Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν EPLO - ΔΙΚΕΜΕΠ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) με σκοπό την προώθηση και την ενίσχυση του μεταξύ τους διαλόγου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Η υπογραφή έγινε από τον Διευθυντή του
EPLO καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαΐτη και την Γενική Διευθύντρια του ΔΙΚΕΜΕΠ Δρ. Ζέφη Δημαδάμα την Τετάρτη 27 Αυγούστου στα κεντρικά γραφεία του διεθνούς Οργανισμού στην Αθήνα.

Από τις δύο πλευρές τονίστηκε πως στόχος του μνημονίου είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, με βάση την αμοιβαιότητα και το αμοιβαίο όφελος.  Προτεραιότητα, όπως είπαν, θα δοθεί στη κοινή έρευνα καθώς και στην δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης σε τομείς όπως: διεθνείς σχέσεις, διεθνές δίκαιο, οικονομικές σχέσεις, Ευρωπαϊκές υποθέσεις, πολιτικές επιστήμες κλπ.

Παράλληλα θα διερευνηθούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας τους στη διοργάνωση κοινών δράσεων, όπως εκδηλώσεις και εκδόσεις σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.
   -----------------------------
Σχετικά με τον EPLO: O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) ιδρύθηκε το 2007 και είναι ο μόνος διεθνής Οργανισμός με έδρα την Ελλάδα. Συμμετέχουν σε αυτόν 14 χώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, 3 δημόσιες αρχές και 64 πανεπιστήμια και ιδρύματα από όλον τον κόσμο.
Σκοπός του είναι η δημιουργία και η διάδοση γνώσεων στο χώρο του Δημοσίου Δικαίου, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων του εθνικού, συγκριτικού και ευρωπαϊκού δημοσίου δικαίου, του δικαίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του περιβαλλοντικού δικαίου κ.ά. καθώς και η προώθηση παγκοσμίως των ευρωπαϊκών αξιών δια του Δημοσίου Δικαίου μέσα σε ένα πνεύμα διαλόγου των πολιτισμών.
Για την επίτευξη των στόχων αυτών, ο EPLO αναπτύσσει, οργανώνει, προωθεί και υποστηρίζει επιστημονικές, εκπαιδευτικές, ερευνητικές, διδακτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες ενώ παρέχει υποστήριξη για την μεταρρύθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των δημοκρατικών θεσμών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μέχρι σήμερα έχει εκτελέσει πάνω από 200 προγράμματα και δραστηριότητες σε περισσότερες από 70 χώρες.
Περισσότερα: www.eplo.eu

Σχετικά με το ΔΙΚΕΜΕΠ: Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) ιδρύθηκε το 1998 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Από τότε έχει εκπληρώσει μια διπλή λειτουργία: Είναι ένα ανεξάρτητο ίδρυμα έρευνας και κατάρτισης, εστιάζοντας στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενώ παράλληλα είναι και συνδεδεμένο όργανο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) υπηρετώντας τον ως επίσημο think-tank.
Το ΔΙΚΕΜΕΠ διεξάγει πολιτικά εφαρμόσιμη έρευνα και επιδιώκει την παραγωγή και προαγωγή τεχνογνωσίας τόσο εντός της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας όσο και εκτός των ορίων της και παρέχει συμβουλές πολιτικής με στόχο την ενθάρρυνση της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών του ΟΣΕΠ καθώς και με λοιπούς διεθνείς φορείς.

Περισσότερα: www.icbss.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: