Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Πρόεδρος Attica Bank: Εισαγγελική εντολή στην ΤτΕ για να του παραδοθούν τα αιτούμενα έγγραφα

Ο πρόεδρος της Attica Bank και καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αιτείται να του χορηγηθούν αντίγραφα των δημοσίων εγγράφων αναφορικά με τις αποδιδόμενες σε εκείνον παραλείψεις και παράνομες πράξεις.

Ο Πρόεδρος της Attica Bank Καθηγητής Π. Ρουμελιώτης, μετά την άρνηση των αρμοδίων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσουν υπόψη του τα έγγραφα και το φάκελο που να δικαιολογούν τα όσα σε βάρος του καταμαρτυρούν με την «όλως αόριστη και ατεκμηρίωτη κλήση του σε ακρόαση», όπως έχει υποστηρίξει, προσέφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα,
ο οποίος, κατά τις ίδιες πηγές, διέταξε τους εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος να του χορηγήσουν αντίγραφα όλων των εγγράφων που ζήτησε από τους κ. κ. Στουρνάρα και Παντελιά, και περιέχονται στο σχετικό διοικητικό τους φάκελο, πριν εμφανιστεί για ακρόαση ενώπιον του αρμοδίου οργάνου της ΤτΕ.
Όπως είχε αναφέρει, κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην αίτησή του για την έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του προς το διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ Σ. Παντελιά και άλλους υπαλλήλους, να του χορηγηθούν αντίγραφα των δημοσίων εγγράφων αναφορικά με τις αποδιδόμενες σε εκείνον παραλείψεις και παράνομες πράξεις, τα εν λόγω στελέχη της ΤτΕ αρνούνταν να του τα παράσχουν.

Πηγή: https://www.pentapostagma.gr/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Η Κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ»
Διαψεύδει ότι έχει ταχθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Λαλιώτης και διαβεβαιώνει ότι η σχέση του «με το ΠαΣοΚ και τη Δημοκρατική Προοδευτική Συμπαράταξη, με την Κεντροαριστερά και με το ΚΙΝΑΛ είναι ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά αδιατάρακτη, είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη».
Με επιστολή του προς την εφημερίδα «Το Βήμα» το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια που τον έφεραν να τάσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να λέει «καλά λόγια για τον Τσίπρα».
Υπογραμμίζει μάλιστα ότι η στρατηγική του ΚΙΝΑΛ και της Κεντροαριστεράς «συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο τους, την αυτοδύναμη στρατηγική τους», κάτι που προϋποθέτει «σαφείς προγραμματικές θέσεις με όρους αντιπαράθεσης και σύγκρουσης τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Ν.Δ. και τη Δεξιά».

Ανώνυμος είπε...

Εκατό χιλιάρικα από τη χρεωκοπημένη συριζαbank για να κατακρεουργεί ζωντανούς και να σκυλεύει νεκρούς, να θολώνει, δηλαδή, τα νερά, ώστε οι σύντροφοι να ξεπουλάνε την εθνική κληρονομιά για να διορίζουν μετρέσες και αφισοκολλητές.

Συγκαμμένος είπε...

Καταλάβατε τωρα με το δάνειο του Πολακη, τι ακριβώς εννοούσε ο μπάρμπα Γιάννης ο Δραγασάκης όταν έλεγε ότι πρέπει να έχουν μια δικιά τους τράπεζα;

Ανώνυμος είπε...

Με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής επιτίθεται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σχετικά με το δάνειο που πήρε από την Τράπεζα Αττικής.

Aναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο αυτόκλητος "κήρυκας της ηθικής" κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανέναν απλό πολίτη. Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως δήμαρχος είχε διπλά βιβλία.

Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια από τη βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο πόθεν έσχες του. Είναι αυτός που έχει εκτεθεί... πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Να τον χαίρονται....», πρόσθεσε το Κίνημα Αλλαγής.

Ανώνυμος είπε...

Την πρόθεση του ΕΦΚΑ να τον αποπέμψει απ' την προεδρία της Attica Bank πρόλαβε σήμερα ο Π. Ρουμελιώτης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτηση του απ' τη θέση του Προέδρου.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ρουμελιώτης παραιτήθηκε και από μέλος του ΔΣ, πράγμα που δεν έγινε δεκτό.


Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο ΕΦΚΑ, που είναι ο βασικός μέτοχος της Attica Bank, ζήτησε την σύγκληση του ΔΣ της τράπεζας αύριο με θέμα τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με θέμα τη συγκρότηση νέας διοίκησης.


Υπενθυμίζεται ότι η ΤτΕ είχε ζητήσει την αποπομπή του κ. Ρουμελιώτη διαπιστώνοντας ότι ασκούσε ως μη όφειλε εκτελεστικά καθήκοντα. Στην απόφαση της ΤτΕ βάρυνε επίσης και το γεγονός του πρόσφατου ξυλοδαρμού του διευθύνοντος συμβούλου κ. Θ. Πανταλάκη απ' τον κ. Ρουμελιώτη, πράξη με την οποία διασύρθηκε η τράπεζα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

thoureios.blokspot είπε...

Η ανωνυμία καλύπτει κάποιους ηλιθίους σαν τους κουκουλοφόρους μπαχαλάκιδες που εξυπηρετούν τα διαχρονικά συμφέροντα κάποιον. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτοί με τις κουκούλες φέρνουν μνήμες από το παρελθόν όταν ανώνυμοι κουκουλοφόροι υπεδείκνυαν στους Γερμανούς τους πατριώτες τους οποίους εκτελούσαν.
Ανωνυμία=κουκούλα=διαπλοκή η τουλάχιστον ηλιθιότητα….