Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018

Το συγκινητικό tweet του Βούτσιτς για τον Τσίπρα και τους Έλληνες: «Υποστηρίξατε την εδαφική μας ακεραιότητα»

Το συγκινητικό tweet του Βούτσιτς για τον Τσίπρα και τους Έλληνες: «Υποστηρίξατε την εδαφική μας ακεραιότητα»Με ένα tweet θέλησε να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βελιγράδι και εν όψει της σαββατιάτικης τετραμερούς συνάντησης.«Θέλω να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελλάδα για την υποστήριξη στην εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.
»Οι πολίτες τη Σερβίας θεωρούν την Ελλάδα σύμμαχο και φίλη χώρα τόσο στη πολιτική όσο και στην οικονομία και σε άλλα σημαντικά ζητήματα» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Σέρβος πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά μέσα ενημέρωσης της Σερβίας σχολίασαν και την επιλογή του Βούτσιτς να κάνει λόγο για «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί η συμφωνία των Πρεσπών διότι αυτό θα σημαίνει ότι η Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας θα αποτελέσει κάποια μορφή γέφυρας μεταξύ Σερβίας και Ελλάδος και από περιφερειακής άποψης αυτό θα σημαίνει περαιτέρω προσέγγιση Αθήνας και Βελιγραδίου» τόνισε, χαρακτηριστικά, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: