Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Πρωτοφανές! Ο Κώστας Τασούλας απαγόρευσε στον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει στη Βουλή (VIDEO)

O αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας

Φίμωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει στη Βουλή εμβόλιμα και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου δεν τον άφησε. Από το 1974 δεν έχει υπάρξει τέτοια απαγόρευση σε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για φίμωση της φωνής της αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την άρνηση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, να δώσει τον λόγο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα όταν ο

τελευταίος θέλησε να παρέμβει εμβόλιμα στην Βουλή προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση του Κ.Μητσοτάκη να απαντήσει σε ερωτήσεις που έχει υποβάλλει στην ώρα του πρωθυπουργού. Η πρωτοβουλία του Κώστα Τασούλα να στερήσει τον λόγο από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

 Ο Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε τον κανονισμό αν και αποτελεί πρακτική δεκαετιών όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά τον λόγο αυτός να δίνεται.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα και έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Τασούλας επιθυμεί να παρέμβει στην εξέλιξη της συζήτησης.
 

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να καθιερωθεί μια νέα πρακτική πέραν του κανονισμού μονόλογου στην περίπτωση που πολιτικός αρχηγός να κρίνει ότι μπορεί στην διαδικασία των επικαιρων ερωτήσεων να λαμβάνει το λόγο επειδή δεν έχει μπει στην ημερήσια διαταξη απάντηση του πρωθυπουργού». Σημείωσε ότι «αυτή η διαδικασία και το έχω ψάξει δεν προβλέπεται».

Επίσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως « ζητάτε να καθιερώσετε ένα νέο τρόπο παρέμβασης στο κοινοβούλιο». Επισήμανε ότι «είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση αλλαγής του κανονισμού, αλλά όχι να τον αλλαζει με βάση πρωτοβουλίες που καθόλου δεν προβλέπονται». Έκανε λόγο μάλιστα για «πλήρη ακτιβιστική διαδικασία που μετατρέπει την Βουλή σε ένα είδος σκηνικού».

Ανταπαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «αυτός που παραβιαζει δεν είμαι εγώ είναι ο πρωθυπουργός που παραβιάζει την κοινοβουλευτική διαδικσία μη προσερχόμενος στην ώρα του πρωθυπουργού». Συνέχισε λέγοντας πως προσπαθείτε «να φιμώσετε την φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ναό της Δημοκρατίας». Ζήτησε από τον Κώστα Τασούλα «να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μου πείτε ποιο το άρθρο εκείνο του κανονισμού της Βουλής που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας όταν κατά πάγια κοινοβουλευτική πρακτική από την μεταπολίτευση και μετά εφαρμόζεται η διάταξη που ορίζει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο όποτε το ζητήσουν».

Ο Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε λέγοντας πως «με νοιάζει η Βουλή να σταθεί στο ύψος της να μην μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού η κομματικού ακτιβισμού».

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: