Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

COVIT-19: (Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ), ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ «Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΚΑΙ ΠΟΣΟ « Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ».


Αθανασόπουλος Περικλής
Αθήνα 01-04-2020
Στην ταινία ο καλός ο κακός και ο άσχημος, ο καθένας από τους πρωταγωνιστές χρησιμοποιεί μεθόδους ανάλογους του χαρακτήρα του. Ο Κακός (Λι βαν Κλιφτ-Ν. Χαρδαλιάς) θα βασανίσει και θα σκοτώσει, θα επιβάλλει, ο Άσχημος (Ελάι Γουάλας-Μητσοτάκης) θα μεταχειριστεί την κουτοπονηριά και την προδοσία για να περάσει τα μέτρα. Και ο Καλός (Κλιντ Ίστγουντ- Σωτ. Τσιόδρας) θα χρησιμοποιήσει το μυαλό του, τον χαραχτήρα του και την εκπληκτική του ικανότητα ,(εν προκειμένω την επιστημονική).

Κι ενώ η ζυγαριά θα κλίνει άλλοτε προς τη μία κι άλλοτε προς την άλλη κατεύθυνση, εμείς θα γινόμαστε μάρτυρες της μοναδικής κινηματογραφικής ιδιοφυΐας του Ιταλού σκηνοθέτη SERGIO LEONE που θύμισε στους Αμερικανούς, τον τρόπο με τον οποίο επικρατούν στις κοινωνίες.
Τι συμβαίνει σήμερα στην Ελληνική κοινωνία που μου θύμισε την γνωστή ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη, χωρίς βέβαια να θέλω να υποβαθμίσω ότι με τον  covid-19  επέρχεται παγκόσμια βαθειά κοινωνική-οικονομική και υγειονομική κρίση.
Υγειονομική κρίση, η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά της υφιλίου προβάλλεται on line για κορονοϊόπληκτους, νοσούντες και νεκρούς από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας  στο εν λόγω site: (https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw).
Στη χώρα μας συμβαίνουν πράγματα τα οποία κατά κάποιο τρόπο δεν μπορούν τουλάχιστον να μην με προβληματίσουν, όπως:
Ø  Πως είναι δυνατόν να ανακοινώνονται από τους κυβερνώντες μέτρα κατά των εργαζομένων, απειλώντας ακόμα και με μείωση των μισθών και από την άλλη να χαρίζονται κατ, εκτίμηση 106.000.000 €:
1.     Στα διόδια 11.000.000 €
2.     Στην ιδιωτική υγεία 33.000.000 €
3.     Στα ΜΜΕ για διαφήμιση 11.000.000 €
4.     Αναστολή δόσεων των ΜΜΕ 21.000.000 €
5.     Τόκοι επιχειρηματικών δανείων 30.000.000 €
Ø  Να ανακοινώνονται προσλήψεις 400 ιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην αναρτάται πίνακας στον οποίο να καταχωρηθεί, αριθμός των προσληφθέντων, ειδικότητες, και σε ποια νοσοκομεία της χώρας;
Ø  Να ανακοινώνεται η προσφορά στη χώρα αρκετών τόνων υγειονομικού υλικού και να μην αναρτάται πίνακας στον οποίο να καταχωρηθεί το τι έλαβε κάθε νοσοκομείο της χώρας, ενώ  στα νοσοκομεία  παρουσιάζονται ακόμα βασικές ελλείψεις;
Ø  Να μην αναρτάται πίνακας ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός τον αριθμό, την φυλή και την χωροταξική κατανομή των μεταναστών στη χώρα μας;
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κατηγορούμαι ότι «δεν έχω ατομική ευθύνη» και ό,τι συμβαίνει και ό,τι θα συμβεί, υπεύθυνος είναι και θα είναι ο Ελληνικός λαός, δηλαδή ο ανυπάκουος παππούς που βγήκε να ψωνίσει, ο ανυπάκουος συνταξιούχος που πήγε στην τράπεζα, ο ανυπάκουος ασθενής που βγήκε να περπατήσει, ο ανυπάκουος νέος που βγήκε να αθληθεί κλπ.
Κανένας όμως δεν έχει ευθύνη για το κατάντημα του ΕΣΥ, για την παράνομη λαθρομετανάστευση στη χώρας, για το χρέος της χώρας, για την επερχόμενη λαίλαπα κλπ.
Αλλά αφού οι σοφοί πολιτικοί σωτήρες μας, τους οποίους δεν ψηφίζουμε αλλά επιλέγουμε , με την προτροπή του κ. Μητσοτάκη, θα δώσουν 2 μισθούς έκαστος,( περίπου 6.000 €), ξεπλήρωσαν την διαβολεμένη και ανύπαρκτη στη χώρα μας «πολιτική ευθύνη».
Τα συμπεράσματα δικά σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: