Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Μοσκοβισί σε γραμμή Τσίπρα: H Ελλάδα στέκεται ελεύθερα στα πόδια της-Stop στα fake news του Κούλη

Μοσκοβισί σε γραμμή Τσίπρα:  H Ελλάδα στέκεται ελεύθερα στα πόδια της-Stop στα fake news του Κούλη
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η νέα επίσκεψη στην Αθήνα λαμβάνει χώρα «σε ένα νέο πλαίσιο» εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναγνώρισε τις θυσίες των Ελλήνων και τις δυσκολίες που πέρασαν και τόνισε ότι οι επιπτώσεις της κρίσης πρέπει να διορθωθούν.«Γνωρίζω πολύ καλά πως η ιστορία την οποία βιώσαμε όλοι είχε τραγικές πτυχές, ήταν τραγική, ήταν επικίνδυνη για την ζώνη του ευρώ και πάρα πολύ δύσκολη για τους Έλληνες.
»Γνωρίζω την οδύνη που έχουν υποστεί και έχουν υποφέρει οι Έλληνες.
»Έχω στο μυαλό μου τους συνταξιούχους που είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται, τους εργαζόμενους που πολλοί από αυτούς έμειναν άνεργοι, τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να αποχαιρετίσουν τους νέους τους, οι οποίοι έφυγαν για το εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Γνωρίζω και πιστεύω ότι πρέπει να επιδιορθώσουμε τις «κοινωνικές βλάβες», που προκάλεσε η κρίση».
Ωστόσο υπογράμμισε, «η Ελλάδα θα σταθεί ελεύθερα σταθεί στα πόδια της, με τους εταίρους στο πλάι της, αλλά θα είναι ελεύθερη και αυτόνομη», ενώ πρόσθεσε ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι ριζοσπαστικά διαφορά από όλα τα προηγούμενα.
«Μνημόνια τέλος» τόνισε. Η Ελλάδα, όπως είπε ο Γάλλος Επίτροπος, θα είναι κανονικό κράτος, εισέρχεται στη κανονικότητα και θα ισχύουν ότι για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.
Όπως κάθε χώρα και η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί δημοσιονομικά πολιτική, ωστόσο, σημείωσε «οι μεταρρυθμίσεις θα γίνονται από τους Έλληνες για τους Έλληνες» και επανέλαβε
Σημείωσε ότι τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προσέλκυση των επενδύσεων για να δοθεί τόνωση στην απασχόληση.
«Χωρίς το ευρώ η Ελλάδα θα είχε φτωχύνει, αλλά και χωρίς την Ελλάδα η ζώνη του ευρώ θα ήταν πιο αδύναμη» κατέληξε.

2 σχόλια:

Συγκαμμένος είπε...

Σε παρακαλούμε να βαζεις πιο συχνα άρθρα γιατί το γέλιο κάνει καλό!!!

Ανώνυμος είπε...

Δισεκατομμύρια κόστισε στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στη Handelsblatt ενώ επισημαίνει ότι το ελληνικό πρόγραμμα διήρκεσε 8 χρόνια διότι η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλα προβλήματα και ασθενή δημόσια διοίκηση.

Στη συνέντευξη που παρεχώρησε στη Handelsblatt ο κ. Ρέγκλινγκ ερωτάται, γιατί το πρόγραμμα σταθεροποίησης κράτησε πολύ περισσότερο στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες.

Απαντά τα εξής: «Σε καμία άλλη χώρα τα προβλήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα και η δημόσια διοίκηση τόσο αδύναμη όσο στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, επί Βαρουφάκη η χώρα οδηγήθηκε στη λάθος κατεύθυνση για έξι μήνες και αυτό κόστισε στους Έλληνες δισεκατομμύρια. Για αυτούς τους λόγους , η διαδικασία προσαρμογής διήρκεσε οκτώ χρόνια και όχι μόνον τρία, όπως σε άλλες χώρες.