Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Συναινετική λύση αναζητά ο Σιμόπουλος για τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης

Του Γιώργου Ροδάκογλου
Το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης που αφορά στην απόσπαση ή όχι των αρχαιοτήτων

από το σταθμό Βενιζέλου απασχολεί έντονα τον Στράτο Σιμόπουλο γενικό γραμματέα δημοσίων έργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και δικτύων, που υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση με συναινετικές διαδικασίες.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΤV 100 δήλωσε: "Μέχρι σήμερα η πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου που αφορούν το μετρό της Θεσσαλονίκης εκφραζόταν είτε με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας είπε με απάντηση είτε στο δημοτικό συμβούλιο.
Για πρώτη φορά είχαμε μια τετρασέλιδη επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις θέσεις του. Αυτό από μόνο του είναι μια θετική εξέλιξη. Θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες από την Αττικό Μετρό. Πιστεύω ότι το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα και συναινετικά"
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε όταν ρωτήθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
"Ηταν κακή η μελέτη, κακή η χρηματοδότηση μόνο τα αρχαία δεν φταίνε για την καθυστέρηση".
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στο μετρό κηρύσσουν στάση εργασίας, την Δευτέρα, 10/11/2014, από τις 12:30 και έως τη λήξη του ωραρίου, με παράλληλη συγκέντρωση στις 13:00, στο «εργοτάξιο» της Αγίας Σοφίας, αιτούμενοι: Βασικά αιτήματα:
H ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων,
H άμεση εκταμίευση συμπληρωματικής χρηματοδότησης
Με ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν έκκληση στους φορείς της πόλης να λύσουν οριστικά τα προβλήματα που προέκυψαν έως τώρα.
"Πέρα από κάθε κομματική, παραταξιακή ή επαγγελματική προέλευση, να καθίσουν σε ένα τραπέζι, για μια φορά τουλάχιστον με ειλικρίνεια, χωρίς ιδιοτέλεια προσωπικής προβολής και σκοπιμότητες και να λύσουν τον γόρδιο δεσμό του έργου. Ελπίζουμε τέλος, πως ο Υπουργός Υποδομών και η διοίκηση της Αττικό Μετρό, θα καταδεχθούν επιτέλους να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δουν από κοντά την κατάντια του έργου, το οποίο από πνοή έχει γίνει πληγή!" αναφέρει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: