Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου για τις Μονάδες Προστασίας Παιδιού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
    Δελτίο Τύπου
 Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2014
Σχετικά με όσα υποστηρίζονται για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Μονάδων Προστασίας παιδιού ο Υφυπουργός ΕργασίαςΚοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης  Κεγκέρογλου δήλωσε ότι:

«Καμιά Μονάδα Προστασίας Παιδιού δεν κλείνει. Αντίθετα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στηρίζει   τις δράσεις όλων των δομών  με κάθε δυνατό τρόπο. »

Επιπλέον, το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζεται με την υπουργική απόφαση Αρ. Δ27/34481/1526  ΦΕΚ Β  Αρ. 2792/17-10-2014 για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων  προστασίας παιδιού από Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα :


α) Δημιουργήθηκε με καθυστέρηση 20 ετών , αφού προβλεπόταν από τον Ν2345 του 1995.

β) Αφορά τις νέες Μονάδες  που  θα ιδρυθούν .

γ) Οι  Μονάδες  που  ήδη λειτουργούν έχουν  τρία (3) χρόνια ως διάστημα  προσαρμογής μετά την έκδοση της απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 16.

δ) Οι διατάξεις προσαρμογής και οι συμπληρωματικές  διατάξεις  που θα αφορούν τις ήδη λειτουργούσες Μονάδες , θα προκύψουν τόσο από τις προτάσεις των φορέων που ήδη έχουν ζητηθεί,  όσο και από την διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι  την 10 Δεκεμβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !