Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«1 ΕΝΙΑΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια απο Αθανασόπουλο Περικλή
Αθήνα 25.06.2014
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ είναι φιλόλογος και συγγραφέας,  ζει σήμερα και γράφει στην Κυπαρισσία βαθειά προβληματισμένος για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
Η σκέψη του και οι προβληματισμοί του κινούνται γύρω από αναθεωρήσεις πολλών ιστορικών και φιλοσόφων προσωπικοτήτων όπως οι Μάρξ- Ένγκελς- Λαφάργκ , τους οποίους προσπαθεί να τους μεταφέρει στην σημερινή κατάσταση.

Σήμερα δημοσιεύεται για πρώτη φορά το έργο του «1 ΕΝΙΑΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» στο κοινό και αναμένονται τα σχόλια των επισκεπτών.
Χρειάστηκαν  4-5 χρόνια για να ετοιμαστεί. Δεν θα μπορούσε να γινόταν χωρίς υπολογιστές. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, είναι 10 φορές πιο ευκολοδιάβαστο από τα μέχρι τώρα 4 ευαγγέλια, και δεν έχει καθόλου αλλαγές από το πρωτότυπο. Δηλαδή θα αντικαταστήσει τα μέχρι τώρα ευαγγέλια, την λεγόμενη Καινή Διαθήκη. Κι αν σκεφτείς πως το βιβλίο με τα περισσότερα αντίτυπα είναι η καινή διαθήκη( μερικά δισ. αντίτυπα) τότε μπορείς να σκεφτείς την επιτυχία αυτού του βιβλίου.
Είναι  και σε μετάφραση, αλλά και σε αρχαίο κείμενο. Είναι  επίσης και η ερμηνεία που δόθηκε   στο ευαγγέλιο, ίδια με αυτή που θα έδινε και όποιος διάβαζε το ενιαίο ευαγγέλιο πολλές φορές. Με την ερμηνεία ίσως δεν συμφωνούν όλοι, αλλά με την σύνθεση των 4 ευαγγελίων σίγουρα συμφωνούν. Έχει δοθεί  τυπωμένο απ τον εκτυπωτή σε φίλους, σε θεολόγους, σε καλόγερο στο Άγιο Ορός, σε Δεσπότη, σε γιεχωβάδες, πεντηκοστιανούς, κλπ.
  Γιατί, όμως, δεν είναι ήδη γνωστό, αν έχει τόση αξία? Είναι απλό: κομπλάρουν, δυσπιστούν όσοι το βλέπουν. Λένε: τι είναι αυτό?  Όσοι είναι θρήσκοι το περνάνε για αιρετικό, κι όσοι είναι άθρησκοι απλώς αδιαφορούν, νομίζουν πως είναι ακόμα μια 'αίρεση'.
  Ωστόσο ο χρόνος δουλεύει. Νομίζω ως στο εγγυς μέλλον θα βρει την αξία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΟ ΕΡΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: