Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

13-08-2001 Στεφ. Μάνος : Υποβρυχία ....με καπέλο 200 δις δρχ !!!!

13-08-2001   Στεφ. Μάνος :   Υποβρυχία ....με καπέλο 200 δις δρχ !!!!

Συνεντευξη 13-08-2001 στον «Τύπο της Κυριακής»

[ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΛΌΓΩ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑΣ ]

06-10-2014   Παρελήφθη το υποβρύχιο "Πιπίνος" - Μήνυμα Σαμαρά για τα Ναυπηγεία

Στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα ελληνικά ναυπηγεία, κατά την τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου "Πιπίνος".
Ο κ. Σαμαράς θέλησε να υπενθυμίσει ότι τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος διατελούσε υπουργός Εθνικής Άμυνας.
"Τα χρήματα που είχε πληρώσει ο Ελληνικός λαός, απέκτησαν έτσι αντίκρισμα. Και σήμερα ο Ελληνικός λαός βλέπει μπροστά του το αποτέλεσμα των θυσιών του", πρόσθεσε........
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ,

«Στημένος» ο διαγωνισμό​ς πώλησης του Σκαραμαγκά στους Γερμανούς!

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΛΌΓΩ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑΣ:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"
198) Φάκελος. Οικονομία,  
Πέμπτη  7-7-2011


Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011



Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε συζητήσεις το καλοκαίρι του 2001, ήταν η περίπτωση της πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην γερμανική εταιρία HDW η οποία όμως πώληση συνοδευόταν και από μια παραγγελία του Πολεμικού Ναυτικού για την κατασκευή τριών υποβρυχίων, συνολικού ύψους 400 δις δρχ! Η υπόθεση αυτή, όπως είναι γνωστό εξελίχθηκε στη συνέχεια σε σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος, καθώς υπήρξαν καταγγελίες για «μίζες» που......
διακινήθηκαν σε διάφορα πρόσωπα, ενώ ο τότε υπουργός Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος, παραπέμφθηκε την 1η Ιουλίου 2011 από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη με 216 ψήφους για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μάνος: Γνωρίσματα στημένου διαγωνισμού στον Σκαραμαγκά!

Τότε όμως, το καλοκαίρι του 2001, ο Στέφανος Μάνος, σε μιά συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε στις 13 Αυγούστου στον «Τύπο της Κυριακής», είχε καταγγείλει, ότι ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είχε «εξωτερικά γνωρίσματα ενός στημένου διαγωνισμού» , καταγγέλλοντας ότι συνοδεύθηκε από την ανάθεση της κατασκευής τριών υποβρυχίων συνολικού κόστους 400 δισ δρχ, ενώ το ποσό που θα διέθετε η γερμανική εταιρία για να εξαγοράσει τα Ναυπηγεία ήταν σχεδόν ασήμαντα! Μάλιστα στην συνέντευξη εκείνη ο κ. Μάνος, που ήταν από τους πιο θερμούς οπαδούς των αποκρατικοποιήσεων, δεν είχε διστάσει να ζητήσει την ματαίωση της πώλησης και το κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς θεωρούσε ότι η ανάθεση της κατασκευής των τριών υποβρυχίων συνολικού ύψους 400 δρχ. ήταν διπλάσια του πραγματικού κόστους των υποβρυχίων που κατασκεύαζε η ίδια εταιρία στη Γερμανία, αφήνοντας βαρύτατους υπαινιγμούς για «φαγοπότι» με τα επί πλέον 200 δις. δρχ.! Χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος, τότε πρόεδρος των «Φιλελευθέρων» στην συνέντευξή του εκείνη είχε δηλώσει ,μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

« Δηλαδή θεωρώ ότι με τις συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται ο διαγωνισμός , η μόνη εταιρία που μπορούσε να τον διεκδικήσει, ήταν στην ουσία η HDW. Απλώς έγινε ένας διαγωνισμός, περισσότερο για να καλυφθούν οι τύποι ίσως. Λέω ότι έχει τα εξωτερικά γνωρίσματα ενός στημένου διαγωνισμού».

Πώς ο Σημίτης έδωσε το 49% στους εργαζόμενους!

Σε σχέση δε με την στάση των εργαζομένων που συμφωνούσαν με την πώληση, ο κ. Μάνος ήταν αποκαλυπτικός:» Οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει το 49% των μετοχών του Ναυπηγείου. Τους το παραχώρησε ο κ. Σημίτης όταν ήταν υπουργός Βιομηχανίας, δήθεν για να βοηθήσουν στην εξυγίανση του Ναυπηγείου.( σ.σ. Η παραχώρηση των μετοχών έγινε με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μετά την επιστροφή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον πρώτο αγοραστή που ήταν ο Ομιλος Περρατικού, μετά την γνωστή δολοφονία του Κωστή Περρατικού από την «17Ν»). Επίσης , στη συνέχεια ο κ. Μάνος πρόσθετε, στη συνέντευξή του: «Συνεπώς τώρα εφ όσον συμμετέχουν στο Ναυπηγείο, έχουν λόγο. Το γεγονός ότι επιλέγουν τη HDW, κατά την άποψή μου, είναι και αυτό φυσικό. Διότι η όλη διαδικασία, ο τρόπος που έγινε η ανάθεση των υποβρυχίων στο Σκαραμαγκά, έδειχνε ότι έγινε κάποια συναλλαγή εις βάρος των φορολογουμένων. Διότι πώς αλλιώς εξηγείται ότι Ο Σκαραμαγκάς πήρε αυτή τη χρυσή, κυριολεκτώ ότι είναι χρυσή, σύμβαση;»

Πόσο «κόστισαν» στους Γερμανούς τα επιπλέον 200 δις δρχ;

Στην ερώτηση δε σχετικά με την έκθεση του συμβούλου που είχε ορισθεί για την συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, ότι οι δύο προσφορές που είχαν υποβληθεί ήταν εκτός προδιαγραφών, ο κ. Μάνος είπε:» Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο εξής: Διάβασα τις παρατηρήσεις του συμβούλου, οι οποίες μου θυμίζουν το κερασάκι στην τούρτα. Λένε για παράδειγμα πόσα χρήματα θα επενδύσουν, πόσα θα δώσουν για αύξηση κεφαλαίου. Μιλάμε δηλαδή για 1 δις,, 3,5 δις. 5 δις. και καταπίνουμε το γεγονός ότι το Κράτος έδωσε με απ ευθείας ανάθεση 200 δις. «καπέλο» στο ναυπηγείο. Αυτά τα 200 δις. πόσο θα τα αγοράσει η HDW; Αυτό είναι το ερώτημα. Με ποιο τίμημα θα αποκτήσει το δικαίωμα να κατασκευάσει στην Ελλάδα υποβρύχια στην διπλή τιμή απ όσο τα κατασκευάζει ίδια στη Γερμανία; Αυτά δεν τα λένε οι σύμβουλοι πουθενά», αφήνοντας έτσι να νοηθεί ότι είχε στηθεί «χορός μίζας» γύρω από την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με την παράλληλη ανάθεση της παραγγελίας – μαμούθ για τρία υποβρύχια συνολικού ύψους 400 δις δρχ. ενώ κανονικά κόστιζαν 200 δις. δρχ.! Περαιτέρω ο κ. Μάνος, στην ίδια συνέντευξη, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπάθιση των επί πλέον 200 δις. δρχ., δεν δίστασε να προτείνει ακόμη και το κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, λέγοντας: « Η άλλη λύση είναι να κλείσει. Αν προκειμένου να το ιδιωτικοποιήσω πρέπει να πληρώσω 200 δισεκατομμύρια, καλύτερα να κλείσει. Το σύνολο της οικονομίας και το σύνολο των εργαζομένων θα ωφεληθεί. Γιατί αυτή τη στιγμή τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποτελούν δυσφήμηση για όλη τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Επειδή τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέχρι σήμερα δεν μετρούσαν τις ζημιές τους, προκαλούσαν ζημιές και στις υπόλοιπες μονάδες. Γιατί βέβαια οι άλλες μονάδες, στο Πέραμα για παράδειγμα, δεν έχουν «μπάρμπα» τους φορολογούμενους, να τους καλύπτουν όλες τις ανοησίες που κάνουν…» , εννοώντας ότι τις ζημίες που είχαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τις κάλυπτε ο κρατικός προϋπολογισμός, είτε με απ ευθείας επιχορηγήσεις είτε με χορηγήσεις εγγυήσεων του Δημοσίου προκειμένου να πάρει δάνεια από τράπεζες. Επίσης στο ερώτημα αν η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά , θα εξακολουθήσει να ευνοείται από το Κράτος με αναθέσεις έργων, ο κ. Μάνος απάντησε ως εξής: « Δυστυχώς μάλλον ναι. Και λέω δυστυχώς επειδή μιλούμε για αναθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες περιβάλλονται παραδοσιακά , κακώς κατά τη γνώμη μου, από πολύ μεγάλη μυστικότητα. Για παράδειγμα, προκειμένου να δικαιολογήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας την αγορά των υποβρυχίων με απ ευθείας ανάθεση από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, επικαλέσθηκε το άκρως επείγον. Και το άκρως επείγον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι θα παραδοθούν τα υποβρύχια ύστερα από πέντε χρόνια. Δηλαδή οι μηχανισμοί που οδηγούν τελικώς σε υπόνοιες διαφθοράς δεν έχουν τέλος»!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη Μαλαισία ο Λιάπης; Στις Άλπεις ο Καμμένος! [ΦΩΤΟ]
Άραγε πλήρωσε την Τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος….?
Καταραμένη κρίση...

Πραγματικό χαμό έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο του Secret με την φωτογραφία του Πάνου Καμμένου, να κάνει διακοπές στις Άλπεις και συγκεκριμένα στην διάσημη...
Κουρσεβέλ, σε ένα από τα θέρετρα που επιλέγουν αρκετοί πασίγνωστοι δισεκατομμυριούχοι, από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Την επιλογή του Πάνου Καμμένου, με την αποκλειστική φωτογραφία που φέρνουν στο φως τα Παραπολιτικά, έσπευσαν να σχολιάσουν τόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Ανδρέας Ψυχάρης, ενώ το θέμα κυριαρχεί και στα social media...
Ο Π Καμμένος γόνος , δισεκατομμυριούχων ,που ασχολείται με την πολιτική ,κυρίως για να δώσει κάποιο ενδιαφέρον νόημα στην ζωή του, παίζοντας στην κυριολεξία ,τον χωρίς όρια επαναστάτη ,και κατήγορο ,στην αρχή κατά του ΠΑΣΟΚ ,για σκάνδαλα ,που τα ανακάλυπταν προέβαλλαν τα ελεύθερα blogs, όπως ισχυρίστηκε στην δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Ανδρέα Α. Παπανδρέου , όπου και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση, και μετά εναντίον των πάντων , και χωρίς ίχνος ντροπής αποκαλύπτει μία ακόμη αλήθεια που δεν ξέραμε:
«Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος είπε ο Πάνος.
Και δεν ντράπηκε ο πολιτικός ξευτίλας. Και το είπε δημόσια ο παπαρολόγος
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
Την αποκάλυψη πως αντιμετωπίζει και αυτός! οικονομικές δυσκολίες, όπως όλοι οι Έλληνες, έκανε στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου, ο Πάνος Καμμένος.
«Δεν έχω να πληρώσω την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος. Έχω πέντε παιδιά.
Πόση πολιτική αθλιότητα , πόση υποκρισία, πόσο εμπαιγμό, πόση πολιτική απάτη, κρύβουν τα λόγια ‘’ της εθνικής μοιρολογίστρας’’. Κατεβαίνει θορυβωδώς και τα τελευταία σκαλοπάτια της πολιτικής ανυποληψίας του, επαιτώντας ‘’πολιτική ελεημοσύνη’’! Βοηθήστε με τον πολιτικά ανάπηρο ιδεολογίας, να χορτάσω τα παιδάκια μου, θα μπορούσε να μας λέει; ‘’Ξέρετε είμαι φτωχός και ταπεινός ‘’ και πολιτικά μισοβυθισμένο καλάμι. Ξεχνώ τι λέω και θυμάμαι μόνο τον υπουργό, που μας κατέστρεψε. Ξέρεις τι είναι να έχεις πέντε..ευρώ και να μην μπορείς ούτε να τα φέρεις ούτε να τα ξοδέψεις; Ακούς εκεί ‘’μαύρο χρήμα’’; Πως ζει ο κόσμος σήμερα?

Ανώνυμος είπε...

H Koμισιόν μας ζητά πίσω 424 εκατ. ευρώ για τις επιχορηγήσεις Χατζηγάκη
Share

Την επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντόκως, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ποσό που αφορά -όπως αναφέρεται- σε «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009.....

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.
Αναλυτικότερα, στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκη και υφυπουργού Οικονομικών Ν. Λέγκα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «στις πληρωμές αυτές δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων. Ταυτόχρονα, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί που συνόδευσαν τις πληρωμές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κλήθηκε άμεσα στις Βρυξέλλες ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι πληρωμές συμβιβάζονται με την κοινοτική νομοθεσία. Στο πλαίσιο μάλιστα της ίδιας έρευνας, η ΕΕ εξέτασε και αντίστοιχες πληρωμές, ύψους 387 εκατ. ευρώ, που έγιναν επίσης μέσω του ΕΛΓΑ το 2008, φθάνοντας έτσι το συνολικό αντικείμενο της έρευνας στα 802 εκατ. ευρώ.

Μετά από τρία χρόνια συνεχών επαφών και διαβουλεύσεων, η Επιτροπή αποδέχθηκε τελικά τα επιχειρήματα των ελληνικών αρχών αλλά για την αιτιολόγηση των 378 από το σύνολο των 802 εκατ. ευρώ. Έτσι, σύμφωνα με Απόφαση που θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, το συνολικό ύψος των «παράνομων» κρατικών ενισχύσεων, που κατά την Επιτροπή πρέπει να ανακτηθούν έντοκα, ανέρχεται στο ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ.
Όπως τονίζει το υπουργείο, ποσό 500 περίπου εκατ. ευρώ θα βαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό και τα ελλείμματα. Και αυτό, χωρίς να συνυπολογίζονται επιπλέον πρόστιμα άνω των 220 εκατ. ευρώ το χρόνο, που παρακρατούνται από την ΕΕ για παραλείψεις και παρατυπίες των προηγούμενων χρόνων, που επίσης επιβαρύνουν τα ελλείμματα της χώρας.
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, η Επιτροπή θέτει προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών. Επίσης ζητά πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάκτηση, μέχρι τις 8-2-2012. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την Απόφαση, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελλάδας, ζητώντας την επιβολή κατ΄ αποκοπή ποσών ή και χρηματικής ποινής. Η Απόφαση μάλιστα είναι άμεσα εκτελεστή.
Οι κοινοτικές επιδοτήσεις της ελληνικής γεωργίας ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ κατ΄έτος, πέραν των εθνικών χρηματοδοτήσεων του κλάδου. Τα ποσά αυτά, αν διαχειριστουν ορθολογικά αντιπροσωπεύουν το 40% του εισοδήματος των αγροτών και το 75% των γεωργικών επενδύσεων.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον Άκη ‘’ΤΡΕΜΟΥΝ ‘’ όλοι….
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή , φοροαποφυγή , ή, και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
Μετά τον Άκη ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ,
μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί, πολιτικάντηδες, μεγαλοδημοσιογράφοι, υπάλληλοι, και όλοι οι χρυσοφονιάδες της νύχτας.
Ξέρουν ότι ο Γιώργος και οι συνεργάτες του, ψήφισαν εκείνους τους νόμους που είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ !!! του αδύναμου Έλληνα.
Ψήφισε τον νόμο που κανείς κλέφτης δεν μπορεί να ‘’χορτάσει’’ πλέον από τα κλεμμένα !
Και τώρα που ‘’ξέρουμε’’ πόσα ακίνητα έχεις, θα μας πεις πως τα απέκτησες???
Λογικά και φοροδοτικά ισότιμα για όλους θα ΠΡΕΠΕΙ να μάθουμε ποιοι μας ΕΚΛΕΒΑΝ ! Η μεγάλη ώρα πλησιάζει να δούμε πόσοι ελάχιστοι έντιμοι δημόσιοι άντρες υπάρχουν?
Ανεξάρτητα από την υπέρμετρη και αψυχολόγητη φορολόγηση, που είναι αποτέλεσμα συμφωνιών του Σαμαρά και του Βενιζέλου με τους ‘’ΜΠΑΡΟΖΟΥΣ’’, προκειμένου να αρπάξουν ότι μπορούν από το αίμα των ελλήνων φορολογούμενων, έρχεται η ώρα όπου πλέον το κράτος, θα αρχίσει να λειτουργεί με ευνομία , ισονομία και φοροδοτική ισότητα αφού ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα ακίνητα και τα..κινητά επί δεξιάς και ‘’εταίρων’’ !
Η λίμνη Βιστωνίδα και οι παρόχθιες περιοχές της (27.000 στρέμματα) αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000, συνεπώς δεν μπορούν να οικοδομηθούν• επιτρέπεται μόνο η ήπια εκμετάλλευση.
Οι εκτάσεις αυτές είχαν μεταβιβασθεί από την Κτηματική Εταιρεία Ξάνθης στη Μονή Βατοπεδίου στις 25 Ιουνίου 2003 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Pοδόπης.
Η κυριότητα των εκτάσεων αυτών αμφισβητούταν στα δικαστήρια μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, καθώς η Μονή υποστήριζε με βάση χρυσόβουλα βυζαντινών αυτοκρατόρων και της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου[2] ότι η έκταση της ανήκει από το 1080.
Πριν να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας υπέγραψε απόφαση με την οποία ενέκρινε την παραίτηση του Δημοσίου από τη δίκη, αποδεχόμενος γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος και του Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.[3]
Στις 25 Ιανουαρίου 2005
======================
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος εξέδωσε την απόφαση 3822, με την οποία η Μονή Βατοπεδίου επέστρεψε τις εκτάσεις αυτές στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), και σε αντάλλαγμα η Μονή απέκτησε από την ΚΕΔ:

1.Δύο κτίρια συνολικού εμβαδού 20.664 τ.μ. του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, τα οποία μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν αναπλαστεί από την ΚΕΔ με στόχο να στεγάσουν το Υπουργείο Απασχόλησης, αλλά η "μετακόμιση" ακυρώθηκε λόγω αντιδράσεων των συνδικαλιστών. Πωλήθηκαν στη "Noliden".
2. 8.600 στρέμματα στην περιοχή της Ουρανούπολης με αντίτιμο €1,1 εκατομμύριο.
Αυτή η υπουργική απόφαση δεν εκδόθηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) όπως θα έπρεπε.
Συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις -όπως η συγκεκριμένη- είναι έγκυρες μόνο εφόσον εκδοθούν σε ΦΕΚ.
[Επεξεργασία] Υπεράκτιες (offshore) εταιρίες
Στην υπόθεση εμπλέκονται ως τελικοί αποδέκτες ή διαχειριστές των ακινήτων μια σειρά από υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (συνήθως με έδρα στην Κύπρο) που είτε ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου, είτε συνδέονται έμμεσα με αυτή:
• Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη "Noliden".[4]
• Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.[5]
• Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel.[5] Μέλη στο ΔΣ της "Ανθεμιάς" είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
• Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.[6]

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

[[ 90 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ...Η ΞΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ !]]
===============================
[[[Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική]]].
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα ψέματα του Α. Σαμαρά για την Αγροτική (14 Ιουνίου)
===================================
Καραμπινάτα ψέματα είπε ο Α. Σαμαράς για την τύχη της Αγροτικής Τράπεζας, όταν ήθελε να κλέψει τις ψήφους. Στις 14 Ιουνίου μίλησε στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο σε νέους. Εκεί είχε υποσχεθεί την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της Αγροτικής Τράπεζας. Δεν πέρασαν 50 μέρες και αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα.
Παραθέτουμε το περιεχόμενο της δήλωσης επί λέξει: «Θέλω να σας πω μια και μιλήσαμε για τους αγρότες. Και θα ήθελα να το πω αυτό.
Για εμάς, η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος
τραπεζικός πυλώνας, που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση.
Σπόρους σήμερα δε μπορούν να αγοράσουν σε πολλά χωριά οι αγρότες, σπόρους, πόσο μάλλον τρόφιμα, ζητήματα ζωοτροφών, ενέργειας, που υπάρχουν σήμερα για τον αγρότη.
Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική».


Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΛΙΚΩΝ.
Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΔΕΞΙΑ
Ας δούμε όμως πόση διαφορά έχει, η προπαγάνδα των χρυσαυλικών ναζί, από την πράξη:
Γνωρίζετε σίγουρα όλοι, ότι η κυβέρνηση του Αντώνη ΧΑΡΙΣΕ την Αγροτική τράπεζα, δηλαδή την αιμοδότρια των αγροτών στον Βαρδινογιάννη, επειδή τον "βοήθησε" να γίνει ..τύραννος ! ΄Άλλη λογική και αντρίκια ερμηνεία δεν χωρά, μόνο αυτή κυκλοφορεί ευρύτατα στην αγορά. Θα περίμενε κανείς ότι οι ..πρώτοι που θα αντιδρούσαν θα ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι "έλληνες" ..πατριώτες του Κακαυσοπόντου , οι χρυσαυλικοί . Δυστυχώς ήταν οι πρώτοι που συναίνεσαν και υπέγραψαν ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ που έχουν πάρει δάνεια ενυπόθηκα.
Και το ερώτημα είναι: Γιατί ο κλαυσίγελος Νίκος Μιχαλολολιάκος, ο..αρχηγός των μαύρων τρωκτικών της ..ιδέας του αίματος και του φανατισμού , υπέγραψε και ΧΑΡΙΣΕ την Αγροτική στο Βαρδινογιάννη; Έχει κάποια υποχρέωση; Είναι ..συγγενείς, ή μήπως συμβαίνουν άλλα περίεργα συμβάντα της καθημερινότητας;
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ…
Έτσι ο κάθε ξένος ή Έλληνας, με τη βοήθεια της Χρυσής αυγής, μπορεί να γίνει ιδιοκτήτης της γής των Ελλήνων, που οι περιουσίες τους είναι υποθηκευμένες λόγω δανείων από την Αγροτική. Η χρυσή αυγή υπέγραψε να μπορούν να έλθουν..ΤΟΥΡΚΟΙ και να πάρουν τα κτήματα των αγροτών στην Πελοπόννησο; Να έλθουν και στη ..ΜΑΝΗ κύριε Μιχαλολιάκο; Η Χρυσή Αυλή υπέγραψε να ξεπουληθεί και η’ΔΩΔΩΝΗ’’;(Εταιρεία της Αγροτικής). Ρε χρυσαλήτες τι πεινασμένοι λύκοι για..ιδιωτικοποιήσεις είσαστε;
ΤΙ...ΔΟΝΤΙΑ ΕΧΕΤΕ; Ρε δεν προλάβατε να μπείτε στη βουλή και ξεπουλήσατε την Αγροτική και καταστρέφετε τους Αγρότες; Την ΜΑΝΑ ! του αγρότη; Τη ψυχή του ελληνικού αγροκτήματος. Το γάλα των παιδιών μας; Τώρα τι θα κάνετε ρε καθίκια, αν οι Τούρκοι μπουν και αγοράσουν το αίμα και τον ιδρώτα της αγροτιάς που χρόνια αγωνίζεται να επιβιώσει; Ποιος πρόδωσε τους Έλληνες αγρότες και ΓΙΑΤΙ...??? Υπάρχει κάποιος ..ΕΝΤΙΜΟΣ Χρυσαλήτης να απαντήσει γιατί πουλήσατε την Ελλάδα, τσιράκια του Σαμαρά; Είσαστε από την ίδια ..."μάνα" ?

Ανώνυμος είπε...

[[Σημειώνεται δε ότι η Ελίντα υπήρξε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών (Ιζόλα-Εσκιμό). Σε αυτήν διορίστηκε επί Μητσοτάκη ο κ. Καμμένος, και ω του θαύματος, η εταιρεία επτώχευσε. Στη θέση της ήρθαν οι ξένες πολυεθνικές μεταξύ των οποίων και η Siemens! Χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος ζητά να αναλάβει την τύχη μιας ολόκληρης χώρας.]]
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ???
Εταιρεία Ελίντα Α.Ε
Αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ ο Πάνος,
που ..τα ξέρει ‘’ΟΛΑ’’ !
Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το "βιογραφικό" του και τα γράμματα που έμαθε
1996: Ο Εισαγγελέας αιτείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεαρού -τότε- βουλευτή Πάνου Καμμένου με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου για την εποχή που διετέλεσε αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ. Η Βουλή φροντίζει να τον καλύψει επιμελώς απορρίπτοντας το αίτημα και ο εκλεκτός αυτός κύριος ουδέποτε παρεπέμφθη στην δικαιοσύνη.
Χρόνια μετά θα ταχθεί εντελώς υποκριτικά υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, τα αγαθά της οποίας φρόντισε πρώτα να απολαύσει.
Σημειώνεται δε ότι η Ελίντα υπήρξε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών (Ιζόλα-Εσκιμό). Σε αυτήν διορίστηκε επί Μητσοτάκη ο κ. Καμμένος, και ω του θαύματος, η εταιρεία επτώχευσε.
Στη θέση της ήρθαν οι ξένες πολυεθνικές μεταξύ των οποίων και η Siemens! Χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος ζητά να αναλάβει την τύχη μιας ολόκληρης χώρας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ‘’ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ’’?
ΒΟΜΒΑ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ, ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.
Αποκάλυψη – βόμβα !
Πολυτελή ακίνητα απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς, κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, συμβόλαια μεταξύ ισχυρών, πακτωλός χρημάτων, αχυράνθρωποι και στο βάθος του τούνελ ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ηγέτης αντιμνημονιακού κόμματος...
Η νέα έρευνα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, εξελίσσεται σε «καυτή πατάτα» στα χέρια των ελεγκτών, καθώς έχει σκοντάψει σε ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, ωστόσο οι επιτελείς στο κτίριο της οδού Πειραιώς, δηλώνουν αποφασισμένοι να την συνεχίσουν όποιον κι αν αγγίζει.
Η έρευνα είχε ξεκινήσει με εισαγγελική παραγγελία και με άλλο αντικείμενο, ωστόσο στη συνέχεια και όσο προχωρούσε η διασταύρωση στοιχείων για το πόθεν έσχες, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός νοικιάζει υπερπολυτελές ακίνητο από offshore εταιρία. Εκτός από το ζήτημα που τίθεται για το αν το νόμιμο είναι και ηθικό για έναν αρχηγό κόμματος που επέλεξε την οδό των υπεράκτιων εταιριών, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η συμφωνία ενοικίασης έκρυβε και ένα άλλο μυστικό.
Το όνομα Γέωργιος-Αλέξανδρος Α. που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας. Αμέσως στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, σήμανε συναγερμός καθώς πρόκειται για όνομα στο οποίο έχουν «σκοντάψει» δεκάδες φορές. Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν το κουβάρι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η σχέση του πολιτικού με τον εφοπλιστή πίσω από τον οποίο αναζητούν εδώ και καιρό ίχνη πολιτικού χρήματος, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με άλλο πολιτικό πρόσωπο στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ανώνυμος είπε...

Ο προεδροs του Λ.Α.Ο.Σ.γιωργοs καρατζαφερηs ειχε επισκεφθει τον Μειμαρακη στο Πενταγωνο και του Ζητουσε να παραλαβει τα Υποβρυχια και τιs Τορπιλεs και εβαζε τουs βουλευτεs του Λ.Α.Ο.Σ.να του καταθετουν ερωτησειs!!!!!!!!!!!!Στιs 03/05/2011 Ο Μειμαρακηs μετα απο εντονο καυγα που ειχε στουs διαδρομουs τηs βουληs με τον βουλευτη του Λ.Α.Ο.Σ.Κοραντη καλεσε τον καρατζαφερη να παραιτηθουν και οι δυο και να πανε στα δικαστηρια!!!!!!!!!!!!!Ο Νονοs που επηγε ο Νονοs;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Για την υποθεση των ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ με απολυτη πλειοψηφια εγκριθηκε απο την βουλη η συσταση ειδικηs κοινοβουλευτικηs επιτροπηs για την προανακριτικη εξεταση στην υποθεση των ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!Απο τουs 250 βουλευτεs που βρισκονταν παρων στη βουλη οι 226 ψηφισαν υπερ 9 ψηφισαν κατα και 9 δηλωσαν παρων στην καταμετρηση βρεθηκαν 1 λευκο και 5 ακυρα!!!!!!!!!!!!!ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΕΙΧΕ ΤΟ Λ.Α.Ο.Σ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

O Aκηs ζητα να καταθεσουν Μειμαρακηs Καρατζαφερηs και Σπηλιωτοπουλοs!!!!!!!!!!!Toν σημερινο προεδρο τηs βουληs και αλλοτε Υπουργο Εθνικηs Αμυναs Βαγγελη Μειμαρακη τον Προεδρο του Λ.Α.Ο.Σ.Γιωργο Καρατζαφερη αλλα και τον πρωην ΥΕΘΑ Σπηλιο Σπηλιωτοπουλο ζητησε ο δικηγοροs του Ακη να καταθεσουν για τιs ΧΡΥΣΕΣ ΜΙΖΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!