεμικού υλικού που κατέληξε – πιθανόν – στα χέρια του τζιχαντιστών του ΙΚ!
Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ υπέπεσε σήμερα δια της εκπροσώπου Τύπου της Μαρίας Σπυράκη σε γκάφα ολκής, αφού σε μια προσπάθεια να αποδοθούν στον κατά το Μοσχάτο μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, σχέσεις με την κυβέρνηση και τον Πάνο Καμμένο, πέτυχε πολιτικό αυτογκόλ που υποχρεώνει την ίδια σε απαντήσεις.

Αναλυτικότερα, η Μαρία Σπυράκη έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που αποδεικνύουν πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος την εποχή που η ΝΔ βρισκόταν στην εξουσία έκανε δουλειές και μάλιστα ο οπλισμός του κατέληγε στο Ισλαμικό Κράτος. Όπως προκύπτει, τον Ιούλιο του 2014 όταν στην κυβέρνηση ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, βρέθηκαν στη Συρία στα χέρια μαχητών του ISIS σφαίρες μικρού διαμετρήματος οι οποίες κατασκευάστηκαν το 2002 στην έδρα της εταιρείας Olympic Industries S.A. στο Κιλκίς. Σε εταιρία δηλαδή συμφερόντων του Παπαδόπουλου.
Πρακτικά δηλαδή, η εκπρόσωπος Τύπο της ΝΔ αποκάλυψε ότι ο Παπαδόπουλος πούλησε αυτές τις σφαίρες είτε παράνομα απευθείας στο ISIS μέσω Τουρκίας είτε νόμιμα σε τρίτη χώρα και από εκεί ο οπλισμός έφτασε στους μαχητές του ISIS στη Συρία και συγκεκριμένα στη Ράκα, όχι επί κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά την εποχή που συγκυβερνούσαν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.
Η κα Σπυράκη παρ’ όλα αυτά ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το κατά πόσο ήλεγξε ή όχι τη δραστηριότητα του Παπαδόπουλου όταν τον υποδεχόταν ως εκπρόσωπο άλλης χώρας, ως μεταφορέα και ως επενδυτή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Σύμφωνα με όσα η ίδια είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα «ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ISIS. Ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφεται στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου όπλων, ως κατασκευαστής σφαιρών, που έφυγαν από την Αξιούπολη του Κιλκίς και κατέληξαν στη Ράκα».
Το ερώτημα κατόπιν αυτών είναι, εκτός του αν ελέγχθηκε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πώς και γιατί κατάφερε επί κυβέρνησης Σαμαρά να πουλήσει όπλα τα οποία κατέληξαν στα χέρια του Χαλιφάτου.
“Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου”, απάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοτε και της ΔΗ.ΣΥ σήμερα Φωφη Γεννηματα, υποστηρίζοντας πως “η αθλιότητα του κ. Καμμένου ξεπέρασε κάθε όριο”.

 Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου