Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Γιατί έγινε αυτό το Ειδικό Δικαστήριο; Αναρωτιέται το πανελλήνιο και μη προσποιείστε τους ανήξερους

Γιατί έγινε αυτό το Ειδικό Δικαστήριο; Αναρωτιέται το πανελλήνιο και μη προσποιείστε τους ανήξερουςΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

γράφει ο Θόδωρος Βαρίκος
Για το τι έγινε στη δίκη της λίστας Λαγκάρντ--Παπακωνσταντίνου και ποιά ήταν η δική μας ...πρόβλεψη  της απόφασης, θα τα διαβάσατε στην ιστοσελίδα μας, στα τέσσερα συνθετικά κείμενα του υπογράφοντα.
Το αποκαρδιωτικό, ωστόσο, για μένα ήταν και παραμένει ακόμη δυστυχώς, το δόγμα-αφορισμός, ενός
   συμφοιτητή μου και τώρα σχεδόν... ανώτατου εν ενεργεία δικαστή(σ.σ όταν συνταξιοδοτηθεί θα αναφέρω το όνομά του με καμάρι) που διαρκώς σε όλες τις μεγάλες και κρίσιμες υποθέσεις της χώρας, καταλυτικά επιβεβαιώνεται : «Θοδωρή, με πονήρεψε ο φίλος μου πριν πολλά χρόνια,  επαρχιώτης είσαι, ξέρεις από κοπάδια και πρόβατα. Ε  το ίδιο κοπάδι-προβάτων, είναι και... η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δικαστών. Είναι κατ' αρχή  «χωρισμένοι» σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. .
Όταν κυβερνά το ένα από τα δύο κόμματα, γίνεται μεγάλη «μετατόπιση» προς το εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Στα κατώτατα και κατώτερα κλιμάκια αυτό εξαργυρώνεται με τοποθετήσεις στις μεγάλες πόλεις, κυρίως Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, άντε και Πάτρα. Και φυσικά με τις εκάστοτε προαγωγές-δαμόκλεια σπάθη.

Στα ανώτατα κλιμάκια αυτό .εξαργυρώνεται με χαριστικές κρατικές και δημόσιες έμμισθες θέσεις και τα τελευταία χρόνια με «φυτέματα» --φρούτα σε δήθεν ανεξάρτητες αρχές και βουλευτιλίκια. Στη σημαδεμένη αυτή τράπουλα μεγάλο ρόλο έπαιζαν και φεύ παίζουν και δικηγόροι, που είναι «χωμένοι» στα δύο αυτά κόμματα εξουσίας η στις παρυφές τους. Όλα τα άλλα είναι για το πόπολο. Μιλάμε πάντα για τις μεγάλες υποθέσεις -δίκες που κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις πολλές φορές, αλλά και την φυσιολογική πορεία και ευημερία της χώρας και όχι για τίποτα επιταγές η για αγορανομικές παραβάσεις και κλοπές για επιβίωση».
Όλα τα παραπάνω μου ήρθαν για άλλη μία φορά στη μνήμη, με αφορμή την ακροαματική διαδικασία και την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, για τη λίστα Λαγκάρντ με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Γιώργη Παπακωνσταντίνου.
Κατά την παραπομπή,  ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της νόθευσης εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου(Νόμος 1608/1950) και της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος. Για την πρώτη περίπτωση προβλέπεται  ποινή ισόβιας κάθειρξης και στη δεύτερη κάθειρξη από 10 έως 20 χρόνια.
Τι αποφάσισε λοιπόν, το Ειδικό Δικαστήριο (σ.σ έχω παρακολουθήσει και άλλα Ειδικά Δικαστήρια, αλλά σε Ποινικό Δικαστήριο, με δικαστές και από το Συμβούλιο Επικρατείας πρώτη φορά μου συμβαίνει-πάντως συμπτωματικώς.ήταν αθωωτικοί για να μη μας θεωρούν και ηλίθιους οι .Γαλλοσπουδαγμένοι) για να φθάσουμε στην ποινή του ενός χρόνου φυλάκιση με τριετή αναστολή ;  Κατ'  αρχήν   μετέτρεψαν την  κατηγορία και τα κακουργήματα υποβιβάστηκαν σε πλημμελήματα.  
Έτσι κηρύχθηκε ένοχος,  κατά πλειοψηφία για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος όμως για να αποφύγει τον Κορυδαλλό. Οι Αρεοπαγίτες Μαρία Γαλάνη Λεοναρδοπούλου, Δημήτρης Κόμης, και Αργύρης Σταυράκης ζήτησαν να κηρυχθεί ένοχος για κακούργημα και να οδηγηθεί στις φυλακές.
Για τη δεύτερη κατηγορία, απιστία σε βάρος του δημοσίου, διότι δεν έκανε στην πράξη έρευνα για τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ, κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος -όχι παίζουμε.
Και οι κρίνοντες κρίνονται λένε αυτοί που ξέρουν : Ώστε κατά το Μοντέσκιο(σ.σ από το Μοντεσκιέ) σκεπτικό σας, κ. Πρόεδρε κ. Νίκο Πάσο, «το αρχικό έγγραφο ήταν u.s. b(γιού, ες , μπί) με εκδότη τις Γαλλικές  αρχές. Και εκεί πάνω διέγραψε τα τρία αρχεία με τα  συγγενικά του πρόσωπα, για να διασώσει την πολιτική του καριέρα, λόγω και της συνωνυμίας (σ.σ πρώτες ξαδέλφες και γαμπροί) Ούτε επίσης ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο, πάνω από 150.000 ευρώ και ούτε καν υφίσταται τέτοια(ζημιά) σε βάρος του δημοσίου».
Σοβαρά κ. Δικαιοκρίτες ; Τότε η δικογραφία γιατί αναφέρει αποστολή ενός Ντι Βι. Ντι -και όχι γιού, ες, μπι --  με συνοδευτική επιστολή μάλιστα, τα οποία εξαφανίστηκαν και τα δύο ; Ποιος ήταν παραλήπτης και  ποιος είχε κίνητρο(στο χωριό μου λένε το διάφορο η συμφέρον) να τα εξαφανίσει και τα δύο ; Στο δεύτερο Ντι Ντι Ντι, που επίσημα πήρε το υπουργείο Οικονομικών, το Δεκέμβριο του 2012 σε τι διέφερε από το Πρώτο;  Η αφαίρεση των τριών συγγενών. Δηλαδή ως πιστό Ντι Βι Ντι του πρώτου είχε 2062 ονόματα, ενώ το εξαφανισμένο 2059. Που είναι το αρχικό γιου ες μπι που έδωσε στο Διώτη να αντιγράψει ; Δεν θυμάται σε ποια γραμματέα του το έδωσε ; Το πιστέψατε όμως. Πότε το έδωσε στο Διώτη όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών η στο Περιβάλλοντος ; Από 9  μέχρι 17 Ιουνίου του 2011 ο Διώτης δεν το είχε πάρει.(σ.σ αρχές Ιουλίου και βάλε λέει ο Διώτης) Άρα όταν πήγε στο Περιβάλλοντος θυμήθηκε τη λίστα Λαγκάρντ, αφού είχε καθαρίσει με τις ξαδέλφες και στάκτη και μπόυρμπερη το Ελλάντα. Δεν έχασε το Δημόσιο κ. Πάσο ; Το ΣΔΟΕ βγάζει τη φοροδιαφυγή  5 εκατ. Ευρώ, και  οι πρώτες αναφορές μετά την εμφάνιση της λίστας Λαγκάρντ το 2013 μιλούσαν κοντά στα 2 εκατ. Ευρώ. Η ζημιά του Δημοσίου η στα 5 η στα 2 εκατ.ευρώ δεν ξεπερνά τα 150.000 ευρώ για να είναι κακούργημα απιστία ; Γιατί τέλος όλες οι Ευρωπαικές χώρες έβγαλαν λεφτά από τη λίστα Λαγκάρντ, από τους φοροφυγάδες τους και μόνον η ελλάδα δεν πήρε ευρώ ; Ξέρετε  γιατί δεν διατάχθηκε καμία έρευνα όπως είπε ο Καπελέρης του ΣΔΟΕ.
Και κάτι προσωπικό κ. Νίκο Πάσο πρόεδρε του Ειδικού Δικαστηρίου ; Είπατε στον κ. Παπακωνσταντίνου μετά την απόφασή σας πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε. Που αμάρτησε κ. Πρόεδρε, αφού εσείς σε όλα ψηφίζατε αθώος ;  Η σωτηρία της ψυχής μπορεί να είναι πολύ μεγάλο πράγμα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να .αυτοκαθαρθεί από τύψεις, ενοχές, ερινύες, εμμονές, πρώτα. Εκτός και αν συντονίζεστε με  το σημαίνον του ονόματός σας:  τι Πάσος , τι κάθετες  πάσες στους συμπαίκτες μου,  το ίδιο είναι.

5 σχόλια:

 1. Nίκος Βράχος.
  Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε μία μεγάλη,
  δύσκολη και ψυχοφθόρα μάχη τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς τη στήριξη κανενός μηχανισμού. Kοντά του έμειναν λίγοι φίλοι και ένα τσούρμο απλών πολιτών που στάθηκαν στο πλευρό του, είτε γράφοντας στα social media, είτε αρθρογραφώντας σε sites ή blogs, είτε συζητώντας στα στέκια τους, τη δουλειά τους, στο δρόμο. Σε αυτούς τους ανώνυμους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι στάθηκαν κόντρα στο ρεύμα και υπερασπίστηκαν το δίκιο ενός ανθρώπου. Δύσκολα κάποιος μπορεί να τα καταφέρει χωρίς το παραμικρό στήριγμα. Και ο Παπακωνσταντίνου δεν χρειαζόταν πολλά, είναι τόσο ικανός που του έφτανε το ελάχιστο, ένα απλό στήριγμα.
  Σχολιάζοντας την τελική απόφαση με μία φράση, θα λέγαμε ότι κάποια μέλη του δικαστικού σώματος ντράπηκαν να αθωώσουν τον κατηγορούμενο λόγω της πολιτικής πορείας της υπόθεσης. Έτσι, θα εξέθεταν όλους αυτούς που έφτασαν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο.
  Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στάθηκε όρθιος στα δύσκολα. Είναι ο μεγάλος νικητής μίας υπόθεσης που θα λεκιάζει για πάντα την ελληνική δικαιοσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΘΩΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ????
  Απλέ ψηφοφόρε
  θα μάθουμε τελικά ΑΝ(?) πράγματι οι συγγενείς έχουν αποκρύψει εισοδήματα και ΠΟΣΑ?
  Θα μάθουμε γιατί δεν είναι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία?
  Θα μάθουμε πόσα usb ''κυκλοφορούν'' και ποιος τα αναπαρήγαγε?
  Θα μάθουμε τελικά ΓΙΑΤΙ(?) το δικαστήριο ΔΕΝ !!! δέχεται την πρόταση της εισαγγελέα να ...1. Ελεχθούν τα κομπιούτερς,2.. να καταθέσουν Βενιζέλος, Βαξεβάνης και Νικολούδης 3..να μάθουμε τελικά ποιοι είναι οι εγκέφαλοι της ΜΑΦΙΑΣ ! που ενώ κατέστρεψαν την Ελλάδα με 350Δις.ευρώ χρέος, τους ''κάθισαν '' στο λαιμό οι..τεκμαρτές 120.000 που ΔΕΝ !!! εισέπραξε ο Παπακ. ενώ δεν ΜΙΛΑΜΕ για το 1,2 δισ. των Λάτση και Βαρδινογιάννη , τον ΟΠΑΠ, την ΑΓΡΟΤΙΚΗ.., και ...χιλιάδες άλλες ΛΑΜΟΓΙΕΣ.???
  ΣΧΟΛΙΟ: Είναι δυνατόν να μείνουν αναπάντητα τα στοιχεία της Καθολικής ΗΘΙΚΗΣ και πολιτικής αποκατάστασης και δικαστικής ΑΘΩΩΣΗΣ μόνο και μόνο να μην ανατραπεί το βρόμικο κατεστημένο?
  Να μην μάθουμε επίσημα, ποιοι κρύβονται πίσω από την σκευωρία εναντίον ΕΝΤΙΜΩΝ πολιτικών?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάνο καΜένε πες αλεύρι
  ================
  Επιτέλους !
  Ήταν ολοφάνερο πως κάθε μέρα που περνούσε, κάθε μάρτυρας , κάθε στοιχείο που παρουσιαζότανε οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στη ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΠΛΗΡΗ ΑΘΩΩΣΗ και ΔΙΚΑΙΩΣΗ του ΕΝΤΙΜΟΥ Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
  Έτσι, μέσα σε χρόνο ρεκόρ και κάτω απο την πίεση της πραγματικότητας, ''εκλεισαν'' άρον -άρον την υπόθεση χωρίς να περιμένουν άλα στοιχεία και ΧΩΡΙΣ να καλέσουν ουσιώδεις μάρτυρες που θα αποκάλυπταν όλη τη ΣΚΕΥΩΡΙΑ.
  Για μάς , για όλους τους σώφρονες και και νομιμόφρονες Έλληνες, η ΑΘΩΩΣΗ του έντιμου υπουργού ήταν και είναι κάτι παραπάνω απο εμφανής, κάτι πάρα πάνω απο αληθής και τεκμηριωμένη. Η καθημερινή λαϊκή κατακραυγή ήταν σημάδι, ότι σε λίγο δεν θα μπορούσαν να την ποδηγετήσουν.
  ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΑΝ γιατί δεν μπορούσαν να τον καταδικάσουν.
  Πίσω στο μυαλό τους υπήρχε και υπάρχει η περίπτωση της ΕΠΑΝΟΔΟΥ ! για να επιβάλει την οικονομική ευταξία και φοροδοτική διαφάνεια.
  Πάνο καΜένε εντελώς, για πες ΑΛΕΥΡΙ.....άθλιε φοροφυγά, υβριστή και συκοφάντη??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παπανδρέου προς Τσίπρα: Ρώτα τους Ευρωπαίους για το έλλειμμα
  =====================================
  Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ρωτήσει τους Ευρωπαίους συνομιλητές του ποιο ήταν το έλλειμμα του 2009, ποιος έφταιγε για τα χάλια της χώρας, αν ρώτησε τον κ. Γιούνκερ, για παράδειγμα, να μάθει τελικά ποια κυβέρνηση έπαιξε εγκληματικά παιχνίδια με το έλλειμμα της χώρας;
  Και ρώτησε τον κ. Τσίπρα, αν φοβόταν την απάντηση, γιατί μετά από αυτή δεν θα έβρισκε υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
  Του ζήτησε επίσης, να ρωτήσει τους υπεύθυνους του ΔΝΤ και να τους ζητήσει να του πουν την αλήθεια «για το άλλο παραμύθι που κυκλοφόρησε και ο ίδιος στην Ελλάδα, ότι όλα ήταν δήθεν προσχεδιασμένα από τον Παπανδρέου»;
  Και συνέχισε: «Γιατί δεν τους ρωτάει πότε αποφασίστηκε το Μνημόνιο, ποια βοήθεια είχε ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από το ΔΝΤ μέχρι τον Απρίλιο του 2010;
  Γιατί δεν τους ρωτάει αν υπήρχε τότε, με τα τότε δεδομένα, άλλη εφικτή λύση από αυτή που επιλέχθηκε;
  Να τους ρωτήσει – και να έρθει να μας πει τι του απάντησαν.
  Και να ρωτήσει όποιον θέλει αν υπήρχε περίπτωση η Ελλάδα να βρει χρήματα από αλλού και τα αρνήθηκε – ακόμα ένα παραμύθι που διακίνησε με μεγάλη ευλάβεια για χρόνια ο κ. Τσίπρας.
  Να ρωτήσει αν υπήρχε κάποιος που θα δάνειζε δεκάδες δισεκατομμύρια στην παντελώς αναξιόπιστη και βυθισμένη μέσα στο βούρκο αγνώστου βάθους ελλειμμάτων Ελλάδα του Καραμανλή.
  Να τους ρωτήσει.
  Αλλά όταν θα γελάσουν μαζί του, να έρθει να μας το πει.
  Και πού είναι τώρα όλοι αυτοί;
  Γιατί δεν έρχονται να στηρίξουν τη χώρα και υποχρεώνεται η κυβέρνηση να ζητά την έγκριση των Ευρωπαίων;
  Να εγγυηθούν αυτοί ότι θα αγοράσουν τα 15 δισ. έντοκα που θέλει να εκδώσει η κυβέρνηση.
  Για να μην στερηθεί η οικονομία από εγχώριους πόρους».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η πορεια του εγγονου του ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ενος ΑΒΡΟΒΑΤΗ κοπρειου κοβαλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !