Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Πως ο Τσίπρας «σκότωσε» το κοινό ανακοινωθέν

 Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «μπλόκαρε» το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος του επτάωρου «θρίλερ» για την Ελλάδα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις λέξεις και τους όρους που θα χρησιμοποιούνταν στο κοινό ανακοινωθέν.
 
Η ελληνική πλευρά, ωστόσο, εμφανίστηκε κάθετη στο θέμα της παράτασης, για το οποίο πίεσαν πολλές χώρες, με τη Γερμανία περισσότερο.
 
Κρίσιμη λεπτομέρεια υπήρξε η διατύπωση στο κείμενο και το κατά πόσο θα περιλαμβάνει τη λέξη «παράταση».
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικοινωνίες της τελευταίας στιγμής, μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και του πρωθυπουργού οδήγησαν στην εμπλοκή.
 
Το γεγονός επιβεβαίωσε εμμέσως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.


Πηγή

2 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!!
  ======================================

  Οι έξι μέρες που σάρωσαν τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό
  =======================
  Η δραματική περιπέτεια της Κύπρο εκ των πραγμάτων λειτουργεί και ως μεγεθυντικός φακός για όσα λέγονται και γίνονται στην Ελλάδα.

  Οι λίγες και μικρές- ευτυχώς- «σκηνές Αργεντινής» που πρόλαβαν και εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο δεν είναι παρά ένα τρέιλερ των όσων θα συνέβαιναν και στη χώρα μας, αν ακόμη περισσότεροι πολίτες είχαν βολευτεί και είχαν εμπιστευτεί τις απερίσκεπτες και επικίνδυνες ευκολίες που τους προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμός.

  Γι’αυτό ο Τσίπρας και Καμμένος είναι οι αμέσως μεγαλύτεροι χαμένοι- μετά τον κυπριακό λαό-από το περήφανο, αλλά παντελώς ξεκρέμαστο όπως αποδείχθηκε, «όχι» της 19ης Μαρτίου 2013.
  Ένα «όχι» που εντός μόλις έξι ημερών εξελίχθηκε σε ένα ταπεινωτικό «ναι σε όλα». Και μάλιστα ανήμερα της εθνικής εορτής της εθνικής απελευθέρωσης…

  Η «πολιτική της λεβεντιάς», της τζάμπα μαγκιάς, της ανευθυνότητας, της άγνοιας και του ερασιτεχνισμού κατέρρευσαν παταγωδώς μαζί με το ευάλωτο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, αλλά και τους εντελώς συναισθηματικούς χειρισμούς της κυπριακής ηγεσίας, οποία απεδείχθη πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

  Η Κύπρος και ο,τι συμβολίζει η πολιτική του «περήφανου όχι», χωρίς συμμαχίες και «plan b», παραπέμπουν σε κάποιον που ζώνεται τα εκρηκτικά της απειλής- «βγαίνω από την ευρωζώνη»- για να τρομάξει τον αντιπαθή και κοντόφθαλμο Σόιμπλε στο Βερολίνο.

  Αλλά ο κυνικός του Βερολίνου δεν τσιμπά. Ο «ζωσμένος» τραβάει το σκοινί και τα εκρηκτικά εκρήγνυνται. Ποιος έπαθε το μεγαλύτερο κακό; Προφανώς όχι ο κάθε Σόιμπλε, που θα είναι… καταδικασμένος να ζει με τις… ενοχές για την τύχη του ιδανικού αυτόχειρα.….

  Η λύση την οποία απεδέχθη χθες η Κύπρος και μάλιστα με έκδηλη ανακούφιση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που υπερηφάνως απέρριψε πριν 6 μέρες.
  ========================================
  Μουγκοί όμως επί της ουσίας όσοι πανηγύριζαν πριν 6 μέρες… Μέσα σε μόλις 6 μέρες κατέρρευσε παταγωδώς η όποια επιχειρηματολογία περί λύσης «εντός ευρώ αλλά εκτός τρόικας» ή μονομερών
  ======================================
  δυνατοτήτων που δήθεν «είχε» η χώρα περί λύσης του ποβλήματος του χρέους με… τιτλοποίηση των άγνωστων και απροσδιόριστων εσόδων από το φυσικό αέριο! Όλα εξατμίστηκαν και έγιναν αέριο… Αυτές τις έξι μέρες δεν εκδηλώθηκε κανένα domino effect στις αγορές.

  Αντιθέτως εκδηλώθηκε ένα domino συμπαρέσυρε έναν-έναν τους μύθους που ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμός προσπάθησε να μετατρέψει σε «πρόγραμμα» και «εναλλάκτική λύση»: Η Ρωσία που- ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι- δεν έρχεται την ώρα που πρέπει. Η Ευρώπη που είναι έτοιμη να καταρρεύσει από τον φόβο της και να υποχωρήσει αρκεί ο Αλέξης και ο Πάνος να της κάνουν μπουουου.

  Η υπερτίμηση της γεωπολιτικής σημασίας μιας χώρας, αλλά και η άφρων αξιολόγηση του φυσικού πλούτου της. Ο δημαγωγικός λόγος κατέρρευσε, μαζί με τον ερασιτεχνισμό των χειρισμών της κυπριακής ηγεσίας, η οποία υπέκυψε στη γοητεία του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ...’’ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ’’ !!
  Γράφει ο Ν βράχος
  Αυτός που είναι σε μειονεκτική θέση δεν μπορεί να απαιτεί, να προκαλεί και να..απειλεί!
  [[Ας έλθει να μου ζητήσει να υπογράψω και τότε θα δει….]], λέει ο ‘’Αλεξις’’, ο τροφοδοτούμενος με εγκεφαλικά κύτταρα από τον Πάνο, της ‘’μαύρης ώρας’’ που τον έβαλαν στην πολιτική.
  Έχουμε ακούσει τόσες βλακείες και εξωπραγματικές προτάσεις που μας έχουν πείσει ότι τόσο ο Αλέξης όσο και ο περίγελος της σοβαρότητας Πάνος, όχι μόνον δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, αλλά υπάρχει και κίνδυνος να υποστούμε ΑΜΕΣΗ και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Είναι δε τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύουν, πως τα δικά μας προβλήματα θα μας τα λύσουν οι κουτόφραγκοι Ευρωπαίοι δίχως εμείς οι ίδιοι να πληρώσουμε δεκάρα τσακιστή. Αυτά τα πράγματα απλώς δεν γίνονται.
  Οι Ευρωπαίοι προσφέρουν στήριξη -εκτιμώντας πως η κατάρρευση της Ελλάδας θα επηρεάσει και τους ίδιους- αλλά δεν είναι και κορόιδα για να φορτωθούν οι ίδιοι όλο το κόστος από την διαφαινόμενη τραπεζική κατάρρευση στη Ελλάδα?. Καλώς ή κακώς απαιτούν συμμετοχή στις θυσίες και από τους Έλληνες. Η θέση τους-σωστή ή λανθασμένη- είναι ξεκάθαρη. Είτε την αποδέχονται οι Έλληνες και συνεχίζουν στο παιχνίδι ,είτε όχι και αναλαμβάνουν το κόστος μόνοι τους. Αρκεί να γνωρίζουν τις συνέπειες κάθε επιλογής τους.
  Και κάτι τελευταίο.
  Αυτός που είναι σε μειονεκτική θέση δεν μπορεί να απαιτεί πολύ δε περισσότερο να απειλεί. Μπορεί μόνο να ζητά βοήθεια και συνδρομή. Τα περί υπερήφανου όχι, λοιπόν, των Συριζέων στην Ευρώπη, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλούν. Γιατί η αξιοπρέπεια δεν μπορεί να συμβαδίζει ποτέ με το φέσι –αναφέρομαι σε αυτό που οι Συριζέοι ετοιμάζουν να φορέσουν στους καταθέτες.( Στρατούλης, κπ.α)

  ΥΓ: Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε γιατί οι Ρώσοι –που σύμφωνα με κάποιους θα μας έσωζαν δανείζοντάς μας με ευνοϊκότερους όρους, αρκεί να τους το ζητούσαμε- αρνήθηκαν να κάνουν το ίδιο με την Κύπρο που και οι κεφαλαιακές της ανάγκες ήταν υποδιαίρεση των Ελληνικών και συμφέροντα Ρωσικά διακυβεύονται στο νησί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !