Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΑΥΓΕΝΑΚΗ..

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - Athens Social AtlasΣχόλια  από Αθανασόπουλο Περικλή
Αθήνα 03-06-2020
Συσπειρωμένοι γύρω από τους συλλόγους, αθλητικούς, των κατοίκων, πολιτικής προστασίας, και άλλους  που έχουν ιδρυθεί και δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωρίου,  αντιτίθενται στις σκέψεις του Υφυπουργού πολιτισμού κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ, να εκχωρηθεί το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ της πόλης στο Δήμο Αχαρνών.
Διαχρονικά η επιθυμία τόσο των ολυμπιονικών και των αθλητών των εθνικών ομάδων ,  όσο και των συλλόγων της περιοχής, είναι ότι το ως άνω αθλητικό κέντρο να παραμείνει κάτω από την ομπρέλα της Γ.Γ.Α., η οποία το παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα από τον Ο.Α.Ε.Δ., υλοποιώντας την από Ιούνιο 2019 υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και να λειτουργεί συμπληρωματικά του Αθλητικού Κέντρου του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ, εν όψη των εργασιών του Ελληνικού. 

Πρόκειται για ένα συγκρότημα ολυμπιακών προδιαγραφών σε έκταση 96 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει ένα στάδιο, δύο κλειστά γυμναστήρια, τέσσερα γήπεδα τένις, ένα ανοικτό κολυμβητήριο, αίθουσες σάουνας, βοηθητικούς χώρους, κλπ., στο οποίο προετοιμάστηκαν οι αθλητές στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω κέντρο δραστηριοποιούνται εδώ και 14 χρόνια τρεις αθλητικοί σύλλογοι (ΦΟΙΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ και ΔΙΑΣ), οι οποίοι το συντηρούν με δικές τους δαπάνες επιβαρύνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με μηδενικά έξοδα και απασχολούνται περίπου 1.200 αθλητές και πολλοί κάτοικοι.

Το Δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την μακρά και αναλυτική συζήτηση που έγινε την περασμένη τρίτη  02-06-2020,στο χώρο των αθλητικών του Ολυμπιακού Χωριού έχει ως ακολούθως:

Την Τρίτη 2 Ιουνίου και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συγκέντρωση από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπιακού Χωριού- Θρακομακεδόνων σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακό χωριού. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι Σπίρτζης Χρήστος, Σκουρολιάκος Πάνος και Αθανασίου Νάσος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κύριος Συναδινός Ιούλιος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας, κύριος Νεφελούδης Ανδρέας, ο πρώην βουλευτής Αχαρνών Γιάννης Δέδες ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τη Δύναμη Ζωής, κύριος Κοροβέσης Στέλιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών με τους Αχαρνείς-Μαζί Μπορούμε, κύριος Παπακώτσης Κώστας. Σημαντική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, της Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού , του Συλλόγου Γυναικών Ολυμπιακού Χωριού «Η Καλλιπάτειρα"ο πρόεδρος της Α.Ν.Α.Σ.Α Κώστας Ξυλούρης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του οικισμού, όπου μας φιλοξένησαν τα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται εκεί σε εθελοντική βάση από την ίδρυση του οικισμού, δηλαδή ο Φοίβος, η Αθηνά και ο Δίας. Διεξήχθη ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος γύρω από την αξιοποίηση και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, λαμβάνοντας μάλιστα υπ΄όψιν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα 2015-2019 να δημιουργηθεί στο Ολυμπιακό χωριό ο"ΒΌΡΕΙΟΣ ΠΌΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΉ"με την αποκλειστική διαχείριση της γενικής Γραμματείας αθλητισμού. Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπιακού Χωριού, Θρακομακεδόνων θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή, προκειμένου να προστατεύσει την κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή από τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ που επιδιώκει να προχωρήσει σε αιφνιδιαστική ιδιωτικοποίηση των εγκαταστάσεων. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλες κι όλους και ο αθλητισμός να αντιμετωπίζεται ως αγαθό, όχι ως προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: