Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ

ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 15 ΤΡΙΣ € Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ


Του Αθανασόπουλου Περικλή /Αθήνα 13-08-2021

Ενώ όλοι τον χαρακτηρίζουμε χαζό  και αφελή, ο Μητσοτάκης είναι ο ποίο έξυπνος πρωθυπουργός της χώρας από την μεταπολίτευση.

Λειτουργεί με πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή elit, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στη χώρα, οι οποίες θα την δεσμεύσουν τουλάχιστον  για τα επόμενα 50 χρόνια.

Ότι κάνει το νομοθετεί και το συμβασιοποιεί με ιδιώτες με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο βοηθούμενος απο την νομοθετική και την δικαστική εξουσία.

Το χειρότερο είναι ότι μας τα λέει κατάμουτρα και εμείς δεν χαμπαριάζουμε τίποτα.

Τα αντιπολιτευτικά κόμματα δεν αντιδρούν αν και τα πράγματα μιλάνε απο μόνα τους, με εξαίρεση τον Κ. Βελόπουλο ο οποίος ως επιχειρηματίας τα βλέπει και ωρύεται αλλά δεν τον υπολογίζουν.

Συγκεκριμένα προωθεί:

1.     Την διάλυση της δασοπροστασίας και της πυροσβεστικής, με σκοπό η προστασία των δασών να δοθεί σε ιδιώτες, σύμφωνα με Ευρωπαϊκές οδηγίες, οι οποίες θα εφαρμοστούν σε όλες τις χώρες, με οικονομικό αντικείμενο για το ως άνω διάστημα της τάξεως των  9-10 δίς €

2.  Την ιδιωτικοποίηση των δασών για την αξιοποίησή τους, με οικονομικό αντικείμενο για το ως άνω διάστημα της τάξεως των  50-60 δίς €

3.     Την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τον απόλυτο έλεγχο της από ιδιώτες, με οικονομικό αντικείμενο για το ως άνω διάστημα της τάξεως των 800δις €.

4.     Την οριστική εκχώρηση των υδρογονανθράκων και το μοίρασμα του Αιγαίου με οικονομικό αντικείμενο για το ως άνω διάστημα της τάξεως του 1 τρισ € .

5.     Την ιδιωτικοποίηση των φιλέτων –Ελληνικό-Τατόι κλπ επενδύσεις των 10 δις € με οικονομικό αντικείμενο για το ως άνω διάστημα της τάξεως των  200δις €

6.     Την προώθηση σε σταθερή βάση των εμβολίων και την εξάρτηση των πολιτών από αυτά, μία δαπάνη οι οποία εάν για κάθε πολίτη είναι 500 € ετησίως, δηλαδή 5,5 δίς , ήτοι 250 δις € για το ως άνω διάστημα, αφού ήδη μας έχει εξαγγείλει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, έτσι εξηγείται και η αντίδραση του Γιαννακόπουλου που βλέπει ότι είναι έξω από το παιγνίδι.

7.     Την συρρίκνωση των νοσοκομειακών μονάδων, ώστε η παροχή υπηρεσιών να γίνεται σε μεγάλο ποσοστό από ιδιώτες με σκοπό να βάλει στο χέρι και την κανονική ασφάλιση με οικονομικό αντικείμενο για το ως άνω διάστημα της τάξεως του  1 τρίς €.

8.     Την περιθωριοποίηση της μόρφωσης των Ελληνόπουλων τα οποία θα οδηγηθούν στα κολέγια η στο εξωτερικό , τεράστιες απώλειες για την χώρα μας.

9.     Έχει ήδη διαλύσει τόσο τα εργασιακά όσο και τα συνδικάτα ώστε να μην έχει καμία μα καμία αντίδραση.

Επιπλέον στο πρόγραμμα είναι:

1.     Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ με οικονομικό αντικείμενο για το ως άνω διάστημα της τάξεως των 100 δις €  .

2.     Η κατάργηση της μονιμότητας των δημ. υπαλλήλων.

3.     Ο απόλυτος έλεγχος της περιουσίας της Εκκλησίας με οικονομικό αντικείμενο για το ως άνω διάστημα της τάξεως των 2-3 τρισ € .

 Για όλα τα παραπάνω οι εκτιμήσεις είναι ότι Ο Μητσοτάκης προωθεί νομοθετικά και με ιδιωτικές συμβάσεις ξένων και Ελληνικών επιχειρήσεων, να δεσμεύσει τεράστια ποσά από τους επόμενους Προϋπολογισμούς της χώρας σε βάθος 50 ετών, εκτιμώμενου ύψους 15τρίς € και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, ώστε καμία άλλη επόμενη κυβέρνηση να μην μπορεί να τροποποιήσει ήδη τις ισχύουσες συμβάσεις, γιατί θα μπλέξει σε κυκεώνες ποινικών ρητρών κλπ. τόσο με Ελληνικές επιχειρήσεις όσο και με ξένες.

 Για να πετύχει όλα αυτά ο Μητσοτάκης, έχει φροντίσει να ενισχύσει την εκτελεστική εξουσία ( βλέπε την πρόσληψη 4.500 ένστολων και προμήθεια μηχανοκίνητου στόλου) και να ελέγχει την δικαστική (βλέπε, αποφάσεις κατά παραγγελία, όπως για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών).

 Τέλος αυτό που έχει μεγάλη σημασία και θα έπρεπε να ξεσηκωθούμε όλοι οι Έλληνες είναι ότι, κανένα  μέτρο δεν είναι στο πρόγραμμά του για ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, αλλά αντιθέτως προωθείται εμφανώς η εξομοίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού με τους μετανάστες.

thoureios

Δεν υπάρχουν σχόλια: