Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Ελλάδα : Θα αγωνιστούμε ενάντια στη λιτότητα

Ελλάδα : Θα αγωνιστούμε ενάντια στη λιτότηταΑπόδοση: Λούρου Σταυρούλα
H Αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα εφαρμόσει όλες τις πολιτικές που υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας , δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Μιλώντας στο CNN, είπε ότι η μάχη για την «εκ νέου βαθμονόμηση της λιτότητας» που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους διεθνείς πιστωτές της θα συνεχιστεί .
Ο κ.Βαρουφάκης και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του – μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – συμφώνησαν την Παρασκευή σε μια παράταση τεσσάρων μηνών για την διάσωσης της Ελλάδας.

Μέρος της συμφωνίας αυτής ήταν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υποβάλει τις δικές της προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις λιτότητας, εφ “όσον η καθαρή επίπτωση του προϋπολογισμού ήταν η ίδια που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Καταφέραμε για τους επόμενους τέσσερις μήνες , που είναι η διάρκεια αυτής της ενδιάμεσης περιόδου που έχουμε συμφωνήσει , ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις, δεν θα υπάρξουν αυξήσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας , σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, θα υπάρξει μια σειρά από κινήσεις ανακούφισης από τη φτώχεια».
Η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ θα τους κοστίσει. Αν πράγματι εφαρμοστούν όλα αυτά, η κυβέρνηση του κ.Βαρουφάκη θα πρέπει να βρει σημαντικά αντισταθμιστικά μέτρα .
Πριν κερδίσει τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους ιδιοκτησίας και να επαναφέρει το € 12.000 αφορολόγητο. Εγκατέλειψε επίσης ένα σχέδιο για την αύξηση των φόρων για τις τουριστικές επιχειρήσεις και σταμάτησε αρκετές μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεις , δίνοντας τέλος στα δημόσια έσοδα .
« Η επόμενη δόση θα ήταν η επόμενη δόση του δανείου . Δεν θέλουμε την επόμενη δόση . Δεν νοιάζομαστε για την επόμενη δόση του δανείου, όταν το χρέος μας είναι μη βιώσιμο . Θέλουμε να απαλλαγούμε από τον εθισμό».

 Πηγή: gorganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !