Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κασσελάκης ταυτισμένος με τον παλμό και τις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας

Αθήνα 18-09-2023

Σχόλια από thoureio

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων.».

 Οι δηλώσεις αυτές ανήκουν στην εν δύναμη αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και μελλοντικής πρωθυπουργού της χώρας, οι οποίες  φανερώσουν και την πρόθεσή της να συνεχίσει την κατιούσα του κόμματος, συνεχίζοντας την πολιτική που  εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συστήματος και μόνο.

Οι πολιτικοί όροι που πιθανά να εννοεί η κ. Αχτσιόγλου, αφορά την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό της τάξεως του 8% , αρκετό για την διαχρονική εκλογή μερικών αριστερών βουλευτών, των οποίων ο ρόλος θα περιορίζεται μόνο σε διαμαρτυρίες και σε συλλαλητήρια. Επ, ουδενί δεν ήθελε ο δογματικός προ Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κυβερνητικό έργο. Όταν μια φορά δόθηκε η δυνατότητα  με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ το 1989, τα έκανε μαντάρα, αφού στην ουσία εξυπηρέτησε το μένος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στο να οδηγήσει στο εδώλιο τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

Με τον ερχομό του Τσίπρα, η αριστερά απευθυνόμενη σε κεντροαριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες, κατάφερε μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου να ξαναφέρει στη εξουσία το δημοκρατικό πολίτη και με πολλές δυσκολίες να βάλει την χώρα σε μια πορεία σταθερότητας.

Για να δούμε τους πολιτικούς όρους που εννοεί η κ. Αχτσιόγλου και διαφοροποιείται από τους όρους του κ. Κασσελάκη:

Θολό νερό και εύκολη λύση είναι:

Η μάχη για αποκατάσταση της δικαιοσύνης στη χώρα;

Η μάχη για αποκατάσταση της σωστής ενημέρωσης του πολίτη ή θα λέμε ότι οι δημοσιογράφοι έχουν και δίκιο;

Η μάχη για τον τερματισμό της  ασυδοσίας των τραπεζών;

Η μάχη για την κατάργηση του ακαταδίωκτου;

Η μάχη για την ισονομία και ισοτιμία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών;

Η μάχη για την προσπάθεια επαναφοράς των νέων Ελλήνων από το εξωτερικό;

 Ας μας πει η κ. Αχτσιόγλου:

Όταν ο Παύλος Πολάκης έστελνε τις απάτες που ανακάλυπτε στο ΚΕΛΠΝΟ κλπ, στον εισαγγελέα, αυτή στο Υπουργείο εργασίας τα βρήκε όλα τέλεια;

Όταν στο υπουργείο με την ενσωμάτωση των ασφαλιστικών ταμείων την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε, η κινητή και ακίνητη περιουσία, η οποία από το 2019 και μετά έχει αρχίσει και εκποιείται ασύστολα, έκανε καμία παρέμβαση η καμία επερώτηση στη Βουλή για κάποιον έλεγχο;

 Ο  Στέφανος ως η συνέχεια του Αλέξη

 Όταν ο Αλέξης προσπάθησε να φέρει στο πολιτικό σύστημα την διαχρονική απαίτηση ολόκληρης της αριστεράς , ακόμα και του ΚΚΕ, για απλή αναλογική, για την οποία απαιτείτο η συμπόρευση όλων των κεντροαριστερών δυνάμεων, πολλοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν και  υπέσκαπταν την προσπάθεια, εξυπηρετώντας στην ουσία την διαχρονική καταστροφική πολιτική της δεξιάς. 

Βέβαια κάτι ανάλογο γινόταν και στο ΠΑΣΟΚ, που και εκεί με την εκλογή του Κασσελάκη στην εκλογική του βάση θα δημιουργηθεί μεγάλο πολιτικό πρόβλημα.

Ο νεαρός Στέφανος έδωσε μια ελπίδα στον Ελληνικό λαό και να είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός θα τον εμπιστευτεί, το αν τα καταφέρει η όχι, θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: