Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Τα Ολυμπιακά ακίνητα, τα ισοδύναμα και ο εφιάλτης των Ζαππείων

Αν ανατρέξει κανείς στις ομιλίες και δηλώσεις, του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στα ιστορικά έτη, 2010-2012, θα συναντήσει πέρα της αντιμνημονιακής εμμονής του για το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή και τον ισχυρισμό του πως η
εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας θα φέρει τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα που δεν απαιτούσαν την υπερφορολόγηση ως τη μία και μοναδική λύση.

Σήμερα, δύο χρόνια με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό, τα Ολυμπιακά ακίνητα, σύμβολο μιας εποχής απίστευτης σπατάλης, έρχονται ως δημοσίευμα της Mirror, να φανερώσουν μία εικόνα τραγικής εγκατάλειψης.
Τρία τα συμπεράσματα:

Πρώτον: Η αίσθηση πως η χώρα αυτή είναι γενέτειρα του Πολιτισμού και του Ολυμπισμού είναι ανύπαρκτη για το πρωθυπουργικό περιβάλλον, και πως μνημεία αρχαίας αλλά σύγχρονης δόξας χρήζουν υποστήριξης.

Δεύτερον: Ο σεβασμός στους κόπους του Ελληνικού λαού και αυτός ανύπαρκτος αφού δημόσια Ολυμπιακή περιουσία δεν τυγχάνει καμίας αξιοποίησης και το κυριότερο δεν την χαίρεται η κοινωνία που αποζητά διέξοδο μέσω της άθλησης και της δημιουργικής ψυχαγωγίας.

Τρίτον: Ισοδύναμα μέτρα εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας, όπως διαμήνυε ο κ. Σαμαράς, δεν υπήρξαν ποτέ!! Αυτό φάνηκε και από την υπερδοσολογία του φαρμάκου (φόροι) που τελικά αποτελείωσε τον ασθενή (Ελλάδα)!

Και ενώ η χώρα διασύρεται διεθνώς για την ανικανότητά της να αξιοποιήσει και να διατηρήσει καθαρές και ευπρεπείς μερικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις (και ενώ παρακαλεί για την επιστροφή των «κλεμμένων» αρχαίων, ο νοών νοείτω..), την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός αναζητά τα νέα ισοδύναμα μέσα από τον παρανοϊκό ΕΝΦΙΑ!!

Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη!!

Ο εφιάλτης των Ζαππείων είναι εδώ!!

Γρηγόρης Σταματιάδης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΘΛΙΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ …
Αμφιβάλλει κανείς σήμερα, ότι οδηγηθήκαμε στη κόλαση από το 2004 μέχρι το 2009, για λόγους ,που ούτε γνωρίζουμε και φυσικά δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε? Μέσα σε πέντε χρόνια μια άθλια κυβέρνηση και ένας ΑΝΙΚΑΝΟΣ και αναίσθητος πρωθυπουργός ΑΝΟΙΞΑΝ τις πύλες της κολάσεως και μας ‘’ΕΣΠΡΩΞΑΝ’’ χωρίς αίσθημα ενοχής, φιλότιμο και υπευθυνότητα. Χωρίς ΛΟΓΟ που να δικαιολογεί την πράξη τους, διπλασίασαν το χρέος στα 300 δις. ευρώ και ‘’εκτόξευσαν το έλλειμμα στο 16% ,δηλαδή κάθε χρόνο, για να επιβιώσουμε χρειαζόμαστε 35 δις. ευρώ το χρόνο για να καλύψουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας.
Δηλαδή, ΑΥΞΑΝΑΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ κατά 35 δις. ευρώ το χρόνο, αφού ΗΔΗ είχαμε ξεπεράσει τα 300 δις.
Δίπλα και μαζί στον Καραμανλή, συμμετείχε και ‘’παραμόνευε’’ ο καλαματιανός εφιάλτης, κάνοντας όνειρα και σχέδια από κοινού με το τυροπιτολάγνο μεταπράτη χώματος. Οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό και τους Έλληνες στην αυτοκτονία.

Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, γνωρίζει την αλήθεια. Γνωρίζει την εγκληματική ‘’παράδοση’’ του Καραμανλή στους ευρωπαίους εντολοδόχους του. Γνωρίζει ‘’ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ’’ ο Αντωνάκης για να γίνει πρωθυπουργός, γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Βαγγελάκης για να γίνει..μηδέν, όπως γνωρίζει πόσο μας κόστισε ο Αλέξης για ..να μας μάθει αγγλικά.
Το ΜΟΝΟ που δεν ξέρουμε είναι ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΕΠΑΥΛΗ, της…πεθερά του Πάνου?
Όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού η οικονομία μας, έτσι όπως την ‘’κατάντησε’ ο Καραμανλής και όπως σχεδόν την ισοπέδωσε η αδυσώπητη μανία του Αντώνη, του Αλέξη και των άλλων για εξουσία, βρίσκεται σε πρωτόγνωρο ΝΑΔΙΡ με 1.500.000 ανέργους και τις πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλειστές.
Ταυτόχρονα θρηνήσαμε εκατοντάδες νεκρούς, που δεν θα αυτοκτονούσαν, αν ο Σαμαράς δεν ήταν σαμαράς της κενοδοξίας του.
Η προδοσία και ανατροπή του Παπανδρέου, οδήγησε την Ελλάδα στην εξαθλίωση και στην πείνα. Σαμαράς και Βενιζέλος εκτέλεσαν την Ελλάδα και το σύνταγμα.
Ο Παπανδρέου , δυστυχώς δικαιώθηκε και δικαιώνεται κάθε μέρα , αφού Σαμαράς και Βενιζέλος ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ την Ελλάδα και μας οδήγησαν στην καταστροφή και στην απαξίωση.
Πόσο διαφορετικά θα είμαστε σήμερα, αν όλοι μαζί βοηθούσαν τον τότε πρωθυπουργό που αγωνιζόταν ΜΟΝΟΣ του και υπονομευμένος?
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ???

Ανώνυμος είπε...

‘’ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΕΛΟΣ!"
διακήρυξε ο Π. Καμμένος - Πάνε για πρωτιά οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"
Mνημόνιο, τέλος για την Ελλάδα, ανεξάρτητη γεωπολιτική και γεωστρατηγική γραμμή, δανειοδότηση των αναγκών της που θα προκύψουν από χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα και άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη αντί της υφεσιακής πολιτικής που ακολουθείται σήμερα, είναι οι βασικές γραμμές ενός πολιτικούς προγράμματος που θα αναλύσει στην παρουσίασή του την ερχόμενη Τετάρτη 4 Απριλίου ο Π. Καμμένος!
Με αυτό το καινοτόμο και ειλικρινές πρόγραμμα (είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα την πρόθεσή του να αποχωρήσει η Ελλάδα από το Μνημόνιο), ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, και επιστροφή της στις αγορές μετά από βασικές συμφωνίες ανεξάρτητης χαμηλότοκης δανειοδότησης με τρίτες χώρες.
Ο Π. Καμμένος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό διακήρυξε την ακυρότητα του Μνημονίου καταγγέλλοντας ότι «δεν ισχύει, είναι άκυρο και αντισυνταγματικό»! Τόνισε επίσης πως δεν αναγνωρίζει το χρέος των τόκων και πιστεύει στην
πληρωμή μόνο του κεφαλαίου των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι των τόκων.
«Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών αλλά άλλαξε από τον Απρίλιο του 2010 που η Γερμανία αποφάσισε να αντιμετωπίζει τους εταίρους ως εταίρες», πρόσθεσε.
Με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο κ. Καμμένος, όπως είπε ο ίδιος, δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού.
«Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε και η παραπάνω φράση σηματοδοτεί μείζονα γεωστρατηγική στροφή στις αγοράς των BRICS. Συνεργάτες του υποστήριζαν ότι "Χώρες όπως η Ρωσία ή η Κίνα παρακαλάνε να μας δανειοδοτήσουν και να αποκτήσουν προνομιακή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά"...
«Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», επισήμανε ενώ για την Αριστερά είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.
Τα παραπάνω είναι άκρως σημαντικά και δείχνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένη επεξεργασία επιμέρους ζητημάτων, ενώ φαίνεται ότι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" κτυπάνε ακόμα και την πρωτιά, καθώς στελέχη τους θεωρούν ότι "Η πτώση της ΝΔ θα συνεχιστεί όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ενώ για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να υπερβεί τα ποσοστά που παρουσιάζει τώρα."...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ‘’ΥΠΝΟΒΑΤΗ’’
ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ … O ‘’SYNTROFOS”ΠΑΝΟΣ ΜΑΣ >
Ο Αρχηγός τού κόμματος των διαγραφέντων της Ν.Δ., Πάνος Καμμένος σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του ανέλυσε πολύ εμπεριστατωμένα πως θα αντιμετωπίσει με τρόπο αποτελεσματικό, το... δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος...!!!
Αφού έκανε αναφορές ότι είναι και με το ευρώ και ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, (είναι δεν είναι υπέρ της δραχμής) και άλλα νεφελώδη άνευ λογικού ειρμού κατά το "ολίγον έγκυος" , στο τέλος είπε το εξής αμίμητο:
"Δεν θα πληρώσουμε το επαχθές χρέος πλην των 130 δις ευρώ πού αναγνωρίζουμε", και όταν ερωτήθηκε τα 130 δις πως θα τα πληρώσει απάντησε:
"Θα κάνω έρευνες στη Νότια Κρήτη για πετρέλαιο και αέριο θα... τιτλοποιήσω τα μελλοντικά κέρδη, θα πάρω μία επιταγή των 130 δις ευρώ από την Gazprom θα την παραδώσω στους δανειστές και έτσι θα εξοφλήσουμε"...!!!
Τί είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του...
Ότι ακριβώς θα περίμενε να ακούσει κάποιος και από τον τέως γαλατά και ήδη απόφοιτο του LONDON SCHOOL OF...TRIXES πρόεδρο Γ. Καρατζαφέρη.
Ορθώς μας επισήμανε φίλος ότι ο Καμμένος είναι μία παραλλαγή Καρατζαφέρη, "μορφωμένου" όμως, γιατί ο Πάνος έχει βέβαια απολυτήριο Γυμνασίου...
Ίσως οι "νταβατζήδες" να πρόσθεσαν στον Καρατζαφέρη ένα βοηθητικό με μόρφωση, μπας και καταφέρουν να μη γίνει αυτοδύναμος Πρωθυπουργός ο Σαμαράς...!!!
Διευκρινιστικές δηλώσεις και δη ανέξοδα, θα μας κάνει ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος των διαγραφέντων της Ν.Δ., ...πανέξυπνος δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ ειδικός στα οικονομικά...