Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αιχμές Τσίπρα κατά Κωστή Χατζηδάκη

Σφοδρή αντιπαράθεση με τη ΝΔ προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν εφεύρημα της προηγούμενης κυβέρνησης για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.
«Ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη, η προηγούμενη κυβέρνηση την εμπνεύστηκε για να περάσει συγκεκριμένες αλλαγές», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, που την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε, στο Παρίσι, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.

Οι σαφείς αιχμές του πρωθυπουργού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην πτέρυγα της ΝΔ με τον πρώην υπουργό να υπογραμμίζει πως το κείμενο υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ. Όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης η σχετική μελέτη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ και ο καθένας μπορεί να δει ότι φέρει τον πρόλογο και την υπογραφή του κ. Γκουρία και αναφέρονται ονομαστικά τα στελέχη του ΟΟΣΑ που συμμετείχαν στη μελέτη.

«Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει με τον ΟΟΣΑ, δεν περίμενα όμως ότι  θα ερχόταν στη Βουλή ο πρωθυπουργός, για να πει τέτοιες ανακρίβειες», είπε και πρόσθεσε: «Εάν ισχύει αυτό, τότε ο ΟΟΣΑ είναι ένας οργανισμός που του επιβάλλουν τι να κάνει, άρα γιατί συνεργάζεστε μαζί του; Εγώ δεν περίμενα ότι θα με κατηγορούσε έτσι. Η μελέτη είναι στη δημοσιότητα και μπορεί να την βρει όποιος θέλει. Αφού δημοσιοποιήσετε το κείμενο της 20ής Φεβρουαρίου, τότε να εξαπολύσετε επιθέσεις».

 Νωρίτερα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει σαφείς εξηγήσεις. «Είπε ότι δεν ήταν η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και ότι ο Κωστής Χατζηδάκης την υπέκλεψε, αν είναι έτσι να το τεκμηριώσει και υπάρχει και υπάρχει θέμα, αλλά αν δεν είναι να έρθει να ζητήσει συγνώμη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: