Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Καμμένος στην ΕΡΤ: Δεν θα κάνω τη χάρη στο Μητσοτάκη (vid)

«Όταν η συμφωνία έρθει στην Βουλή θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση αλλά δεν θα κάνουμε τη χάρη στον Κ. Μητσοτάκη να ρίξουμε την κυβέρνηση πριν γίνουν όλα αυτά για να διασφαλίσει τη Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον κουμπάρο του τον Μαρινάκη και όλο αυτό τον εσμό που δημιούργησε η συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, να το ξεχάσουν» είπε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Πρώτη Είδηση” το πρωί της Δευτέρας.

 Σκοπός της Ν.Δ. είναι να ρίξει την κυβέρνηση για να σταματήσει το έργο της» υποστήριξε ο Π. Καμμένος τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση δυσπιστίας που θέλει η Ν.Δ. να φέρει αποκομμένη από τη συμφωνία των Πρεσπών.
“Μέχρι να έρθει η συμφωνία στην Βουλή και παραμένουμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση. Αν βρεθούν σήμερα 11 αποστάτες και ψηφίσουν στη Βουλή των Σκοπίων και ξαναψηφίσουν, κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές. Όταν έρθει στην Ελλάδα θα αποχωρήσουμε” πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα ψηφίσω την συμφωνία (των Πρεσπών) όταν έρθει στο Κοινοβούλιο».

Επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας ήταν ενημερωμένος για το Plan B, αλλά δεν το εγκρίνει

Το 70% στα Σκόπια και το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της συμφωνίας υποστήριξε μιλώντας για την «εναλλακτική πρόταση» που είπε στους Αμερικανούς. Ο κ. Καμμένος θεώρησε ότι ήταν υποχρέωσή του να την εκφράσει ως κυβερνητικός εταίρος και να δηλώσει τη διαφωνία του. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι την εναλλακτική πρόταση την γνωρίζει ο Πρωθυπουργός αλλά δεν είναι η επίσημη κυβερνητική θέση. Όπως είπε ενημέρωσε ότι αποτελεί θέση του συγκυβερνώντος κόμματος.
«Ως υπουργός εκπροσώπησα την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Άμυνας και ξεκαθάρισα τη θέση μου κατά της συμφωνίας ότι είναι η άποψη του συγκυβερνώντος κόμματος. Τους είπα ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία των Πρεσπών».
«Ο κ. Τσίπρας ξέρει για το Plan Β, αλλά δεν το εγκρίνει» είπε ενώ υποστήριξε ότι «με τον Πρωθυπουργό έχουμε μια πολύ έντιμη σχέση και ποτέ δεν μπήκε άλλος παρανομαστής από την πολιτική βούληση και την καλή θέληση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έγινε το τηλεφώνημα για το οποίο έγραψαν δημοσιεύματα.
Τέλος μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Πηγή: avgi.gr


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη αριστερή αγάπη για τον Καμμένο! Αλλά εδώ έγινες χρυσαυγίτης, ο Καμμένος είναι το πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Φίλης στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα”


Ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον εταίρο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο Πάνος Καμμενος είναι θέμα. «Ειναι στοιχείο απολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα. Ορθώς συνεργαστήκαμε με τον Καμμένο, ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασια -για συγκυριακούς λόγους, βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτήν τη δυναμική της αυτή η συνεργασία. Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας».

Σάκης Παπαδόπουλος: Δεν μπορούμε να πάμε να εξαντλήσουμε τη λήξη της θητείας μας

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Τρικάλων, Σάκης Παπαδόπουλος, μιλωτας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο ανέφερε πως, «όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνολαϊκισμό, δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα ή του συνεταίρου. Δεν μπορούμε να πάμε να εξαντλήσουμε τη λήξη της θητείας μας, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει με ποιον και γιατί. Γιατί με τον Πανό Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούμε. Προτείνω η ΚΕ να πάρει ξεκάθαρες θέσεις».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τραυματική εμπειρία η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Αιχμές και από την Τασία Χριστοδουλοπούλου για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε… τραυματική εμπειρία και προειδοποίησε για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές, ειδικά στις περιφέρειες. «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους ως υποψήφιους που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που το λενε είτε ανοιχτά είτε δεν το λένε, που έχουν διαφορετική κατεύθυνση ιδεολογική και πολιτική» υπογράμμισε, ενώ είπε επίσης πως οι πολιτικές συμμαχίες δεν έχουν συζητηθεί. Μιλώντας από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι «βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία, τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, γιατί το μνημόνιο και τα μέτρα που άρχισαν να χαλαρώνουν και αναδείχθηκαν οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, έγινε αυτό που έγινε. Και δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει. Κομβικό ζήτημα το θέμα των συνεργασιών».

Θοδωρής Δρίτσας: Είναι ένα πρόβλημα ο Καμμένος

Ο πρώην υπουργος Θοδωρής Δρίτσας, μιλωντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αυτού σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κ.Ε. τον οποίο επιβεβαιώνει τώρα ο Καμμένος στο μάξιμουμ, καθώς ως είπε, " δεν ορρωδεί προ ουδενός". Είναι ένα πρόβλημα ο Καμμένος, θα το αντιμετωπίσουμε είπε ο κ. Δρίτσας, ασκώντας κριτική και στη λειτουργία της ΕΡΤ.