Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Αθήνα 23-09-2023

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Με την ευκαιρία της υποψηφιότητας του Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, θα αναφερθώ σε μία παρόμοια προσωπική μου εμπειρία αλλά σε μικρότερο βέβαια μέγεθος,  όταν  το 1988 περνούσα έξω από την επί της Λ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, οργάνωση της γειτονιάς μου του ΠΑΣΟΚ στη ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, και επειδή ήμουν ένας απλός ψηφοφόρος, αν και είχα ψηφίσει κάποτε και τον Λ. ΚΥΡΚΟ, έκανα την σκέψη να περάσω το κατώφλι από απλή περιέργεια. Ήταν η εποχή που κατηγορούσαν τους Πασόκους ως κλέφτες, γιατί περνούσαμε τότε την περίοδο του Κοσκωτά.

Παρόλα αυτά κάποιοι με παρότρυναν να γραφτώ στην οργάνωση και μάλιστα επειδή ήμουν νέος σπουδασμένος και άφθαρτος, αν και δεν ήξερα από κομματικές διαδικασίες, ούτε από πολιτική, με έπεισαν να κατέβω για μέλος  συντονιστικής επιτροπής.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγώ πρώτος με ποσοστό πολύ υψηλό , πήρα 93 ψήφους στις 117, και τα μέλη της συντονιστικής με εξέλεξαν Α’ Γραμματέα της οργάνωσης.

Η πορεία της οργάνωσης με την στήριξη των μελών της και σε δύσκολους καιρούς  ήταν αξιοθαύμαστη, τα μέλη έγιναν 180 και κάναμε και λίστα με 300 φίλους. Ήταν από τις καλύτερες οργανώσεις της Αττικής και είχαν ενταχθεί σπουδαίοι σύντροφοι, όπως οι ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΒΟΛΑΣ κ.α.

Την προσωπική μου εμπειρία μου θυμίζει και ο Σ, ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ο οποίος σχεδόν από το πουθενά ήρθε να προσφέρει και απ, ότι  φαίνεται έχει ταράξει το πολιτικό τοπίο.

Δηλώνει ότι δεν είναι γόνος κάποιας πολιτικής Ελληνικής οικογένειας, διώχθηκε από την χώρα του η οικογένεια του με ανορθόδοξο τρόπο  και λέει πέντε καθαρές κουβέντες.

Θα δώσω την μάχη για να βοηθήσω τους Έλληνες να βελτιώσουν το επίπεδο της καθημερινότητας τους, γιατί οι υπάρχοντες πολιτικοί σε συνδυασμό με την στήριξη των ΜΜΕ, φροντίζουν να διανέμουν τον πλούτο στους λίγους με αποτέλεσμα  την συνεχή και σταδιακή φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.  

Είπε ότι θα δόση μάχη :

Για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στη χώρα;

Για την αποκατάσταση της σωστής ενημέρωσης του πολίτη ΚΑΙ ΔΕΝ θα λέμε ότι οι δημοσιογράφοι έχουν και δίκιο;

Για την τον τερματισμό της  ασυδοσίας των τραπεζών;

Για την κατάργηση του ακαταδίωκτου;

Για την ισονομία και ισοτιμία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών;

Για την προσπάθεια επαναφοράς των νέων Ελλήνων από το εξωτερικό;

 Αυτές οι πέντε κουβέντες και μόνο αρκούσαν, ώστε να θορυβηθεί το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο του τόπου μας και να ξεσηκωθούν όλα τα συστημικά ΜΜΕ εναντίον ενός νεαρού που ούτε καν πολιτικός είναι για μια απίστευτου μεγέθους δολοφονία χαρακτήρα.

Το χειρότερο είναι ότι και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένοιωσαν  τον κίνδυνο της απώλειας της διαχρονικής εκλογής μερικών στελεχών του 3-5% περιθωριοποιημένης διαμαρτυρίζουσας αριστεράς, μιας έστω και μη κυβερνώντας αριστεράς, όπως δήλωσε ο σύντροφος Φίλης.

Το βέβαιο είναι ότι ο Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ θα εκλεγεί γιατί δημιούργησε μια ελπίδα στον κόσμο, πράγμα που δεν μπορεί να πετύχει η νεαρή Ε. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ για τον απλούστατο λόγο, επειδή εκφράζει την παλιά αριστερά του κατεστημένου.

Ο Στέφανος δημιούργησε την ελπίδα για την επαναφορά της κεντροαριστεράς στην κυβέρνηση.

                       

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: