Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Οργισμένη απάντηση ΗΠΑ σε Βερολίνο για ΠΟΥ: «Υπέκυψαν στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και αυτό στοίχισε χιλιάδες ζωές»

Mε επιστολή-φωτιά στον Γερμανό ομόλογό του Χ.Μάας ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο προχωρά σε απίστευτη επίθεση κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τον οποίο χαρακτηρίζει ως «εντολοδόχο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος»
«Παρά το σερί αποτυχιών του, ο αμερικανικός λαός υπήρξε επί δεκαετίες ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ΠΟΥ», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο και αναφέρει ότι «Από τον SARS, τον Η1Ν1, τον Έμπολα και τώρα τον ιό της Ουχάν, ο ΠΟΥ έχει επανειλημμένα αποτύχει στην κεντρική αποστολή του.

Ως ο μεγαλύτερος συνεισφέρων του ΠΟΥ (σ.σ.: με 500 εκατ. δολ. ετησίως), οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λειτουργία του, την διαφάνειά του και την λογοδοσία του Αυτό που χρειαζόμαστε είναι λειτουργικοί, αξιόπιστοι παγκόσμιοι θεσμοί και όχι δυσλειτουργικές, ανίκανες γραφειοκρατίες που υποκύπτουν στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα με κόστος σε ανθρώπινες ζωές».
«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής, όχι οι επικοινωνιακές χειρονομίες και η μικροπολιτική», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο στην απαντητική του επιστολή, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η Sueddeutsche Zeitung.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: