ανθρώπων", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα fm ο γνωστός εκδότης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Ηλ. Λιβάνης.

 Εξηγώντας τη σχέση του με τον Γ. Παπανδρέου σημείωσε: "Η δική μου τοποθέτηση είναι εξαρχής δεδομένη: από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου είναι προσωπικός φίλος, λόγω της οικογενειακής πορείας που έχουμε και ο Αντώνης Λιβάνης και εγώ προσωπικά, από τη στιγμή που υπέγραψε αυτό που λέγεται Μνημόνιο το 2010, από την πρώτη στιγμή διαφοροποιήθηκα, επειδή θεώρησα ότι είναι μια κίνηση καταστροφής της χώρας μας".


Διαφοροποιήθηκα από τον Γιώργο μόλις υπέγραψε το καταστροφικό Μνημόνιο, τονίζει ο εκδότης και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Ηλ. Λιβάνης τόνισε σχετικά με την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ πως "πάνω απ' όλα βάζω την πατρίδα και μετά τα κόμματα και έτσι αποφάσισα ότι αυτό το πράγμα πρέπει να χτυπηθεί και το έκανα με όλες μου τις δυνάμεις.

Από τη στιγμή που υπογράφηκε το Μνημόνιο, από το 2010 και εντεύθεν, θα πρέπει να γίνει τώρα για τη χώρα προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης και καλυτέρευσης των συνθηκών. Δεν είναι θέμα εάν θα είμαστε ή όχι στο Μνημόνιο, αλλά να καλυτερεύσει η ζωή των ανθρώπων, πάση θυσία. Βασική προϋπόθεση, είναι να σταματήσει εδώ η κατρακύλα.

 Γιατί εγώ τουλάχιστον στο επιχειρείν, όπου ζω τα τελευταία 35 χρόνια, το έχω βιώσει όσο δεν πάει άλλο. Πώς θα εξελιχθεί, πώς θα κουβεντιάσουμε και πώς θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, θα φανεί στην πορεία. Όταν θα εκλεγεί μια κυβέρνηση λαοπρόβλητη και αυτοδύναμη, με μεγάλη στήριξη του λαού, τότε μπορεί οποιαδήποτε διαπραγμάτευση να γίνει με άλλους όρους, με άλλες ιστορικές ευθύνες και με άλλες δυνατότητες".