Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ...

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικα θεματαΜε αφορμή την ενδιαφέρουσα κατά τ'άλλα επιστολή του  Στρατηγού κ.  Κωσταράκου, για την τελευταία ομιλία του κ. Τσίπρα στη βουλή, μπήκα στη διαδικασία να παραθέσω μερικά στοιχεία απλά για ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Το θέμα στρατηγέ μου δεν είναι αν η συμφωνία είναι επιζήμια η όχι για την χώρα μας....Το θέμα είναι αν η συμφωνία αυτή ήρθε ως βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου, ο οποίος ενώ επί της αρχής την ήθελα και έτρεμε μήπως και δεν περάσει, κορόιδευε τον κόσμο ότι ήταν αντίθετος. 

Το θέμα των Σκοπίων δεν είναι τόσο απλό, ας έρθουμε όμως λίγο στην ουσία για την πολιτική αντιμετώπιση του θέματος ξεκινώντας από την δομική λειτουργία της χώρας μας στα θέματα των Βαλκανίων.

Πες μας Στρατηγέ μου:
1. Πότε και γιατί καταργήθηκε το ΙΜΧΑ (Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου το οποίο λειτουργούσε στην Θεσσαλονίκη στελεχωμένο από 17 επιστήμωνες) και τι ιδρύθηκε στη θέση του;
2. Γιατί στη χώρα μας δεν λειτουργεί Ακαδημία Εθνικών Θεμάτων, όπως λειτουργεί σε όλες τις χώρες του κόσμου η οποία στην Τουρκία έχει 600-800 σπουδαστές που ερευνούν και μελετούν όλες τις πάσης φύσεως διεθνείς συμβάσεις της χώρας τους; (Μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Τουρκία κρατάει διαχρονικά σταθερή γραμμή στα εξωτερικά θέματα ).
3. Τι ρόλο παίζει η Ανωτέρα Σχολή Πολέμου στη Θεσσαλονίκη και τι υποκαθιστά;
4. Γιατί κάθε Υπουργός Εξωτερικών όταν φεύγει αφήνει στο αρχείο του Υπουργείου μόνο τα έγγραφα της επιλογής του, ώστε να μην ξέρει κανένας επόμενος υπουργός με ακρίβεια τα πεπραγμένα του;
5. Γιατί στο ΥΠΕΞ να έχουμε κρυφά ταμεία;
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά περισσότερα ερωτηματικά για το θέμα, τα οποία επι της παρούσης δεν θα βοηθήσουν, αλλά πρέπει ο κόσμος να ξέρει ότι για την εξωτερική πολιτική στην χώρα μας, δεν υπάρχει δομημένη και συγκροτημένη επιστημονική και πολιτική αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα να βγαίνει ο καθένας και να το παίζει ειδήμονας θεωρώντας τον εαυτόν του περισσότερο πατριώτη από τον άλλον.
Ως φοιτητής το 1983, όταν ταξίδεψα για πρώτη φορά στην τότε Γιουγκοσλαβία, μπαίνοντας στους Ευζώνους είδα τοποθετημένη μια τεραστίων διαστάσεων πινακίδα, πράσινη με λευκά γράμματα, στην οποία αναγραφόταν η λέξη MACEDONCIA.
Θεωρώντας Στρατηγέ μου ότι φοιτήσατε και εσείς ως ανώτατος αξιωματικός στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου, επειδή φοίτησα και εγώ το 1984, και μπορεί να είμαστε και σε κοντινές ηλικίες, θα θυμάστε ότι δίδασκε ένας Καθηγητής ονόματι Στογιάννος, ο οποίος τόσο ως πολιτικός τότε διευθυντής του Αγίου Όρους όσο και ως εκδιωκόμενος καθηγητής από την Σχολή Ίμβρου και Τενέδου, κατηγορούσε τους πολιτικούς οι οποίοι πριν λίγα χρόνια είχαν κλείσει το ΙΜΧΑ και πίεζε να ιδρυθεί Ακαδημία Εθνικών Θεμάτων στην χώρα μας για να βγαίνουν ενημερωμένοι φοιτητές για τα εν λόγω θέματα.
Γιατί Στρατηγέ μου δεν εισακούστηκε ποτέ ο εξειδικευμένος στα Τουρκικά και Ελληνοτουρκικά θέματα καθηγητής τουρκολόγος Νεοκλής Σαρρής, ο οποίος πάσχιζε για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής Εθνικών Θεμάτων;
Θα πει κάποιος , μα έχουμε την σχολή διπλωματών οι οποία βγάζει αυτούς που στελεχώνουν τις πρεσβείες τα προξενεία κλπ., θα ξέρεις Στρατηγέ μου ότι εκεί ασχολούνται με οικονομικά, εμπορικά, τουριστικά, και τέτοιου είδους θέματα που απασχολούν τους Έλληνες της διασποράς και όχι με διεθνείς διακρατικές συμφωνίες που καθορίζουν τις πολιτικές μιας χώρας.
Στρατηγέ μου δεν μας λες την άποψή σου γιατί για όλα τα εξωτερικά θέματα της Ελλάδας μας, ασχολούνται μόνο οι πολιτικοί, που απο την μία δεν έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, ενώ απο την άλλη, ποτέ δεν μας λένε τις κρυφές ατζέντες τους, οι οποίοι συνήθως στις κρίσεις εξαφανίζονται (Κυπριακό-Χούντα) και στις ανακάμψεις επανέρχονται ως «σωτήρες».
Σ αυτή την κατηγορία Στρατηγέ μου κατατάσσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη ,και σχεδόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας που επενδύουν το πολιτικό τους μέλλον στα εθνικά θέματα. Σ' αυτό κατηγόρησε Στρατηγέ μου ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη, γιατί αντί να μπει στη διαδικασία να ζητήσει εποικοδομητική συζήτηση για την συμφωνία από την αρχή, σε καθημερινή βάση επί 3,5 χρόνια κατηγορούσε τον τ. πρωθυπουργό, παντού όπου κι αν βρισκόταν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ψεύτη και προδότη και ως τον χειρότερο πρωθυπουργό στην ιστορία της Ελλάδας. Συμφωνείς Στρατηγέ μου με αυτή την τακτική του κ. Μητσοτάκη;
Και επειδή το Σκοπιανό κατά κύριο λόγο το έχει διαχειριστεί η οικογένεια Μητσοτάκη (βλέπε συναντήσεις Κώστα Μητσοτάκη με Κύρο Γκλιγκοροφ 1965, διαπραγματεύσεις 1992, Ντόρα Μπακογιάννη και σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης) , πιστεύεις ότι αυτή η οικογένεια αποτελεί τον μοναδικό επιστημονικά δομημένο φορέα στη χώρα μας ώστε να έχει την αποκλειστικότητα της  διαχείρισης των εθνικών μας θεμάτων την οικειοποίηση του πατριωτισμού και γενικά να φροντίζει για την τύχη της χώρας μας;
Ποιος φροντίζει στρατηγέ μου να μην υπάρχει δομημένος επιστημονικός φορέας στη χώρα μας ώστε να  εμφανίζονται κάποιοι ως σωτήρες και να μένει ο Ελληνικός Λαός στο σκοτάδι;
Επειδή Στρατηγέ μου, σας θεωρώ πέρα απ' όλα πατριώτη και επειδή ολόκληρη η ζωή σας είναι αφιερωμένη στην διατήρηση της υπερηφάνειας της Ελλάδας και των Ελλήνων,  σας καλώ  μέσα από αυτή την επιστολή να ξεκινήσετε και να ηγηθείτε προσπάθειας ίδρυσης Ανωτάτης Σχολής (Ακαδημία) Εθνικών Θεμάτων, για να σπουδάζουν τα παιδιά μας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, ώστε η τύχη της να είναι υπόθεση όλων μας .
 
 Με εκτίμηση
Αθανασόπουλος Περικλής
Η-Μ Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: