Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Οι κινήσεις της Ν.Δ για την απεμπλοκή του Ελληνικού ως "μάθημα" για το ΣΥΡΙΖΑ...!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΤου Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 26-07-2019
Από την πρώτη μέρα με την επιλογή των προσώπων τόσο στους υπουργικούς θώκους όσο και στο λοιπό στελεχιακό δυναμικό της κυβέρνησης, η Ν.Δ δείχνει καθαρά τις προθέσεις της για τον «απεγκλωβισμό» από τα εμπόδια ώστε να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού.
Τα θέματα που παρέμεναν άλυτα για πολλά χρόνια και τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αργά και σταθερά τα είχε ολοκληρώσει κατά 95% με γνώμονα το δημόσιο συμφέρων ήταν:

  1. Το εργασιακό καθεστώς της επένδυσης ώστε να μην λειτουργήσει ως Οικονομική Ζώνη και οι εργαζόμενοι που θα απασχολούνται να μην φορούν βραχιολάκια.
  2.  Ο βραχνάς των αρχαιοτήτων με την αρχαιολογική υπηρεσία ως μόνιμο πονοκέφαλο.
  3. Οι διαφωνίες των όμορων δήμων οι οποίοι θέλουν να έχουν λόγο στην επένδυση.
  4. Οι τροποποίηση των όρων δόμησης ώστε να αποφευχθούν κτίρια τέρατα και κάθε είδους πολεοδομικές αυθαιρεσίες (βλέπε mall Μαρούσι).
  5.  Την πλήρη ισορροπία κυβέρνησης και επενδυτή.
  •  Σε ότι αφορά το πρώτο, η ΝΔ φρόντισε για τον πλήρη έλεγχο του ΣΕΠΕ με την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας και την ανάθεση της αρμοδιότητας στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, της οποίας η καινούργια γραμματέας και ως άριστη νομικός, γνωρίζει καλά τα εργασιακά ζητήματα, αφού είχε εισηγηθεί στην προηγούμενη περίοδο που είχε διατελέσει στην ίδια θέση, τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι εργοδότες να προβαίνουν σε ομαδικές απολύσεις χωρίς κόστος. (Επί Σαμαρά προωθούσε ομαδικές απολύσεις η νέα γγ Εργασίας - Tvxs)
  • Σε ότι αφορά το δεύτερο, με τον ερχομό της κ. Μενδώνη ως Υπουργός Πολιτισμού, έχει εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας αφού η εν λόγω κυρία έχει διατελέσει για πάνω από 15 χρόνια Γενική Γραμματέας του εν λόγω υπουργείου, σχεδόν σε όλες τις κυβερνήσεις, και γνωρίζει άριστα τόσο το προσωπικό όσο και τις διαδικασίες.
  • Σε ότι αφορά το τρίτο, η ΝΔ έφερε τον κ. Θεωδορικάκο ως Υπουργό των Εσωτερικών και μάλιστα αφού ελέγχει σχεδόν όλους τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, δεν θα έχει πολλά προβλήματα. (Εδώ θα χρειαστεί μια συνεργασία με το ΚΙΝ-ΑΛΛ).
  • Σε ότι αφορά το τέταρτο δεν θα υπάρξει πρόβλημα αφού είδη ακούγεται οτι θα κτιστούν 6 ουρανοξύστες ύψους περίπου 200 μέτρων. (το ερώτημα είναι αν θα μπορεί και κάθε ιδιοκτήτης σε όμορο δήμο να δομήσει με τους ίδιους όρους, η γι αυτόν θα συνεχίσει να ισχύει το ίδιο καθεστώς)
  • Σε ότι αφορά το πέμπτο σημείο, νομίζω ότι όλος κόσμος κατάλαβε το λόγο της υπουργοποίησης του στελέχους της Εταιρείας που θα επενδύσει στο Ελληνικό του κ. Οικονόμου.
Ολα τα παραπάνω είναι μαθήματα διακυβερνησιμότητας απο ένα κόμμα που "ξέρει" να τελειώνει τις δουλειές τακα-τακα, και όχι να κάνει το δίκιο πράξη.  
Καταλάβατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Τους παραδώσατε στρωμένο τραπέζι και όχι μόνο σας πετάξανε έξω, σας κολλάνε και στον τοίχο...
Εσείς νομίσατε ότι ήρθατε να κυβερνήσετε σε Εκκλησία...!!!!  Περιμένατε δικαίωση από τον Ελληνικό λαό; Οι λαοί σταυρώσανε το χριστό, αυτό δεν σας έγινε μάθημα; Μα δεν διαβάζετε ιστορία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: