Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αργεί η λύση για το μυστήριο της Aμφίπολης

Αποκλειστική δήλωση στο gorganews και στην Λούρου Σταυρούλα: Αργεί  η λύση για το μυστήριο της AμφίποληςΑποκλειστική δήλωση στο gorganews και στην Λούρου Σταυρούλα: Αργεί η λύση για το μυστήριο της Aμφίπολης

Ρεπορτάζ: Λούρου Σταυρούλα
Τέσσερις μήνες μετά την ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης και χιλιάδες εικασίες για το ποιος μπορεί να είναι ο νεκρός οι απαντήσεις δεν έχουν δοθεί ακόμα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι θα βρεθούν ποτέ οι απαντήσεις που ψάχνουμε;

Το gorganews σε μια προσπάθεια να βρει τη λύση στο μυστήριο της Αμφίπολης επικοινώνησε με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και με τον κύριο Ιωάννη Μανιάτη, φυσικό και υπεύθυνο του εργαστηρίου Αρχαιομετρίας στον Δημόκριτο.
Οι γνώμες και των δύο πλευρών φαίνεται ότι συμπίπτουν.
«Δεν έχουμε κάτι νέο να δηλώσουμε, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αν και εφόσον έχουμε κάποια αποτελέσματα από τις εξετάσεις τότε θα μιλήσουμε», δήλωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Ενώ ο κύριος Μανιάτης μας είπε χαρακτηριστικά: «Ότι ήταν να ειπωθεί, έχει ειπωθεί. Ο κόσμος είναι πλέον ενημερωμένος. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για το ποιος είναι ο νεκρός. Πρέπει να περιμένουμε να γίνουν όλες οι μελέτες, οι οποίες θα είναι χρονοβόρες και τότε πιστεύω θα είμαστε πολύ κοντά στην ταυτότητα του νεκρού».
Προσωπική μου άποψη είναι πως ακόμα και αν δεν βρεθεί η ταυτότητα του νεκρού, δεν θα ελαττωθεί το μεγαλείο του ευρήματος αυτού!

Πηγή: GorgaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: