Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΤΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..... ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ...!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 14.12.2014

Αυτό που πρέπει να μας εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια με το «άνοιγμα» των ΜΜΕ και την καθιέρωση της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, είναι το φαινόμενο που παρατηρείται, από την μία να προβάλλονται όλα τα καθημερινά προβλήματα του λαού, και από την άλλη, όχι μόνο να μην επιλύονται, αλλά αντίθετα να γίνονται όλο και μεγαλύτερα μέχρι που τον έφτασαν στο σημείο της πλήρης εξαθλίωσης.

Αυτοί οι κύριοι που μονοπωλούν τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, παρουσιάζοντας και επικρίνοντας τους κυβερνώντες για τα καθημερινά προβλήματα που έχουν επέλθει στην χώρα και στους Έλληνες πολίτες, έχοντας καλύψει όλο σχεδόν το φάσμα των θεμάτων της Ελληνικής κοινωνίας, συγκεντρώνοντας το σύνολο της ακροαματικότητας , να είμαστε σίγουροι ότι καθένας εκτελεί εντολές και έχει αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο.

Ο ΣΚΑΥ σήμερα και ο ΑLPHA , έχουν χρεωθεί να τρομοκρατούν τον κόσμο παρουσιάζοντας σε καθημερινή βάση κάρτες για το πως λεηλατούν τον έλληνα στα εργασιακά φορολογικά και ασφαλιστικά.

Από την άλλη ο ΑΝΤΕΝΝΑ ο οποίος  δεν διστάζει να τα «λέει χύμα», δίνοντας την εντύπωση ότι πολεμάει το σύστημα.

Το MEGA και ο ΣΚΑΥ, συμπεριφέρονται ως το «επίσημα κρατικά κανάλια της Ελλάδας», φροντίζοντας να ενημερώνουν προκαταβολικά τον Ελληνικό Λαό, προβλέποντας ακόμα και τις εξελίξεις, σε καθημερινή βάση αναλύοντας τις κυβερνητικές πολιτικές και κυρίως αυτές που εφαρμόζονται ενάντια στο λαό, εμφανιζόμενοι σαν υποστηριχτές του και ότι αγωνίζονται για τα συμφέροντα του.

Τα Σαββατοκύριακα δεν παραλείπουν να παρουσιάζουν λαμπρά παραδείγματα Ελλήνων επιχειρηματιών προσπαθώντας να πείσουν και τον τελευταίο Έλληνα ότι, αν θέλει μπορεί να μοιάσει σε πατριώτες που έχουν πετύχει στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, κάνοντας μας να νοιώθουμε ηλίθιοι και ανίκανοι και ότι αποτελούμε και εμείς μέρος του συστήματος, δηλαδή του «μαζί τα φάγαμε», και επειδή μας βολεύει δεν θέλουμε στην ουσία να ξεφύγουμε.

Σήμερα έχουμε και το ανεξάρτητο «Νεοσύστατο Δημοσιογραφικό Συγκρότημα» το οποίο στην ουσία επιδιώκει την αντικατάσταση του «γερασμένου ΔΟΛ», μετά τον θάνατο του αείμνηστου Χ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ, από μια Νέα Γενιά Νεοδημοκρατών, που ακούει στο όνομα REAL-FM- ΕΨΙΛΟΝ TV κλπ, το οποίο μονοπωλώντας την ακροαματικότητα το πρωί στο αυτοκίνητο και γενικά στους δρόμους στο ραδιόφωνο και με τις «επαναστατικές» εκπομπές στο «Ε TV» πρώην 902, «κληρονομιά» από το ΚΚΕ, κάνοντας αντιπολίτευση στο σύστημα απευθυνόμενο σε Ναίτες Ροδόσταυρους και υπόδουλους της Νότιας Μπανανιάς ενός Γερμανικού προτεκτοράτου, με βασικό στόχο να εγκλωβίζει την σκέψη του απλού Έλληνα θεωρώντας τον πειθήνιο όργανο μιας ουτοπιστικής θεωρίας ότι μπορεί να έχει άποψη για κάτι που αποφασίζει, ενώ στην ουσία λειτουργεί καθ” υπόδειξη χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.!

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το σύστημα φρόντισε να κλείσει και τον βασικό πυλώνα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των 20 περίπου ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών καναλιών Παγκόσμιας και Πανελλήνιας εμβέλειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την ΕΡΤ Α.Ε., στον οποίο ενώ από την μία έχουν εκπαιδευτεί όλοι οι ινστρούχτορες της Ελληνικής Δημοσιογραφίας, και έγιναν γνωστοί στο Πανελλήνιο το οποίο μάλιστα σήμερα τους δείχνει άπλετο και απεριόριστο σεβασμό, από την άλλη, αυτοί απολαμβάνουν τους καρπούς από το μοίρασμα των λαφύρων της ΕΡΤ συμμετέχοντας στην στήριξη του συστήματος το οποίο λεηλατεί τον Ελληνικό λαό με ένα ΕΡΣ σχεδόν αδύναμο να παρέμβει.

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν να νομίζουμε ότι έχουμε μια ενημέρωση που στην ουσία καταδεικνύει προβλήματα της καθημερινότητας, καταδικάζοντας τους πολιτικούς και το σύστημα που έχει φέρει τον τόπο σε αυτή την κατάσταση.

Πως όμως είναι δυνατόν από την μία να έχουμε μια τόσο πολυφωνική – πολύπλευρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, υπέρ του Έλληνα εργαζόμενου, και από την άλλη να καταπατώνται τα δικαιώματα του και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο τα τελευταία 50 χρόνια;

Η απάντηση είναι στο ότι, όλοι αυτοί οι κύριοι, στην ουσία φροντίζουν μέσα από τα «γνωστά» ΜΜΕ να απορροφούν τους κραδασμούς της σκέψης για αντίδραση του Ελληνικού λαού, σπέρνοντας του διαρκεί σύγχυση από την μία, και στερώντας του την δυνατότητα να λειτουργήσει στη «βάση της συγκροτημένης σκέψης», από την άλλη, ώστε να μην μπορέσει να λειτουργήσει σαν σκεπτόμενος λαός σε συγκροτημένες κοινωνικές ομάδες μη ελεγχόμενος, αφού αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που το σύστημα φρόντισε να κλείσουν οι πολιτικές οργανώσεις σε Πανελλαδική κλίματα όλων των μεγάλων κομμάτων.

Σήμερα η επικοινωνία γίνεται μέσα από τα ΜΜΕ και σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσα από το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία, πράγματα που στερούν την προσωπική επαφή των πολιτών κάνοντας τους να δημιουργούν μέσα από τα ΜΜΕ ινδάλματα εικονικής πραγματικότητας που στην ουσία ελέγχουν το πνεύμα του και τον οδηγούν στην καταστροφή.

Τέλος αν υπάρχει κάποια δυνατότητα μιας κάποιας ανεξάρτητης δημοσιογραφίας για την ενημέρωση του Ελληνικού λαού, αυτή έχει απομείνει στα ανεξάρτητα blogs τα οποία μπορούν να φιλοξενούν απόψεις διαφόρων επιφανών προσωπικοτήτων, αλλά χωρίς την δυνατότητα ευρείας απήχησης γιατί και σε αυτό το χώρο του διαδικτύου, έχουν «φροντίσει» οι επώνυμοι να προηγούνται στις διαδικτυακές αναζητήσεις μπλοκάροντας και αυτά τα ανεξάρτητα blogs..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !