Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Δύο φόνους φέρεται να συνδέει με τη Novartis ο Αγγελής

Δύο φόνους φέρεται να συνδέει με τη Novartis ο ΑγγελήςΚαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Για τρίτη μέρα καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής o αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής.
Στη σημερινή του κατάθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής φέρεται να δήλωσε ότι είχε συζητήσει με τους άλλους δύο εισαγγελείς Διαφθοράς την πιθανή σύνδεση των θανάτων - που ενδεχομένως ήταν δολοφονίες - του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κι ενός άλλου προσώπου με το προσωνύμιο «Ντελιβεράς», με το σκάνδαλο του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ο Π. Μαυρίκος, που σκοτώθηκε το 2016, όταν το τζιπ που οδηγούσε, ανεφλέγη ανεξήγητα στην Αττική Οδό, έχει κατονομαστεί από προστατευόμενους μάρτυρες ως ένας από τους ανθρώπους που αναλάμβαναν να «ξεπλένουν» βρόμικο χρήμα στο πλαίσιο του σκανδάλου Νovartis.
Ο «Nτελιβεράς», φέρεται να ήταν οδηγός του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου και  σκοτώθηκε σε αντίστοιχα περίεργο ατύχημα, όταν η μοτοσικλέτα BMW, την οποία οδηγούσε, ανεφλέγη ανεξήγητα στην παραλιακή, το 2010.
Σύμφωνα επίσης με κοινοβουλευτικές πηγές, ο μάρτυρας είχε επίσης διάλογο με μέλη της προανακριτικής επιτροπής, για το σκέλος της κατάθεσής του που αφορούσε τον Σταύρο Κοντονή.
Γιάννης Μπούγας: Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής, σε συνέντευξή του σήμερα στην ιστοσελίδα enikos, διαψεύδει το διάλογο που μας είπατε ότι έγινε μεταξύ του ιδίου και του Αμερικανού πρέσβη κ. Πάιατ. Τι έχετε να πείτε γι'αυτό;
Αγγελής: Αν ο πράκτορας του FBI στην Αθήνα μου τα μετέφερε ψευδώς, τότε και εγώ σας μετέφερα ψευδώς το διάλογο αυτό. 
Άλλο μέλος επιτροπής: Καταλαβαίνετε κ. Αγγελή ότι με την επιπολαιότητά σας μπορείτε να δημιουργήσετε μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο; Είναι δυνατόν να μεταφέρετε το διάλογο ενός Έλληνα Υπουργού και ενός Αμερικανού Πρέσβη, χωρίς να γνωρίζετε αν αυτός είναι αληθινός; 
Αγγελής: ...(Σιωπή)
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Αντεισαγγελέας του ΑΠ σχολιάζει την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση. 
Αγγελής: Κανείς δεν αποκλείει ευθύνες πολιτικών, αλλά το ζήτημα είναι πως διερευνήθηκαν. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό; 
Άλλο μέλος επιτροπής: Όχι.
Αγγελής: Τότε, με βάση τα στοιχεία που είχα εν γνώσει μου (το έγγραφο του FBI είναι Αύγουστος του 2017) δεν προέκυπταν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Αν προκύπτουν νέα στοιχεία τώρα, τότε είναι ερευνητέες οι ευθύνες.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, κατά την κατάθεσή του την Τετάρτη, ο Γ. Αγγελής αναφέρθηκε στην αναφορά που είχε συντάξει και καταθέσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», περιλαμβάνει το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

 ΠΗΓΗ:https://www.efsyn.gr/politiki/boyli/222858_dyo-fonoys

Δεν υπάρχουν σχόλια: