Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΒΟΜΒΑ ΜΤΣ! Διώκονται για κακούργημα οι πρόεδροι και διευθυντές από το 2000 ως το 2011!


  Η ζημιά του ΜΤΣ υπολογίζεται σε 450 εκατομμύρια .

  Πόρισμα βόμβα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα κάνει πάρα πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. 

 Μετά από μακρόχρονη έρευνα που στηρίχθηκε σε οικονομικούς ελέγχους ,εκθέσεις και μαρτυρίες η Εισαγγελία Διαφθοράς βάζει στο στόχαστρο τις διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού από το 2000 μέχρι και το 2011!

Το πόρισμα που αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής καταλήγει ότι
“επί σειρά ετών ,διοικήσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού μοίραζαν στους δικαιούχους κάθε χρόνο χρηματικά ποσά ως “μέρισμα” ,που τα υπολόγιζαν αυθαίρεται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική οικονομική κατάσταση του ΜΤΣ που παρουσίαζε ζημιές”!
Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Σέβης που συνέταξαν το...
πόρισμα μετά από παραγγελία της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ,για το αδίκημα της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία,που στρέφεται σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου κατ΄εξακολούθηση.
Κατηγορούμενοι είναι όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι και γενικοί διευθυντές του ΜΤΣ από το 2000 μέχρι και το 2011. Η ευθύνη του καθενός θα επιμεριστεί στην συνέχεια από τον ανακριτή Διαφθοράς.
Τα πυρά των δύο εισαγγελέων κατά των προέδρων και γενικών διευθυντών είναι μαζικά .
Η ζημιά του ΜΤΣ υπολογίζεται σε 450 εκατομμύρια .

Μεταξύ άλλων οι δύο εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι χορηγούσαν τα μερίσματα χωρίς να έχουν αφαιρέσει προηγουμένων από τα έσοδα των χρήσεων 2008,2009 και 2010 τις μη ικανοποιηθείσες αιτήσεις ,για την χορήγηση ΒΟΕΑ,οι οποίες είχαν υποβληθεί παρά το γεγονός ότι “ο σχηματισμός των προβλέψεων είναι υποχρεωτικός,ανεξάρτητα αν η χρήση κλείνει με θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα και το ποσό αυτό θα έπρεπε να βαραίνει τα αποτελέσματα της χρήσης,ανεξάρτητα με το εάν έχει καταβληθεί ή όχι στους δικαιούχους”.

Επίσης οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τους εισαγγελείς “για να καλύπτουν το άνοιγμα έλλειμμα,που προέκυπτε από την διανομή του μερίσματος κατά τον παραπάνω τρόπο, χρησιμοποιούσαν το αποθεματικό κεφάλαιο του ταμείου …”

Είναι βέβαιο ότι η αποκάλυψη του πορίσματος και η ποινικη δίωξη των προέδρων και των γενικών διευθυντών ανοίγει πλέον τον ασκό του Αιολου…
 onalert
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ.
Γιώργο Παπανδρέου ευχαριστούμε,
υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!-ΔΙΑΥΓΕΙΑ) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.:
Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε ότι:
• Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
• Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
• Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
• Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
• Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
• Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
• Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα...
• Έγινε μια αρχή. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα βήματα, θα αποτελέσουν το θεμέλιο, για ευνομία, φοροδοτική ισότητα, και ισονομία.

• Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ασυλία ούτε παραγραφή για την διακίνηση μαύρου χρήματος και το γεγονός αυτό είναι η καλλίτερη απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
Η πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά γεγονότα ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ! από την ενεργό θέση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να εφαρμοσθούν οι νόμοι που ψήφισε και να δημιουργηθούν συνθήκες που θα οδηγούσαν σε μια νέα Ελλάδα, είναι μία ακόμη απόδειξη, ότι μόνο αυτός, δεν υπολόγισε ούτε την εξουσία, ούτε το πολιτικό κόστος, να υπάρξει ευνομία για να σωθεί η Ελλάδα.
ΥΓ.
Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.