Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ την μοιραία μέρα της 6 Μαίου του 2010

Εγκυκλοπαίδεια Αντιμνημονιακής Μπουρδολογίας
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται Σαν σήμερα πριν 11 χρόνια το κόμμα (που ως κυβέρνηση άφησε 36 δις έλλειμμα για το 2009, 23 δις έλλειμμα για το 2008, το χρέος στα 300 δις, διπλασίασε το κόστος λειτουργίας του δημοσίου, διπλασίασε το πρόγραμμα δανεισμού, έφτασε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο 15%, είχε κάνει 865 χιλ. επαναλαμβανόμενες προσλήψεις, το δημόσιο χρωστούσε πληρωμές 16 δις σε ιδιώτες, άφησε την οικονομία σε ύφεση 3,5-4%, και την ανεργία στο 10%) ψήφισε ΟΧΙ στο μνημόνιο των 110 δις ευρώ από τις χώρες της ΕΕ που έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία που το οδήγησε η πολιτική του!
Η ΝΔ, ο Σαμαράς, ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης κλπ ψήφισαν όχι στο μνημόνιο και δημιούργησαν την φενάκη του αντιμνημονίου βυθίζοντας την χώρα στην μεγαλύτερη μεταπολιτευτική κρίση της. Μόνο η Μπακογιάννη υπερψήφισε και διαγράφηκε. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα του 3% με ελάχιστη επιρροή. Τον Ιούνιο του 2011 το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε μόνο από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την Παπαδημητρίου της ΝΔ. Η λήθη δεν αλλάζει το παρελθόν.
Τα επάνω από ανάρτηση που έκανε ο φίλος Γιώργος Δημακόπουλος (https://www.facebook.com/yorgos.dimakopoulos) στις 6 Μαίου.
Πιστεύω ότι όταν γραφεί η ιστορία της κατρακύλας της χώρας μας στις αρχές του 21ου αιώνα οι ιστορικοί θα κρίνουν ότι μεγαλύτερη ακόμα ζημιά από την χρεοκοπία προκλήθηκε όταν στις 6 Μαίου του 2010 η ΝΔ καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο. Παρότι μέχρι λίγες μέρες νωρίτερα Σαμαράς και Αβραμόπουλος γυρνούσαν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ζητώντας να υποστηρίξουν την λύση διάσωσης της χώρας (το οποίο μάλιστα επικοινωνήθηκε από την ΝΔ ως παράδειγμα υπεύθυνης συμπεριφοράς), και παρότι η ηγεσία της ΝΔ γνώριζε ότι η εναλλακτική του μη μνημονίου θα ήταν η καταστροφή της χώρας. Αργότερα με την βοήθεια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ η ΝΔ δημιούργησε και εξαπάτησε την κοινή γνώμη με το αντιμνημονιακό αφήγημα. Καταδικάζοντας έτσι την Ελλάδα να είναι το μόνο αποτυχημένο κράτος μεταξύ των 27 της ΕΕ, και το μόνο μεταξύ των άλλων 8 κρατών της ΕΕ που ζήτησαν μνημονιακή βοήθεια από το ΔΝΤ που αντί να είναι πολύ πάνω του προ κρίσης ΑΕΠ βρίσκεται ακόμα 20% κάτω. Και επιτρέποντας στον άσχετο με την πραγματικότητα και παντελώς ακατάλληλο Τσίπρα να γίνει μέσα σε λίγα χρόνια πρωθυπουργός της Ελλάδας. Καθώς ο λαός μας είχε πιστέψει τόσο βαθιά το αντιμνημονιακό αφήγημα της ΝΔ που το 2015 προτίμησε να εμπιστευτεί στον βέρο αντιμνημονιακό Τσίπρα την τύχη της χώρας όχι μια, όχι δυο, αλλά τρεις φορές.
Τα πρακτικά της βουλής εκείνης της μαύρης μέρας του Μαίου του 2010 υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ελπίζω μια μέρα να διδάσκονται στα λύκεια ως παράδειγμα του πως ανεύθυνοι πολιτικοί κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Καλώ τον αναγνώστη να τα διαβάσει καθώς έχει ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τις δραματικές εκκλήσεις των υπεύθυνων βουλευτών όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΛΑΟΣ, αλλά και την ρητορική των βουλευτών της ΝΔ που θυσίασαν την πατρίδα τους στον βωμό ενός μικροσκοπικού κομματικού συμφέροντος. Το λέω έτσι διότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γινόντουσαν το αργότερο τον Οκτώβρη του 2013, και μετά το τεράστιο πολιτικό κόστος που θα πλήρωνε το ΠΑΣΟΚ λόγω της εφαρμογής του μνημονίου ο Σαμαράς θα γινόταν ούτως ή άλλως πρωθυπουργός της χώρας. Όμως στο μεταξύ οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα είχαν τελειώσει, η οικονομία θα είχα πάρει μπροστά, ποτέ δεν θα είχαμε τους άσχετους του Σύριζα να κυβερνάν την χώρα μας, και σήμερα θα ζούσαμε σε άλλη Ελλάδα. Αυτό το μέλλον όλων μας τίναξε στον αέρα ο Σαμαράς για να γίνει πρωθυπουργός ένα χρόνο νωρίτερα, και αυτό μετά από τεράστια πολιτικά αστάθεια και δυο εθνικές εκλογές, και μόνο χάρη στην στήριξη του Βενιζέλου και την ψήφο εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ.
Στην παραπομπή μπορείτε να κατεβάσετε τα εν λόγω πρακτικά της βουλής. Στην σελίδα 70 του αρχείου pdf (ή στην σελίδα 6783 των πρακτικών) μπορείτε να διαβάσετε τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν ΟΧΙ. https://www.hellenicparliament.gr/.../es20100506_1.pdf
Υ.Γ. Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι από άρθρο που αναφέρεται στην ίδια μαύρη αυτή μέρα, εδώ https://www.alfavita.gr/.../287646_6-maioy-2010-san...
Διανέλος Γεωργούδης, 13 Μαίου 2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: