Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ανδρέας Νεφελούδης: «Λίγη αλήθεια για το θέμα του ΝΙΕΝ κα Δήμαρχε»

Ανδρέας Νεφελούδης: «Όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον για το Φλέμινγκ»Την δική του παρέμβαση σχετικά με το ΝΙΕΝ έκανε ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών, κάτοικος Νέας Πεντέλης, Ανδρέας Νεφελούδης.
Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει ο κ. Νεφελούδης στο κείμενό του με τίτλο: «Λίγη αλήθεια για το θέμα του ΝΙΕΝ κα Δήμαρχε»:
«Αγαπητοί κύριοι, διάβασα με αγανάκτηση την καταφανώς ψευδή είδηση που διέρρευσε στα ΜΜΕ η κα Δήμαρχος σχετικά με το ΝΙΕΝ.
Το ψεύδος είναι στο ότι διατείνεται ότι τώρα άνοιξε ο δρόμος για να αποκτήσει ο Δήμος Πεντέλης τα 110 στρέμματα του δάσους που περιβάλλει το νοσοκομείο. Λυπάμαι αλλά μόνο αναξιοπρέπεια και μικροψυχία φαίνεται να διακρίνει την δήμαρχο γιατί:
1. Τα 110 στρέμματα της δασικής έκτασης του χώρου έχουν παραχωρηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της Υπουργού Εργασίας κας Αχτσιόγλου, κατόπιν εισήγησης του τότε ΔΣ του ΕΦΚΑ.
2. Τα 110 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στον Δήμο έγιναν αποδεκτά με απόφαση του ΔΣ του Δήμου Πεντέλης τον Ιούλιο του 2019 και είχε εγκριθεί και η σχετική σύμβαση παραχώρησης για τις προβλεπόμενες χρήσεις του χώρου.
3. Θα θυμάται η κα Δήμαρχος ότι σε συνάντηση που έγινε το 2018 στο γραφείο μου, όταν ήμουν Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας και καθ’ ύλην αρμόδιος για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των φορέων του Υπουργείου (ήταν παρούσα) μαζί με όλες τις παρατάξεις του Δήμου, τους είχα εξηγήσει ότι είχα ακυρώσει προηγούμενη εισήγηση του ΕΦΚΑ για παραχώρηση τμήματος του πρασίνου για χρήση λαϊκής αγοράς, και μάλιστα όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν συμφωνήσει.
4. Η ολιγωρία που επέδειξε όλους αυτούς τους μήνες κινδύνευσε να στερήσει το δώρο που κάναμε ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Πεντέλης.
Τελικά η προσφορά μας αναγκαστικά, γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, θα είχε μεγάλο πολιτικό κόστος για την ίδια, έγινε και πάλι δεκτή με τα ίδια χαρακτηριστικά της παλιότερης απόφασης παραχώρησης που είχε υπογράψει η Υπουργός κα Αχτσιόγλου. Απεφεύχθη η εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης όπως ήταν ο μύχιος πόθος πολλών από την παράταξη της Δημάρχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: